Dunaújváros Hetilap

Félmillióval több tankönyvet rendeltek idén

doszerk - 2019. augusztus 02.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a hét elején mind a 13 millió tankönyv megérkezett a raktárba, ahonnan augusztus végéig mintegy négyezer helyszínre szállítják majd ki azokat.

Azáltal, hogy az állam átvette a tankönyvek fejlesztését, előállítását és kiszállítását, a tankönyvek garantáltan megérkeznek majd az intézményekbe az iskolakezdésig - emelte ki.

Kitért arra is, mielőtt a tankönyvek engedélyt kapnak, három éven keresztül pedagógusok próbálják ki őket, ezzel is biztosítva, hogy azok jó minőségűek és jól használhatók legyenek.

Az alap tankönyvek mellett a nemzetiségi, sajátos nevelési igényű gyerekeknek gyártott, kis példányszámú könyvekre is energiát fordítottak, hogy azok is jó minőségben készüljenek el - tette hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, jövő szeptembertől minden köznevelésben tanuló 1.-12. évfolyamos diák ingyen kapja majd a tankönyveket. Az ingyenes tankönyv többé nem szociális ellátás, hanem a családtámogatás része - hangsúlyozta.

(MTI)

A rovat további hírei: Közélet

Már püspöki elismeréssel gyűjtenek

Már püspöki elismeréssel gyűjtenek

2020. dec. 02.

Idén is megszervezi karácsonyi élelmiszeradomány-gyűjtő akcióját a dunaújvárosi Pentele Katolikus Caritas Alapítvány: mindkét templomban karácsonyig várják a közösség segítségét – immár püspöki kitüntetés birtokában!

DSTV: itt is sikeres volt az Élelmiszerbank akciója

DSTV: itt is sikeres volt az Élelmiszerbank akciója

2020. dec. 01.

Dunaújváros is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület kezdeményezéséhez, amely során péntektől vasárnapig több nagyáruházban is tartós élelmiszereket gyűjtöttek a rászorulóknak. A négy ponton gyűjtőponton beérkezett felajánlásokat karácsony előtt osztják majd ki a helyi szervezetek a családoknak. Hangkép.

Buszközlekedés: kilenc busszal újul a flotta

Buszközlekedés: kilenc busszal újul a flotta

2020. nov. 30.

A húsz-harmincéves járgányok helyett jóval fiatalabb Mercedesek segítik majd a helyi közlekedést;  összesen kilenc járművel újul meg majd a helyi busztársaság gépparkja – a flottából négyet mutattak be a közelmúltban tartott tájékoztatón.

Segítő szándékkal: szemét helyett fával tüzelhetnek

Segítő szándékkal: szemét helyett fával tüzelhetnek

2020. nov. 30.

A hulladékkal történő tüzelés gyakorlatának megfékezésére vállalt közvetítő szerepet Orosz Csaba: a 10. számú körzet önkormányzati képviselője kapcsolja össze a rászorulókat egy felajánlóval annak érdekében, hogy tűzifához juthassanak azok is, akiknek nem futja téli tüzelőre. Példás együttműködés a Pentele városrészben.

Rendhagyó advent – de már világít a hit gyertyalángja (galériával)

Rendhagyó advent – de már világít a hit gyertyalángja (galériával)

2020. nov. 29.

A hagyományos ceremónia teljes mellőzésével, a biztonsági szabályokra különösen figyelve gyújtották meg jelképesen az adventi koszorú első gyertyáját a Városháza téren ma délután. Törékeny világ és ünnepi várakozás a hajtás után.

Hankook: idén is példás volt az önkéntesek összefogása

Hankook: idén is példás volt az önkéntesek összefogása

2020. nov. 29.

Vírus ide, veszélyhelyzet oda, semmi sem állíthatta meg az abroncsgyár munkatársait; 37 kezdeményezést valósítottak meg a KÖSZ, Hankook! elnevezésű közösségépítő és jótékonysági akció keretében az önkéntesek. Mindenki boldog a hajtás után.

 Vizit és gesztus a városvezetőktől

Vizit és gesztus a városvezetőktől

2020. nov. 29.

Közösen kereste fel Pintér Tamás polgármester és Barta Endre alpolgármester a város szociális intézményeit a napokban, hogy megköszönjék azt a kitartó és megfeszített munkát, amelyet a vírushelyzetben végeznek az ott dolgozók. Nem üres kézzel érkeztek.