A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő) 18:06 - spigott

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Olaszországban, Lignanóban rendezték meg az elmúlt napokban az EMF Euro Cup elnevezésű kispályás labdarúgó tornát, melyen öt magyar együttes is megmérette magát. Köztük volt a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC csapata is, mely a Minifutball Ligakupa győzteseként kvalifikálta magát a negyvencsapatos mezőny résztvevői közé. A városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának bajnoka az olasz Dixie Pub Latisana elleni találkozóval kezdte meg a csoportkört, s nagyon sima, 7-2-es győzelemmel melegített a további küzdelmekre. A Slehacky Plzen csapata sem járt sokkal jobban, mert hiába vezettek a csehek még az első félidő elején 2-1-re, a folytatásban erőre kapott a Karmacsi, s végül könnyed, 7-3-as sikerrel lépett nagyot a csoport első helyének megszerzése felé.

Ezt követte a bosnyák Sokolovi Lukavica elleni találkozó, mely rendkívül kiélezett csatát hozott, ám a Karmacsi ezúttal is hátrányból fordítva tudott nyerni 2-1-re, így már csak egy meccset kellett behúznia ahhoz, hogy megnyerje csoportját. Ebben a spanyol Restaurante La Moneda igyekezett meggátolni labdarúgóinkat, s bár a kezdés ijesztő volt, a Karmacsi 0-2-es állást követően sorozatban hat gólt szerezve győzött, így hibátlan teljesítménnyel jutott be a legjobb tizenhat közé.

Képek forrása: Minifutball Szövetség facebook

A nyolc közé kerülésért a román Luxury Team volt a mieink ellenfele, s bár a Karmacsi két alkalommal is vezetést szerzett, a vetélytárs rendre egalizálni tudott, így büntetőlövések döntöttek a továbbjutásról. Itt szerencsére a dunaújvárosiak céloztak jobban, s végül 3-2-es sikerrel biztosították helyüket a legjobb nyolc között. Ahol az a bosnyák Tom Cat gárdája várt a mieinkre, mely 1-0-s első félidőt követően 4-0-ra meglógott együttesünktől, s ugyan innen még sikerült feljönni egyre, a hajrát a vetélytárs bírta jobban, mely végül 6-3-as győzelemmel zárta le a Karmacsi nemzetközi szereplését. A tornát végül a bukaresti Danco Pro gárdája nyerte, miután maratoni hosszúságú büntetőpárbajban 14-13-ra legyőzte a lengyel Golden Boys együttesét.

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.