A Vasas skalpját is begyűjtötték a Bikák

2019. szeptember 27. (péntek) 21:15 - Szárszó Lajos

A jégkorong Erste Liga ötödik fordulójában a vártnál nagyobb izgalmak után győzték le az Acélbikák a Vasas gárdáját.

A kiválóan rajtoló Acélbikák a jégkorong Erste Liga ötödik fordulójában az eddig csupán egy pontot szerző, és ezzel a tabella nyolcadik helyén álló Vasast fogadták. Ennek ellenére nem lehetett félvállról venni a meccset, hiszen a fővárosiak augusztus végén 3-2-re győzni tudtak Azari Zsolték ellen. Most azonban úgy tűnt, nem szerettek volna szoros meccset játszani a hazaiak, akik azonnal odaszorították ellenfelüket kapujuk elé. Ezt a nyomást azonban becsülettel állták a Vasas védői, majd a piros-kékeknek arra is futotta erejükből, hogy egy-egy kontrát vezessenek. A hetedik percben azonban megtört a vendégek ereje, melyhez az kellett, hogy Azari lecsapjon egy eladott korongra, aki Dansereuhoz tette azt, ő pedig lekészítette Mazureknek, aki a szinte üresen maradt kapuba lőtt (1-0). Egy buta csapathiba után került emberhátrányba a Vasas, melyet pár másodperc alatt kihasznált a DAB. A fiúk addig tuszkolták a korongot a gólvonal közelében, ameddig az Mazurek ütőjéről túl nem jutott azon (2-0). Egy könnyű síppal befújt Somogyi büntetést védekeztek ki könnyű szerrel a Bikák, majd Csiki jól helyezett lövését védte Hughson. A folytatásban, mivel a hazaiak egy-egy korongot eladtak kiegyenlített lett a meccs, de azért ebben az időszakban is többet lőttek kapura.

A vendégek a 16. percben kaptak újabb esélyt a gólszerzésre, amikor Dósa került a büntető padra. Erre több lehetőségük volt, de azokkal élni nem tudtak. Végül, csupán három másodperccel a vége előtt Bödök révén megszerezték szépítő találatukat, melyet egy hatalmas játékvezetői hiba előzött meg, hiszen a spori ahelyett, hogy tovább engedte volna a játékot, tévesen tilos felszabadítást ítélt, vagyis így került vissza a korong a DAB harmadába (2-1). A szünetet követően Somogyié volt az első helyzet, de Sági még időben odaszorította kezét a testéhez, így a korong nem talált utat a hóna alatt. A 24. percben a hazaiak kerültek emberelőnybe, melyet Silló váltott góllá, aki rendkívül precízen lőtte ki a bal felső sarkot (3-1). Tornyai próbált meg erre azonnal válaszolni, Hughson eszén azonban nem tudott túljárni. A találkozó jó színvonalát azonban a játékvezetők működése zavarta, akik több alkalommal fújták be a DAB kétperces büntetéseit. Emiatt a 28. percben kettős fórban támadhatott a Vasas, melyet a hősiesen védekező hazaiak nem tudtak megoldani, vagyis megint betalált a vendég együttes, ezúttal Szlama emelte a pakkot a kapuba (3-2). A bekapott találat alaposan felpaprikázta a Bikákat, akik őrületes tempóra kapcsoltak. Ez emberelőnyhöz vezetett, melyből Azari oldalhálót, míg a túloldalon Turbucz egyenlítő gólt lőtt (3-3). Hossza videózást követően született meg az újabb hazai találat, hiszen a korong a kapuba Baker korcsolyáján irányt változtatva jutott (4-3). A folytatásban több alkalommal lőtték körbe a hazai csatárok Sági ketrecét, majd fél perccel a harmad vége előtt Schmál és Turbucz kerültek a büntetőpadra, mely idő alatt több gól nem született.

A harmadik húsz percre áthúzódott emberelőny igazán előnyt nem jelentett, és az idő szépen csendben lepergett. Ami azonban előnyből nem, az létszám azonos helyzetből összejött. Tamás a Kovács Bronson által meglőtt, a palánkról visszavágódó korongot emelte közvetlen közelről a hálóba (5-3). A következő percek nyíltsisakos játékot hoztak, helyzetekkel, szép megoldásokkal mindkét részről. Dansereau zúgó kapuvasat lőtt, míg a másik részről Bukor felső sarokba tartó korongját fogta Hughson. Somogyi a 47. percben végleg eldönthette volna a három pont sorsát, sajnos azonban csak a kapu oldalát találta el. Silló, majd Turcotte kiállítása miatt megint kettős hátrányba kerültek a Bikák, ekkor azonban Hughson húzta le a rolót. De azért, hogy az izgalmak fokozódjanak Sillót ismét kiküldték, vagyis lehetett megint védekezni. Ezt már nem lehetett megúszni, és Bödök ismét közelebb lőtte a fővárosiakat (5-4). A meccset eldöntő találatot azonban nyolc perccel a vége előtt a Bikák vitték be, amikor egy remek kontra végén Turcotte szerezte meg a hatodik gólt (6-4). Az újabb győzelem azt jelenti, hogy továbbra is hibátlanok a dunaújvárosiak, akik a következő összecsapáson az egyik legnehezebb ellenfél, a tavalyi bajnok FTC otthonában lépnek jégre.

DAB – Schiller-Vasas HC 6-4 (2-1, 2-2, 2-1)

DAB: Hughson - Kovács B. (2), Vuorijarvi, Azari (1), Dansereau (1), Mazurek 2, Baker 1, Lendák, Silló 1 (2), Somogyi (3), Turcotte 1, Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás 1, Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Schiller-Vasas HC: Sági – Bukor (1), Gáspár, Bödök 2 (1), Schmál (1), Szlama 1 (1), Hetényi, Kováts, Mayer, Székely Mádai, Turbucz 1, Farkas, Inglis, Pápa, Páterka, Szalma (1), Surányi, Tornyai, Czakó, Csiki, Márton. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Sikerélmény a gyerekeknek

Sikerélmény a gyerekeknek

2019. november 21. (csütörtök)

Rengeteg tapasztalattal gazdagodtak a Dunaferr SE ifjú birkózói az Érden megrendezett Batthyány Olimpián.

Előny a Kazincbarcikánál

Előny a Kazincbarcikánál

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a sok hibával játszó Dunaferr 3-0-s vereséget szenvedett a Kazincbarcikától.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

2019. november 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Sikeres utánpótlás

Sikeres utánpótlás

2019. november 19. (kedd)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízlabda csapata is magabiztos győzelmet aratott a korosztályos bajnokságok legutóbbi fordulójában.