Újabb egygólos DAB-vereség

2019. augusztus 30. (péntek) 20:14 - Szárszó Lajos

Hiába játszott a mérkőzés nagy részében fölényben a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája, mégis egygólos vereséget szenvedett a Vasas csapatától.

A tegnapi, Topolcany ellen elszenvedett 5-4-es vesztes mérkőzést követően 24 órával ismét jégen voltak az Acélbikák, akik ezúttal a Vasas együttesét fogadták. Ez a rövid idő, amely a pihenésre rendelkezésre állt nem látszott a fiúkon az első percekben, mert jó lendülettel álltak bele a meccsbe. Az első három percben legalább ötször kerültek a hazaiak gólhelyzetbe, majd Turbucz előretörése után Spodniaknak kellett bravúrral hárítania. A több dolga azonban a vendég portásnak, Tóthnak volt, aki mind a megpattanó, mind a távoli korongokat szépen hárította. Talán ezért is volt váratlan a Vasas vezető találata, melyet Bukor szerzett, aki a kék vonalról lőtte ki a bal felső sarkot (0-1). A válaszra azonban csak másodperceket kellett várni. Németh tört be a támadó harmadba, majd pontosan lőtte meg a kesztyűs húsz centit (1-1). Turcotte a tízedik percben közel állt a gólszerzéshez, aki szinte a gólvonalról próbálta meg begyömöszölni a korongot a hálóba, azt azonban Tóth megakadályozta. Kovács Eriké volt a következő lehetőség, aki egyéni akció végén tette próbára a Vasas kapusát, aki a folytatásban Dansereau és Azari löketét is ki tudta ütni.

Az első kiállítást Németh harcolta ki, melyet hősiesen védekeztek ki a fővárosiak. Az utolsó percekben a DAB játszott fölényben, majd Mazurek szállt ki rövid időre, aki Hetényit tette szabálytalanul a palánkra. Fordulás után elcserélte magát a Vasas, így megint emberelőnybe kerültek a Bikák, melyet az épp a büntető padról visszaállt Mazurek váltott gólra, miután a Dansereautól kapott remek passznak köszönhetően lépett ki ziccerben (2-1). A következő percek hazai fölényben teltek, majd Spodniak ügyetlenségét kihasználva Belényesi egyenlített (2-2). A meccs feléhez közeledve mindkét fél sok átadást rontott, emiatt a kapusok kisebb pihenőt kaptak. Ebből a szakaszból a DAB próbált meg előbb kilábalni, melyet több kapura lövés jelzett, ezért jött rosszkor Somogyi kiállítása. Érdekes módon azonban ekkor is a Bikáknak volt két kontrából lehetőségük, míg a Vasas nem tudott mit kezdeni a fórral. Turcotte eresztett el sistergő bombát, melybe Tóth még idejében bele tudott kapni, majd ismét emberelőnyt harcoltak ki a hazaiak. Miután az letelt, az előny visszaszállt a Vasashoz, mely áthúzódott a harmadik harmadra. Pápa azonban már azt követően, a 44. percben került nagy helyzetbe, melyből akár vissza is vehették volna a vezetést a vendégek.

Erre jött Mazurek válasza, majd Baker lövése, de azok sem hoztak újabb gólt. Igen élvezetes, fordulatos volt ez a szakasz, hiszen hol az egyik, hol a másik kapu előtt adódtak lehetőségek. Kovács-Bronson és Németh Péter kiállítása miatt kettős hátrányra kényszerültek a Bikák, melyből Bukor találatának köszönhetően ismét előnybe került a Vasas (2-3). Az egyenlítésért nagy erőket mozgósító hazaiak az 50. perctől játszhattak emberelőnyben két percig, melyből Kovács-Bronson a kapuvasat, Turcotte a kapu mögötti védőhálót, majd Hruby Tornyai lábszárát találta el. Ekkor semmi nem akart bemenni sem közelről, sem távolról. Inglis viszont egy kósza ellentámadásból öt perccel a vége előtt végleg lezárhatta volna a meccset, ám a hazai kapuvas megvédte az újvárost a kapott góltól. A maradék időben szinte ki sem tudott jönni a Vasas a védő harmadából, ennek ellenére azonban őrizték egygólos előnyüket. Jött is a hazai időkérés, és a kapus lehozatala, a hat az öt elleni játék, mely sokáig nem tartott, mivel Mazurek a támadó harmadban szabálytalankodott, ezért kiszállt a meccsből. Ekkor eldőlt a találkozó, hiszen a maradék húsz másodpercet kivédekezte a Vasas. A DAB így két nap egymás után szenvedett egygólos vereséget.

DAB - Vasas 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Dunaújvárosi Acélbikák: Spodniak, Pinczés B. – Mazurek 1, Silló, Pinzcés O., Hruby, Németh 1, Dansereau, Srdan, Lendak, Tamás, Vuorijavi, Kovács B., Gulácsi, Turcotte, Baker, Dósa, Kovács E., Azari, Somogyi, Wéninger, Ráduly. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Vasas: Tóth, Sági – Bödök, Schmál, Szlama, Bukor 2, Kiss, Turbucz, Székely-Mádai, Csiki, Hetényi, Farkas, Fliszár, Pápa, Szalma, Tornyai, Gáspár, Márton, Czakó, Belényesi 1, Inglis, Surányi, Kaposi. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Döntetlen az Érd ellen

Döntetlen az Érd ellen

2019. december 12. (csütörtök)

Izgalmas csatában ért el 23-23-as döntetlent az Érd elleni hazai edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Évzárót tartott a Dunaferr SE

Évzárót tartott a Dunaferr SE

2019. december 12. (csütörtök)

A Duna-parti szabadidőparkban tartotta hagyományos évzáró eseményét a Dunaferr SE. Az egyesülethez tartozó szakosztályok, így a kajak- kenu, úszás, röplabda, birkózás és torna csapatok is meghívást kaptak a rendezvényre, ahol a legeredményesebb sportolók díjat vehettek át.

Nyitrai siker a jégcsarnokban

Nyitrai siker a jégcsarnokban

2019. december 12. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Acélbikák erősebbik csapata a második helyen végzett a Santa Claus Cup A elnevezésű utánpótlás jégkorong tornán.

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.