Újabb egygólos DAB-vereség

2019. augusztus 30. (péntek) 20:14 - Szárszó Lajos

Hiába játszott a mérkőzés nagy részében fölényben a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája, mégis egygólos vereséget szenvedett a Vasas csapatától.

A tegnapi, Topolcany ellen elszenvedett 5-4-es vesztes mérkőzést követően 24 órával ismét jégen voltak az Acélbikák, akik ezúttal a Vasas együttesét fogadták. Ez a rövid idő, amely a pihenésre rendelkezésre állt nem látszott a fiúkon az első percekben, mert jó lendülettel álltak bele a meccsbe. Az első három percben legalább ötször kerültek a hazaiak gólhelyzetbe, majd Turbucz előretörése után Spodniaknak kellett bravúrral hárítania. A több dolga azonban a vendég portásnak, Tóthnak volt, aki mind a megpattanó, mind a távoli korongokat szépen hárította. Talán ezért is volt váratlan a Vasas vezető találata, melyet Bukor szerzett, aki a kék vonalról lőtte ki a bal felső sarkot (0-1). A válaszra azonban csak másodperceket kellett várni. Németh tört be a támadó harmadba, majd pontosan lőtte meg a kesztyűs húsz centit (1-1). Turcotte a tízedik percben közel állt a gólszerzéshez, aki szinte a gólvonalról próbálta meg begyömöszölni a korongot a hálóba, azt azonban Tóth megakadályozta. Kovács Eriké volt a következő lehetőség, aki egyéni akció végén tette próbára a Vasas kapusát, aki a folytatásban Dansereau és Azari löketét is ki tudta ütni.

Az első kiállítást Németh harcolta ki, melyet hősiesen védekeztek ki a fővárosiak. Az utolsó percekben a DAB játszott fölényben, majd Mazurek szállt ki rövid időre, aki Hetényit tette szabálytalanul a palánkra. Fordulás után elcserélte magát a Vasas, így megint emberelőnybe kerültek a Bikák, melyet az épp a büntető padról visszaállt Mazurek váltott gólra, miután a Dansereautól kapott remek passznak köszönhetően lépett ki ziccerben (2-1). A következő percek hazai fölényben teltek, majd Spodniak ügyetlenségét kihasználva Belényesi egyenlített (2-2). A meccs feléhez közeledve mindkét fél sok átadást rontott, emiatt a kapusok kisebb pihenőt kaptak. Ebből a szakaszból a DAB próbált meg előbb kilábalni, melyet több kapura lövés jelzett, ezért jött rosszkor Somogyi kiállítása. Érdekes módon azonban ekkor is a Bikáknak volt két kontrából lehetőségük, míg a Vasas nem tudott mit kezdeni a fórral. Turcotte eresztett el sistergő bombát, melybe Tóth még idejében bele tudott kapni, majd ismét emberelőnyt harcoltak ki a hazaiak. Miután az letelt, az előny visszaszállt a Vasashoz, mely áthúzódott a harmadik harmadra. Pápa azonban már azt követően, a 44. percben került nagy helyzetbe, melyből akár vissza is vehették volna a vezetést a vendégek.

Erre jött Mazurek válasza, majd Baker lövése, de azok sem hoztak újabb gólt. Igen élvezetes, fordulatos volt ez a szakasz, hiszen hol az egyik, hol a másik kapu előtt adódtak lehetőségek. Kovács-Bronson és Németh Péter kiállítása miatt kettős hátrányra kényszerültek a Bikák, melyből Bukor találatának köszönhetően ismét előnybe került a Vasas (2-3). Az egyenlítésért nagy erőket mozgósító hazaiak az 50. perctől játszhattak emberelőnyben két percig, melyből Kovács-Bronson a kapuvasat, Turcotte a kapu mögötti védőhálót, majd Hruby Tornyai lábszárát találta el. Ekkor semmi nem akart bemenni sem közelről, sem távolról. Inglis viszont egy kósza ellentámadásból öt perccel a vége előtt végleg lezárhatta volna a meccset, ám a hazai kapuvas megvédte az újvárost a kapott góltól. A maradék időben szinte ki sem tudott jönni a Vasas a védő harmadából, ennek ellenére azonban őrizték egygólos előnyüket. Jött is a hazai időkérés, és a kapus lehozatala, a hat az öt elleni játék, mely sokáig nem tartott, mivel Mazurek a támadó harmadban szabálytalankodott, ezért kiszállt a meccsből. Ekkor eldőlt a találkozó, hiszen a maradék húsz másodpercet kivédekezte a Vasas. A DAB így két nap egymás után szenvedett egygólos vereséget.

DAB - Vasas 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Dunaújvárosi Acélbikák: Spodniak, Pinczés B. – Mazurek 1, Silló, Pinzcés O., Hruby, Németh 1, Dansereau, Srdan, Lendak, Tamás, Vuorijavi, Kovács B., Gulácsi, Turcotte, Baker, Dósa, Kovács E., Azari, Somogyi, Wéninger, Ráduly. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Vasas: Tóth, Sági – Bödök, Schmál, Szlama, Bukor 2, Kiss, Turbucz, Székely-Mádai, Csiki, Hetényi, Farkas, Fliszár, Pápa, Szalma, Tornyai, Gáspár, Márton, Czakó, Belényesi 1, Inglis, Surányi, Kaposi. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Hibátlan szezonnyitó

Hibátlan szezonnyitó

2020. szeptember 29. (kedd)

Szettet sem veszített első három bajnoki mérkőzésén a DSE Röplabda Akadémia U19-es együttese.

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

Nem lehet olimpiai kvótákat szerezni a kontinensviadalokon

2020. szeptember 29. (kedd)

Nem lehet majd olimpiai kvótákat szerezni a decemberre halasztott férfi és női torna Európa-bajnokságokon, melyeket egyformán Bakuban rendeznek majd meg a tervek szerint.

Döntetlenek napja az élvonalban

Döntetlenek napja az élvonalban

2020. szeptember 29. (kedd)

Senki sem örülhetett győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis osztályának hétfői rangadóin.

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány

2020. szeptember 29. (kedd)

Kijelölte a magyar labdarúgó válogatott keretét a soron következő októberi mérkőzésekre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hazai mezőnnyel terveznek!

Hazai mezőnnyel terveznek!

2020. szeptember 29. (kedd)

Idén csak magyar csapatok részvételével rendezik meg Európa egyik legnagyobb utánpótlás jégkorong tornáját Dunaújvárosban.

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

Tokió 2020 - Március 25-én rajtol a váltófutás az olimpiai lánggal

2020. szeptember 28. (hétfő)

Az olimpiai fáklyafutás rajtjára a jövő évi tokiói nyári játékok előtt március 25-én kerül sor Fukusima prefektúrában - tudatta honlapján a japán szervezőbizottság hétfőn.

Vereséggel kezdtek a Gorillák

Vereséggel kezdtek a Gorillák

2020. szeptember 28. (hétfő)

Hiába volt három és fél negyeden át esélye a győzelemre is, végül kikapott idei első bajnoki mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.