Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 5. (hétfő) 12:36 - Vass Ádám

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

A dunaújvárosi evangélikus templom mindig is helyet biztosított a helyi művészeknek és különböző kiállításokkal kedveskedett az érdeklődőknek. A legújabb tárlat vasárnap délután nyílt, amikor Kosztolányi György festőművész és tíz tanítványa érkezett, hogy megmutassák legújabb munkáikat. A megnyitón elsőként Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntötte a vendégeket.

Mint mondta, nagy öröm, hogy frissesség költözik a templomba, hiszen fontos, hogy az emberek elinduljanak együtt valami felé és meglássanak valamit. Mert más nézni és más látni. Akik a képeket készítették, azok megláttak valamit a világban, megfestették, és most rajtunk a sor, hogy észrevegyük a szépséget. Ezután Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán zenés-verses előadása következett, majd Kulcs polgármestere, Jobb Gyula és Rizmayer János beszélt a képekről. Utóbbi kiemelte a képek realisztikus emberábrázolásait és az érzelmeket valósághű megjelenítését, ami a tanítványok alkotásain is tisztán kivehetőek. A tárlat három héten át látogatható az evangélikus templom kistermében.

A rovat további hírei: Kultúra

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

2019. augusztus 21. (szerda)

Már délelőtt megkezdődtek a színpadi programok az idei Augusztálison a Szalki-szigeten. Délután ünnepi beszédet mondott Cserna Gábor polgármester, majd az új kenyér megáldása és a kenyérszegés következett.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.