Dunaújváros Hetilap

Hagyományteremtő céllal rendeztek pikniket a Dózsa II-ben

2019. szeptember 22. (vasárnap) 9:21 - Brousil Csaba

Családi napot tartottak a Dózsa II. városrészben, melyre Cserna Gábor polgármester is ellátogatott. Hangulatos rendezvény, sok érdeklődő és egy kis Digitál muzsika.

Izsák Máté, a körzet fideszes önkormányzati képviselője hirdette meg ezt a rendezvényt, mely a városrész életében az első volt. A kitelepülők már délelőtt a helyszínen voltak, volt ugrálóvár a gyerekeknek, cukorkás, kürtős kalácsos is.

Délután elkezdett hangolni a Digitál együttes, majd három órakor Cserna Gábor köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a városi nagyrendezvények – Parázs Varázs, DUDIK, Rockmaraton, Augusztális – mellett a lakók szeretik a kisebb, közösségi rendezvényeket is és igény van azok megszervezésére. Ezért is jött létre ez a városrészi piknik. Mint mondta a körzet az elmúlt időszakban Izsák Máté vezetésével, több dologgal is gazdagodott. Kiemelte ez igén negyven éves Dózsa iskola teljes energetikai felújítását, a Margaréta Tagóvodába felépített műfüves focipályát és a közlekedésbiztonsági intézkedéseket a Köztársaság úton (zebra és lámpás kereszteződés).

A polgármesteri köszöntő után Izsák Máté annyival egészítette ki a Cserna Gábor szavait, hogy a rendezvényt hagyományteremtő jelleggel hívták életre, hiszen a városban talán csak épp a Dózsa II-ben nem volt még ilyen kis közösségi napja. Illetve a fejlesztésekhez kapcsolódva elmondta, hogy a felsoroltakon túl a városrészben is zajlanak a városban folyamatos járdafelújítási munkálatok. Ő is jó szórakozást kívánt a jelenlévőknek, majd átadta a színpadot a Digitálnak. A bandából tüdőgyulladás miatt igazoltan hiányzott Jankó, viszont a közönség kapott egy meglepetés vendéget a városszerte ismert rocker, Öcsi személyében, aki a koncert elején két nótát is elénekelt: egy Piramist és egy P.Mobilt és nem is akárhogy. Sokan lejöttek a kis térre, fiatalok, idősek egyaránt és beszélgetve, zenét hallgatva jól érezték magukat a szép őszi időben.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

2019. október 18. (péntek)

Drámapedagógusok kaptak képzést a gimiben, a Ványa Bácsi nemzetközi sikerei - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Még olcsóbb lett a benzin

Még olcsóbb lett a benzin

2019. október 18. (péntek)

Ismét változtak az üzemanyagárak: a benzin literenkénti ára 3 forinttal csökkent, míg a gázolajé változatlan maradt.

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.