Dunaújváros Hetilap

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

doszerk - 2019. augusztus 15. 8:06

Választási szövetséget kötött a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen - a napokban erről írt Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke közösségi oldalán. Ezzel a magát minden fórumon jobboldalinak való politikus újabb dermesztő hazugsága dőlt meg - írja az Origo.

"Vallásos, polgári családban nőttem fel, így a rendszerváltást örömteli eseményként éltem meg, és azóta is mindig a jobboldali, keresztény pártokra szavaztam" - ezekkel a szavakkal vallott hovatartozásáról Márki-Zay Péter 2018 februárjában, a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás éjszakáján. Azóta megszámlálhatatlan alkalommal mondta el, hogy

  • konzervatív,
  • polgári,
  • jobboldali és
  • keresztény

értékeket vall, és ezeket az értékeket képviseli. Példának okáért az Egyesült Államokban tett májusi látogatását azzal indokolta meg, hogy az amerikai külügyminisztériumban kíváncsiak voltak arra, hogy "jobboldali, keresztény emberként" hogyan viszonyul a kormányhoz. Ezenkívül is rengeteg példát lehetne hozni arra, ahogyan Márki-Zay a jobboldaliságát bizonygatta, csakhogy a folyamatos ismételgetés ellenére ez a kép alaposan megkopott az idők során. A hódmezővásárhelyi városvezető ugyanis olyan politikusokhoz és pártokhoz kezdett közeledni, ami egy jobboldali-keresztény ember esetében nehezen elképzelhető. A napokban pedig végérvényesen bebizonyosodott: Márki-Zay ismét hazudik. A Promenad vette észre a napokban Mucsi Tamásnak, a DK választókerületi elnökének posztját, amelyben a politikus arról írt, hogy a Demokratikus Koalíció megállapodott Márki-Zay Péterrel, hogy Hódmezővásárhelyen nem indít önálló jelölteket. 

A DK-s vk-elnök hozzátette, hogy a vásárhelyi polgármester elfogadta az általuk javasolt jelölt személyét. Ezzel Márki-Zay újabb dermesztő hazugsága dőlt meg, hiszen hiába mutatja rendszeresen magát jobboldali-konzervatív embernek, mégis nyílt szövetséget kötött a nem éppen jobboldali-konzervatív irányultságáról ismert Gyurcsány Ferencékkel. 

A Promenad felelevenítette, hogy Márki-Zay, Gyurcsány, valamint a DK együttműködésében semmi meglepő nincs, hiszen ennek korábban is voltak jelei. 

  • Gyurcsányné nemrég személyesen kampányolt Márki-Zay társaságában Hódmezővásárhelyen, 
  • Gyurcsány Ferenc egy Magyar Narancs-interjúban dicsérte az ellenzéki városvezetőt, 
  • Márki-Zay újabban gyurcsányi módszerekkel riogat és uszít a határon túli magyarokkal szemben, a külhoni választók szervezett betelepítéséről csúsztatva. 

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.