Dunaújváros Hetilap

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek) 16:11 - Brousil Csaba

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

A Gábor Áron utca forgalma újra egyirányú lett az Esze Tamás utcától a Bercsényi Miklós utca felé. A Vörösmarty utcában pedig a Bercsényi utcától az Esze Tamás utca irányába lehet haladni. Pénteken Cserna Gábor polgármester és Nagy Zoltánné, a körzet fideszes önkormányzati képviselője a helyszínen tekintette meg az elkészült parkolókat, melyek építésének idejére forgalomkorlátozás volt érvényben az adott területen. Cserna Gábor elmondta, hogy örül annak, hogy a nagyléptékű városi fejlesztések mellett, mint az uszoda felújítása, a Vasmű út teljes korszerűsítése vagy korábban a Járási Hivatal kialakítása és az élményfürdő újra üzembe helyezése mellett folyamatosak a városban a kisebb fejlesztések is, mint a parkoló és járdaépítések.

Nagy Zoltánné elmondta, hogy a lakók részéről nagy igény volt itt az új parkolókra, 21 új férőhelyet sikerült kialakítaniuk. Ezeket a lakók már birtokba is vették, a járda kiépítése most van folyamatban. Mint mondta körzetében ezen kívül a Táncsics utcában épültek még új parkolók, továbbá a Bocskai úton cserélték újra a lépcsőházak előtt a még terméskőből épült hatvan éves lépcsősorokat. Az Eötvös utcánál zajlik a járdafelújítás, tehát a fejlesztési folyamatok, munkák nem állnak le. A képviselő elmondta, hogy a lakók kérésének megfelelően a jövőben a volt Bánki iskola udvarán álló, ma már elhanyagolt külső területeket mindenképpen szeretné megóvni és a lakók rendelkezésre bocsátani, hogy ott sportolhassanak vagy bármilyen szabadidős tevékenységet folytathassanak.

Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

2019. október 18. (péntek)

Drámapedagógusok kaptak képzést a gimiben, a Ványa Bácsi nemzetközi sikerei - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Még olcsóbb lett a benzin

Még olcsóbb lett a benzin

2019. október 18. (péntek)

Ismét változtak az üzemanyagárak: a benzin literenkénti ára 3 forinttal csökkent, míg a gázolajé változatlan maradt.

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.