Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 5. (hétfő) 12:36 - Vass Ádám

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

A dunaújvárosi evangélikus templom mindig is helyet biztosított a helyi művészeknek és különböző kiállításokkal kedveskedett az érdeklődőknek. A legújabb tárlat vasárnap délután nyílt, amikor Kosztolányi György festőművész és tíz tanítványa érkezett, hogy megmutassák legújabb munkáikat. A megnyitón elsőként Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntötte a vendégeket.

Mint mondta, nagy öröm, hogy frissesség költözik a templomba, hiszen fontos, hogy az emberek elinduljanak együtt valami felé és meglássanak valamit. Mert más nézni és más látni. Akik a képeket készítették, azok megláttak valamit a világban, megfestették, és most rajtunk a sor, hogy észrevegyük a szépséget. Ezután Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán zenés-verses előadása következett, majd Kulcs polgármestere, Jobb Gyula és Rizmayer János beszélt a képekről. Utóbbi kiemelte a képek realisztikus emberábrázolásait és az érzelmeket valósághű megjelenítését, ami a tanítványok alkotásain is tisztán kivehetőek. A tárlat három héten át látogatható az evangélikus templom kistermében.

A rovat további hírei: Kultúra

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.