Dunaújváros Hetilap

Lehellet megszegik

2019. augusztus 20. (kedd) 13:28 - doszerk

Itt volt ez Merkel látogatás és az egyesült ellenzék testületileg elvesztette a fejét.

Már az uniós választások után is érződött a zavarodottság, hogy nem azok a levitézlett emberek kerültek hatalomra, akiket szerettek volna. Ráadásul Orbán Viktort nem a hűtőben jegelték a nagyok, hanem a V4-ek élén különleges fontosságú tárgyalópartnere lett a németeknek és a franciáknak.
Épp azt nem mondták, momentum nem ezt beszéltük meg! Megbeszélték persze, de csak egymásközt a sufniban és nem pedig az európai döntéshozókkal, akik viszont Orbán Viktorral beszélték meg a dolgaikat és nem velük.
Sebaj, majd jön Sopronba a Bundesmutti és jól megpiknikeli a fékezhetetlen Orbán Viktort!
Erősen küldték hát Berlinbe az akaratukat, mint Pucsok doktor az energiát, csakhogy Angela Merkel inkább a valóság nyomásának engedett, mint az egyesült ellenzék vágyainak. A magyar miniszterelnökkel tartottak egy szép, emelkedett megemlékezést, a kancellár asszony pedig beszélt a német egységről, a magyar bátorságról, a most alakuló új Európáról, a V4-ek erősödő szerepéről és a jól sáfárkodó Magyarországról. Semmi nem úgy zajlott, ahogy az egyesült ellenzék szerette volna, viszont minden úgy zajlott, ahogy azt azok a bátor emberek remélték, akik anno Sopronban kaput nyitottak a szabadság előtt.
Az egyesült ellenzék megdermedt. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik - így írt volna Arany János, ha róluk tudósít. Aztán kishíján azt mondták Merkelről, hogy áruló. Elárulta őket, s persze velük egész Európát.
Ilyen csatavesztés után egy rendes hadsereg eltemeti az elesetteket, bekötözi a sebesülteket és megpróbál valami tisztes békét kötni a győztessel. Az egyesült ellenzék ehelyett ott pacsog a szétlőtt hadiszálláson és jelentéstani csetepatékra pazarolja nem létező erejét.
Nem ezt mondta, nem úgy mondta, nem úgy gondolta! Hírhamisító lett a teljes, jobb-és baloldali magyar sajtó a Pesti Srácoktól a 444-ig, s csak az a hiteles beszéd-változat, amit a DK köröz. Köröztünk éjjel, köröztünk nappal - emlékeznek rá, ugye?
A német nagykövetség pedig csendben van, nem kér helyreigazítást, pedig ilyenkor kettőzött figyelemmel kíséri a magyar sajtót. Vagyis Merkel tényleg ezt mondta, úgy mondta, úgy gondolta, még akkor is, ha az egyesült ellenzéknek ez nagyon fáj:
"Az uniós kohéziós alapok esetében jól fekteti be a pénzt Magyarország, mivel az ország fejlődik."
Angela Merkel és Orbán Viktor Sopronban elvégezte azt, amit Európa rendesebbik része várt tőlük. Aztán kezet fogtak, mosolyogtak, integettek és elindultak. Külön-külön, de közös célok felé.
Az egyesült ellenzék pedig a Páneurópai piknik helyett Páneurópai pánikban találta magát.

-syc-

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

2019. szeptember 18. (szerda)

Megőrzik és megvédik a Vasmű úti platánfákat, Mobilitási Hét, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Polgármesteri hétértékelő

Polgármesteri hétértékelő

2019. szeptember 18. (szerda)

Cserna Gábor egy hét elteltével ismét a D+TV kamerája elé állt és értékelte az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit.

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

2019. szeptember 18. (szerda)

Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Meg kell óvni zöld értékeinket

Meg kell óvni zöld értékeinket

2019. szeptember 18. (szerda)

A Dunaújvárosi Városvédők Egyesülete és Cserna Gábor polgármester egy jelképes akcióval közösen intézkedtek a Vasmű úti platánsor megóvásáról.

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

2019. szeptember 18. (szerda)

Meghaladta a 1,5 millió darabot az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok - közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel. 

Lezárják a Pince sort

Lezárják a Pince sort

2019. szeptember 18. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot és a közlekedőket, hogy  szeptember 19-től szeptember 30-ig a DVCSH rekonstrukciós munkákat végez az ivóvíz hálózaton, amely a Romai városrészt és a Óvárost összekötő "Pince sort" érinti. A munka végzés ideje alatt 7:00-14:00 óra között teljes útzár, utána félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítás mellett.

Késnek a vonatok

Késnek a vonatok

2019. szeptember 17. (kedd)

Húsz-harminc percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Dunaújváros vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. Kavalecz Imre azt írta, azért lassabb a vasúti közlekedés, mert Százhalombattán meghibásodott a biztosítóberendezés.