Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 5. (hétfő) 12:36 - Vass Ádám

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

A dunaújvárosi evangélikus templom mindig is helyet biztosított a helyi művészeknek és különböző kiállításokkal kedveskedett az érdeklődőknek. A legújabb tárlat vasárnap délután nyílt, amikor Kosztolányi György festőművész és tíz tanítványa érkezett, hogy megmutassák legújabb munkáikat. A megnyitón elsőként Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntötte a vendégeket.

Mint mondta, nagy öröm, hogy frissesség költözik a templomba, hiszen fontos, hogy az emberek elinduljanak együtt valami felé és meglássanak valamit. Mert más nézni és más látni. Akik a képeket készítették, azok megláttak valamit a világban, megfestették, és most rajtunk a sor, hogy észrevegyük a szépséget. Ezután Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán zenés-verses előadása következett, majd Kulcs polgármestere, Jobb Gyula és Rizmayer János beszélt a képekről. Utóbbi kiemelte a képek realisztikus emberábrázolásait és az érzelmeket valósághű megjelenítését, ami a tanítványok alkotásain is tisztán kivehetőek. A tárlat három héten át látogatható az evangélikus templom kistermében.

A rovat további hírei: Kultúra

Pillangós batár

Pillangós batár

2019. október 18. (péntek)

Játékos mesevetélkedőt hirdetett a Munkásművelődési Központ és a Csupa Csoda Birodalom Népmese Pont szerdán az általános iskolák 3–4. osztályos tanulói számára.

Egész héten drámáznak

Egész héten drámáznak

2019. október 17. (csütörtök)

Újabb témahét zajlik a Széchenyi Gimnáziumban és ezúttal a drámáé a főszerep. Pontosabban a diákoké, akik különböző színdarabokban játsszák el Shakespeare műveinek hőseit.

A város csillaga - Klip premier

A város csillaga - Klip premier

2019. október 10. (csütörtök)

Helló Dunaújváros! Megérkezett a város dala! (klip premier)!

Jön A város csillaga

Jön A város csillaga

2019. október 08. (kedd)

A város csillaga címmel jelenik meg a napokban az a dal, amelyet Dunaújvárosról írtak. Pajor Tamás és Szabó Zé közös szerzeményét Kollányi Zsuzsi énekli. Csütörtökön fél 5-kor a főtéren élőben is előadja a dalt.

Selyemúton a magyar cimbalom

Selyemúton a magyar cimbalom

2019. október 06. (vasárnap)

A Magyar-Koreai Társaság szervezésében különleges gálaműsor vette kezdetét szombat este a Bartók Kamaraszínház színpadán, ahol fellépett a Soo Jae Cheon JeongEup Zenekar.

Emlékezni és emlékeztetni

Emlékezni és emlékeztetni

2019. október 06. (vasárnap)

Cserna Gábor polgármester gyásznapi gondolatait tolmácsoljuk Olvasóinknak.

Országos könyvtári napok Dunaújvárosban is

Országos könyvtári napok Dunaújvárosban is

2019. szeptember 27. (péntek)

„Könyvtárak az emberért- felelősség a Földért”- ez a szlogenje az idén is megrendezett Országos Könyvtári Napoknak, amelyhez a József Attila Könyvtár is csatlakozott. A szeptember 30. és október 6. között megrendezett eseménysorozaton többek között például előadásokkal, kiállításokkal és ingyenes beiratkozással várják az érdeklődőket.