Egy követ fúj Gyurcsányékkal a Momentum

2019. szeptember 26. (csütörtök) 8:58 - doszerk

Már az októberi voksolás utáni időkre készül a balliberális oldal, a DK hosszú távú célja a szocialisták bedarálása, ebben segíthetnek Fekete-Győr Andrásék - írja a Magyar Hírlap.

Nem elhanyagolható körülmény, hogy a DK-hoz hasonlóan a Momentum szinte egyáltalán nem vesz részt Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányában. Az ultraliberális párt központja gyakorlatilag országos szinten sem foglalkozik az önkormányzati kampánnyal. A Momentum elnöke szinte eltűnt a nyilvánosság elől, miközben az ismertebb politikusaik, mint Donáth Anna és Cseh Katalin EP-képviselők leginkább a magyar kormány Brüsszelben való feljelentésének tökéletesítésével vannak elfoglalva.

Úgy tűnik, a Momentumnak a kampányban Soros brüsszeli érdekképviselője, Frans Timmmermans minél szervilisebb kiszolgálása, a Magyarország elleni uniós eljárások folytatása és a klímakatasztrófával kapcsolatos hisztériakeltésben való részvétel a legfontosabb. Még a hozzájuk köthető ígéreteket is hanyagolják, a hírekbe pedig legutóbb terézvárosi polgármester-jelöltjük, Soproni Tamás adóelkerülési botránya miatt kerültek be.

Ugyanakkor a liberális párt inaktivitása csak látszólagos. A lapunk által megkérdezett Deák Dániel politológus szerint a csökkentett kampányüzemmód oka az lehet, hogy a Gyurcsány-párthoz hasonlóan a Momentum sem érdekelt Karácsony Gergely győzelmében. A hajdani MSZP–SZDSZ pártkoalíció modelljének újraélesztésére törekvő DK–Momentum tandem ugyanis az ellenzéki összefogás várható, újabb kudarca után már az LMP, a Jobbik és az MSZP háttérbe szorítását, sőt, akár felszámolását tervezheti – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hogy ez a szándék mennyi­re reális, arra Fekete-Győr szolgált bizonyítékkal, amikor Szegeden meglátogatta Botka Lászlót.

A szűkszavú hivatalos közlemény tükrében érthetetlen, miért is találkozott a liberális pártvezető az MSZP egyik utolsó erős politikusával. A DK-nak és a Momentumnak a hajdani MSZP–SZDSZ szerepére vágyó hatalmi ambícióit ismerve viszont a titokzatos tárgyalás célja nagy valószínűséggel már a balliberális ellenzék önkormányzati választások utáni új erőviszonyairól való alkudozás lehetett. Vagyis Fekete-Győr András azért utazhatott Szegedre, hogy a választások után várhatóan tovább gyengülő, sőt, széteső MSZP egyetlen helyi hatalmi centrumot birtokló erős emberét meggyőzze, hogy csatlakozzon a tandemhez.

- magyarhirlap.hu -

A rovat további hírei: Belföld

Továbbra is sok napsütés várható

Továbbra is sok napsütés várható

2020. június 27. (szombat)

Vasárnap akár 34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

2020. június 26. (péntek)

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek.

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

2020. június 26. (péntek)

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak - közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2020. június 25. (csütörtök)

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levonult az árhullám a Dunán

Levonult az árhullám a Dunán

2020. június 25. (csütörtök)

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt, viszont a Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál, azóta csökken a vízszint - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Emelkedik az üzemanyag ára

Emelkedik az üzemanyag ára

2020. június 23. (kedd)

Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdától!

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

2020. június 18. (csütörtök)

Megszűnik a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, piacokon mától – a részletekről a város hivatalos weboldalán látott napvilágot összegzés.