Dunaújváros Hetilap

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat) 8:05 - doszerk

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Ezúttal a Béke téri buszmegállóval szemben, a taxi állomásnál az Építők útja 12. szám előtti szakasz készült. Iván László, a 6-os körzet fideszes önkormányzati képviselője elmondta, 2015 óta tervbe volt véve az Építők útjának járdafelújítása. Ehhez azonban az elmúlt évek során rengeteg tervezésre volt szükség, ami magában foglalja az éves keretösszeg ésszerű szétosztását a körzetben, hogy mindenhol, minden olyan területre jusson, ami a lakók kényelmét szolgálja.

Ezért készült folyamatosan egy-egy rövidebb szakasz, aminek következtében az elmúlt években több száz méternyi járda kapott új térkőburkolatot és szebb megjelenést. Iván László elmondta, folyamatosan érkeznek továbbra is a padok és a szemetesek azokra a területekre, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, és nem marad el a fák, bokrok visszametszése, a virágoskertek gondozása sem. Mindezek mellett elmondta, hosszabb távú tervei közt szerepel a Balogh Ádám-Bocskai utcánál lévő területre szánt parkoló megépítése, valamint a meglévő játszóterek felújítása, korszerűsítése és a Lorántffy iskola mögötti hatalmas területen is felépülne a kutyafuttató.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás!