Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 5. (hétfő) 12:36 - Vass Ádám

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

A dunaújvárosi evangélikus templom mindig is helyet biztosított a helyi művészeknek és különböző kiállításokkal kedveskedett az érdeklődőknek. A legújabb tárlat vasárnap délután nyílt, amikor Kosztolányi György festőművész és tíz tanítványa érkezett, hogy megmutassák legújabb munkáikat. A megnyitón elsőként Stermeczki András evangélikus lelkész köszöntötte a vendégeket.

Mint mondta, nagy öröm, hogy frissesség költözik a templomba, hiszen fontos, hogy az emberek elinduljanak együtt valami felé és meglássanak valamit. Mert más nézni és más látni. Akik a képeket készítették, azok megláttak valamit a világban, megfestették, és most rajtunk a sor, hogy észrevegyük a szépséget. Ezután Rinyu Nóra és Gulácsi Zoltán zenés-verses előadása következett, majd Kulcs polgármestere, Jobb Gyula és Rizmayer János beszélt a képekről. Utóbbi kiemelte a képek realisztikus emberábrázolásait és az érzelmeket valósághű megjelenítését, ami a tanítványok alkotásain is tisztán kivehetőek. A tárlat három héten át látogatható az evangélikus templom kistermében.

A rovat további hírei: Kultúra

Portugál a Bartókban: sírva kacaghatunk – magunkon

Portugál a Bartókban: sírva kacaghatunk – magunkon

2019. december 13. (péntek)

Keserédes darab a Bartók Kamaraszínház új előadása: a Portugál című produkció más teátrumokban nagy sikerrel volt műsoron, és nagy valószínűséggel a dunaújvárosi közönséget is "beszippantja" majd. A társulat új előadásának premierje ma lesz az intézményben, januárban további három alkalommal láthatja a közönség!

Könyvtár: Karácsonyi Kavalkád (nem) csak gyerekeknek

Könyvtár: Karácsonyi Kavalkád (nem) csak gyerekeknek

2019. december 12. (csütörtök)

Gazdag kínálattal készül a közelgő ünnepekre a József Attila Könyvtár Gyermekkönyvtára: a Karácsonyi Kavalkád programsorozatára pénteken kora délutántól estig várják a résztvevőket – kicsiket, nagyokat, családokat. Részletes kínálat a hajtás után!

ICA-D: "Helyi érték" – szombaton Alföldi Róberttel!

ICA-D: "Helyi érték" – szombaton Alföldi Róberttel!

2019. december 11. (szerda)

Már most garantált az izgalmas program és a teltház: Alföldi Róbert rendező, színházcsináló várja rendhagyó tárlatvezetésre az érdeklődőket a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) szombaton délután. A fókuszban továbbra is Nemes Csaba Helyi érték című tárlata!

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

Mesemondók a könyvtárban: nemes csata, jeles eredmények

2019. december 10. (kedd)

Nagyszerű élményt ígért kicsiknek és nagyoknak, és az ígéretet maximálisan be is váltotta a József Attila Könyvtárban rendezett Mikulás napi mesemondó verseny. A szó elszállt, viszont az összes fontos eredmény itt!

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

2019. december 09. (hétfő)

Megindító sorsokat mutat be a KineDok Filmlub következő darabja a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) szerdán délután: az érdeklődők a Történetek zongorára című bolgár dokumentumfilmet láthatják. A múló idő képei a katt után!

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 06. (péntek)

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

2019. december 04. (szerda)

Izgalmas kísérlettel folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) eseményeinek sorozata: Nemes Csaba Helyi érték című kiállításának kísérőprogramjaként maga a művész kíséri tárlatvezetésre az érdeklődőket szombaton délután. Mindenkit szeretettel várnak!