Hazai vereség a nyitómeccsen

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 4. 21:02

Az első félidőben még vezetett, ám a második 45 percre visszaesett a játéka, s végül 2-1-es vereséget szenvedett a DPASE labdarúgó csapata az Iváncsa elleni bajnoki nyitányon.

A labdarúgó NBIII nyitómérkőzésén a megújult köntösbe burkolódzott Dunaújváros Stadionban a megyei riválist, de úgy is mondhatnánk, a megyei mumust, az Iváncsát fogadta a Dunaújváros PASE gárdája. Mint az a találkozó előtt Lőrincz Emil, a hazaiak edzője elmondta, bízik abban, hogy a megerősített csatársorral képes lesz megtörni a vendéggel szembeni negatív szériát, hiszen mióta Aradi Csabáék feljutottak a harmadosztályba, azóta nem sikerült legyőzniük őket. Jó ritmusban indult meccs, mindkét fél támadólag lépett fel, de a játék képe alapján a Dunaújváros irányított. Besztercei lövése volt az első, amely kapu irányába tartott. Arra Pribék válaszolt, aki tizenkilenc méterről lőtt fölé a 16. percben. Négy perccel később egy vendég védelmi hiba miatt került helyzetbe Szepessy, de Prokop még időben reagált.

A 24. percben szép és veszélyes akciót vezetett az Iváncsa, melynek végén Cseszneki rövid felső sarokba tartó lövését védte Pokorni. Ezt követően viszont megint a hazaiaknak volt lehetőségük, melyben Szepessyé volt a főszerep, de ez is kimaradt. A 32. percben azonban megszerezte a vezetést a DPASE. Kovács szögletét Kis fejelte Csendes elé, aki közelről talált a kapuba (1-1). A folytatásban Dorogi és Pintér csaptak össze, szó szerint, amiért mindketten sárga lapot kaptak. A 39. percben Szellák bombája zúgott el a felső léc fölött, melyet követően helyzetig nem jutottak a csapatok. Remek hazai akcióval indult a második félidő, melynek végén Szepessy lőtt nem sokkal a felső léc fölé. Hujber próbálta meg ezt lemásolni a túloldalon, de pontatlanul célzott. Kiegyenlített játékot hozott a következő pár perc, majd Balogh fejesét fogta Pokorni. Az 56. percben Aradi varázsolta oda a labdát Balogh elé, aki szép gólt szerzett, azt azonban les miatt érvénytelenítette Maml Zoltán. Ez figyelmeztető jel kellett volna, hogy legyen, hiszen átvette az irányítást az Iváncsa, akik kisebb tűzijátékot rendeztek a hazai kapu előtt.

De nem sikerült ebből felébredniük a hazaiaknak, ami meghozta az egyenlítést. Ismét Aradi emelt a kapu elé Balogh fejére, aki ezúttal szabályos gólt szerzett (1-1). A vendég fölény továbbra is megmaradt, és a cseréi is jól szálltak be, így Killernek azonnal akadt lehetősége. A 73. percben Pribék lőhetett közelről, de szerencsére nem volt pontos a labdája. Két perccel később ismét Balogh vált főszereplővé, aki az elalvó védők között fejelt Pokorni kapujába (1-2). Ezzel teljesen megérdemelten fordított az Iváncsa. Szepessy fejese szállt mellé Kovács beívelése után, majd a lövése sem talált kaput. Azt, hogy valami baj van Kis belépője is alátámasztotta, aki a kétgólos Baloghot terítette le sárga lapot érően. A vezetést taktikusan őrizték a vendégek, akik végül megint elvitték a három pontot Dunaújvárosból.

Dunaújváros PASE – Iváncsa KSE 1:2 (1:0)

Dunaújváros PASE: Pokorni – Kis, Busa (Hompót a 70. percben), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Besztercei, Puskás, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Iváncsa KSE: Prokop – Balogh (Nyul a 80. percben), Pintér (Hujber a 46. percben), Szellák, Király (Killer a 68. percben), Varga, Fekecs, Madarász, Aradi, Cseszneki, Pribék. Vezetőedző: Domján Attila.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.