Az első tíz perc döntött

2019. szeptember 15. (vasárnap) 20:19 - doszerk

Már az első harmad derekán négy góllal vezetett, s végül biztosan nyert a Gyergyói HK elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvári Titánok elleni pénteki győzelem után lényegesen nehezebb feladat várt ma a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára, mely délután öt órától a nyáron tovább erősített Gyergyói HK gárdáját látta vendégül a jégcsarnokban. Az erdélyiek az első fordulóban a címvédő Ferencváros otthonában kaptak ki 3-1-re, éppen ezért egy javítani vágyó, motivált ellenfélre számíthattak Miroslav Ihnacak tanítványai.

A motiváltsággal nem is volt gond gyergyói oldalon, ám a Bikák az első tíz percben valósággal átgázoltak ellenfelükön. Silló Arnold átmentette a Titánok ellen nyújtott jó formáját, s már a 29. másodpercben bepöckölt egy lecsorgó korongot, s mikor a 6. perc legelején Mazurek is bevágott egy kipattanót emberelőnyből, máris 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

Ezzel azonban még nem volt vége a hazai gólparádénak, mert egy perccel később Turcotte szólózhatott, s bár próbálkozása lecsorgott a kapuvasról, pont somogyi elé került a pakk, s ő pár centivel, de a gólvonal mögé kotorta azt (3-0). A 10. percben a Bikák harmadik sora is megvillant, s ahogy korábban a többiek, ezúttal Subotic lőtt be egy kipattanót, s már-már eldőlni látszott a találkozó (4-0).

Persze várható volt, hogy a rossz formából kihúzza magát a Gyergyó, ám ehhez kellett két-három hazai kiállítás is, s a 15. percben Lescovs egy bombagóllal használta ki csapata kettős fórját, megszerezve ezzel az erdélyiek szépítő találatát (4-1). A folytatásban nagy erőket mozgósított a Gyergyó gárdája a további felzárkózásért, s bár akadt is helyzetük, Hughson kapus rendkívül magabiztos volt, igaz Ruczuj sem unatkozott a túloldalon.

A második harmad hajrájában nagyon nyomtak a vendégek, de lehetőségeikkel továbbra sem tudtak élni, ráadásul feleslegesen beszedtek a kiállítást is, így emberhátrányban kezdték a záró felvonást. Melyet nagyon magabiztosan tartottak kézben az Acélbikák, s annak ellenére sem szomorkodtak a hazai drukkerek, hogy több tiszta lehetőségből sem sikerült kapuba találni. A hajrá azonban hozott némi izgalmat, mert egy kisebb védelmi kihagyás után Csergő szépített az 56. percben, ám hiába került ezt követően emberelőnybe is a vendégcsapat, az eredmény már nem változott, így a Bikák végül magabiztos, 4-2-es győzelemmel tartották itthon a három pontot.

Miroslav Ihnacak: - Nagyon jól kezdtünk, úgy érzem, hogy gyorsabbak voltunk ellenfelünknél, jól figyeltünk a kipattanó korongokra, ezért igen korán sikerült ellépni a vendégektől. A Gyergyó azonban bizonyította, hogy jó csapat, nagyon keményen játszottak a folytatásban, de mi is jól dolgoztunk, amiért jár a gratuláció a csapatnak.

Leif Strömberg: - Természetesen a rossz kezdés alapjaiban határozta meg a mérkőzést. A hazaiak nagyon ránk jöttek, megnyerték a párharcokat, gyorsak voltak, jól figyeltek a kipattanó korongokra, így sikerült elhúzniuk, ez az időszak nagyon rosszul sikerült számunkra. A folytatásban hiába dolgoztunk sokat és keményen, négygólos hátrányban nem volt könnyű helyzetünk. Az első tíz perc sajnos eldöntötte a találkozót.

DAB – Gyergyói HK 4-2 (4-1, 0-0, 0-1)

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Azari (1), Dansereau, Mazurek 1, Baker, Lendak, Silló 1, Somogyi B. 1 (1), Turcotte (2), Dósa, Hruby, Subotic 1, Pinczés (1), Tamás, Ráduly, Wéninger, Gebei, Somogyi N., Gulácsi. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Gyergyói HK: Ruczuj – Góga, Lescovs 1 (1), Constantin, Tendler, Valdix (1), Ferenc, Rasulov, Csergő 1, Pesztunov, Zagidullin (1), Kozma, Nagy, Elekes, Péter, Vorobjev, Crangea, Antal, Bushbacher, Sára, Todor. Vezetőedző: Leif Strömberg.

A rovat további hírei: Sport

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Tanulságos bajnoki nyitány

Tanulságos bajnoki nyitány

2019. október 15. (kedd)

Harmadik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.