Dunaújváros Hetilap

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek) 16:11 - Brousil Csaba

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

A Gábor Áron utca forgalma újra egyirányú lett az Esze Tamás utcától a Bercsényi Miklós utca felé. A Vörösmarty utcában pedig a Bercsényi utcától az Esze Tamás utca irányába lehet haladni. Pénteken Cserna Gábor polgármester és Nagy Zoltánné, a körzet fideszes önkormányzati képviselője a helyszínen tekintette meg az elkészült parkolókat, melyek építésének idejére forgalomkorlátozás volt érvényben az adott területen. Cserna Gábor elmondta, hogy örül annak, hogy a nagyléptékű városi fejlesztések mellett, mint az uszoda felújítása, a Vasmű út teljes korszerűsítése vagy korábban a Járási Hivatal kialakítása és az élményfürdő újra üzembe helyezése mellett folyamatosak a városban a kisebb fejlesztések is, mint a parkoló és járdaépítések.

Nagy Zoltánné elmondta, hogy a lakók részéről nagy igény volt itt az új parkolókra, 21 új férőhelyet sikerült kialakítaniuk. Ezeket a lakók már birtokba is vették, a járda kiépítése most van folyamatban. Mint mondta körzetében ezen kívül a Táncsics utcában épültek még új parkolók, továbbá a Bocskai úton cserélték újra a lépcsőházak előtt a még terméskőből épült hatvan éves lépcsősorokat. Az Eötvös utcánál zajlik a járdafelújítás, tehát a fejlesztési folyamatok, munkák nem állnak le. A képviselő elmondta, hogy a lakók kérésének megfelelően a jövőben a volt Bánki iskola udvarán álló, ma már elhanyagolt külső területeket mindenképpen szeretné megóvni és a lakók rendelkezésre bocsátani, hogy ott sportolhassanak vagy bármilyen szabadidős tevékenységet folytathassanak.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

2020. január 24. (péntek)

Két, korábban a már megszavazott rendelet ügyében tartott tájékoztatót a napokban Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester. Mindkét téma szerepelt a csütörtöki közgyűlés napirendjén – de fontosságuk okán a tájékoztató anyagát is közöljük.

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

2020. január 24. (péntek)

Gyurcsányozással és városrombolással koronázott éles pengeváltással kezdődött, a Fidesz-frakció távozása után lassú hömpölygéssé szelídült a közgyűlés évnyitó ülése a Városházán csütörtökön délelőtt. Negyvennél több napirendről tárgyaltak a képviselők – fontos témákról is döntöttek.

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.

Dunaújváros érdekei az első helyen

Dunaújváros érdekei az első helyen

2020. január 17. (péntek)

Közös fotó nélkül zárult Molnár Tibor, Fidesz-támogatta független képviselőjelölt és Pintér Tamás polgármester tárgyalása. Dunaújváros első embere a várost illető forrásokat kérte számon a képviselőjelöltön.

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

DS Híradó: a város dala és a város kenyere

2020. január 17. (péntek)

Több más aktuális téma mellett a Dunaújvárosiak Dala és Dunaújváros Kenyere is friss tételként szerepel a DSTV Híradójának csütörtöki adásában. Helyi ízek, mutatom máris!