Dunaújváros Hetilap

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek) 16:11 - Brousil Csaba

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

A Gábor Áron utca forgalma újra egyirányú lett az Esze Tamás utcától a Bercsényi Miklós utca felé. A Vörösmarty utcában pedig a Bercsényi utcától az Esze Tamás utca irányába lehet haladni. Pénteken Cserna Gábor polgármester és Nagy Zoltánné, a körzet fideszes önkormányzati képviselője a helyszínen tekintette meg az elkészült parkolókat, melyek építésének idejére forgalomkorlátozás volt érvényben az adott területen. Cserna Gábor elmondta, hogy örül annak, hogy a nagyléptékű városi fejlesztések mellett, mint az uszoda felújítása, a Vasmű út teljes korszerűsítése vagy korábban a Járási Hivatal kialakítása és az élményfürdő újra üzembe helyezése mellett folyamatosak a városban a kisebb fejlesztések is, mint a parkoló és járdaépítések.

Nagy Zoltánné elmondta, hogy a lakók részéről nagy igény volt itt az új parkolókra, 21 új férőhelyet sikerült kialakítaniuk. Ezeket a lakók már birtokba is vették, a járda kiépítése most van folyamatban. Mint mondta körzetében ezen kívül a Táncsics utcában épültek még új parkolók, továbbá a Bocskai úton cserélték újra a lépcsőházak előtt a még terméskőből épült hatvan éves lépcsősorokat. Az Eötvös utcánál zajlik a járdafelújítás, tehát a fejlesztési folyamatok, munkák nem állnak le. A képviselő elmondta, hogy a lakók kérésének megfelelően a jövőben a volt Bánki iskola udvarán álló, ma már elhanyagolt külső területeket mindenképpen szeretné megóvni és a lakók rendelkezésre bocsátani, hogy ott sportolhassanak vagy bármilyen szabadidős tevékenységet folytathassanak.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

A körzetben rejlő lehetőségeket vizsgálta a képviselő

2020. augusztus 07. (péntek)

A lakók megkeresésére a körzet problémáit, a lehetséges megoldásokat vizsgálta Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere – ezúttal önkormányzati képviselőként.

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

"Az egyszeri juttatást ne terheljék levonások!"

2020. augusztus 06. (csütörtök)

A jutalom után is adózni kellett – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen bemutatták Kálló Gergely országgyűlési képviselő javaslatát. A város vezetésével egyeztetett előterjesztés célja, hogy a szociális szférában dolgozóknak az önkormányzat által nyújtott támogatását ne terhelje 15 százalékos adóelvonás. 

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

Újabb nyertes sajtóper, ezúttal a Dunaújvárosi Hírlappal szemben

2020. augusztus 05. (szerda)

A Dunaújvárosi Hírlappal szemben nyert sajtóperről számolt be a város hivatalos honlapja – betűhív közlés máris itt!

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

Kamara: egy hetet csúszik a tanácsadás

2020. augusztus 05. (szerda)

Megváltozik a szokásos adó- és számviteli tanácsadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában: augusztus 6. helyett 13-án, azaz jövő csütörtökön érdeklődhetnek az aktuális adóügyekről a vállalkozók.

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

Közgyűlés: összesen 18 napirendi pontról szavaztak

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen tizenhat pontról szavazott nyilvánosan és kettőről zártkörűen Dunaújváros közgyűlése a ma délelőtti rendkívüli ülésen. A sporttámogatások mellett a színház alapító okiratának módosítása, illetve a múzeum felújításai is napirenden volt.

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

A Hétszínvirág és a Zengő- Bongó Bölcsődék újulhatnak meg

2020. augusztus 04. (kedd)

Összesen negyvennyolc új bölcsődei férőhely és tíz új munkahely létrehozását jelentette be Szabó Zsolt. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere sajtótájékoztatón számolt be a közeljövőben várható beruházásról, amely során két bölcsőde, a Barátság városrészben található Hétszínvirág és a technikumi Zengő- Bongó intézmény fejlesztése megy majd végbe. 

A lakókért, de nem a sport ellen

A lakókért, de nem a sport ellen

2020. augusztus 04. (kedd)

Folyamatosan követi a lakók észrevételeit, jelzéseit Barta Endre: Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere ezúttal választókörzetében hallgatta meg egy tömbház lakóit az általuk jelzett probléma kapcsán, és nyomatékosította: mindenképpen lépéseket tesznek azért, hogy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen.