Dunaújváros Hetilap

Hagyományteremtő céllal rendeztek pikniket a Dózsa II-ben

2019. szeptember 22. (vasárnap) 9:21 - Brousil Csaba

Családi napot tartottak a Dózsa II. városrészben, melyre Cserna Gábor polgármester is ellátogatott. Hangulatos rendezvény, sok érdeklődő és egy kis Digitál muzsika.

Izsák Máté, a körzet fideszes önkormányzati képviselője hirdette meg ezt a rendezvényt, mely a városrész életében az első volt. A kitelepülők már délelőtt a helyszínen voltak, volt ugrálóvár a gyerekeknek, cukorkás, kürtős kalácsos is.

Délután elkezdett hangolni a Digitál együttes, majd három órakor Cserna Gábor köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a városi nagyrendezvények – Parázs Varázs, DUDIK, Rockmaraton, Augusztális – mellett a lakók szeretik a kisebb, közösségi rendezvényeket is és igény van azok megszervezésére. Ezért is jött létre ez a városrészi piknik. Mint mondta a körzet az elmúlt időszakban Izsák Máté vezetésével, több dologgal is gazdagodott. Kiemelte ez igén negyven éves Dózsa iskola teljes energetikai felújítását, a Margaréta Tagóvodába felépített műfüves focipályát és a közlekedésbiztonsági intézkedéseket a Köztársaság úton (zebra és lámpás kereszteződés).

A polgármesteri köszöntő után Izsák Máté annyival egészítette ki a Cserna Gábor szavait, hogy a rendezvényt hagyományteremtő jelleggel hívták életre, hiszen a városban talán csak épp a Dózsa II-ben nem volt még ilyen kis közösségi napja. Illetve a fejlesztésekhez kapcsolódva elmondta, hogy a felsoroltakon túl a városrészben is zajlanak a városban folyamatos járdafelújítási munkálatok. Ő is jó szórakozást kívánt a jelenlévőknek, majd átadta a színpadot a Digitálnak. A bandából tüdőgyulladás miatt igazoltan hiányzott Jankó, viszont a közönség kapott egy meglepetés vendéget a városszerte ismert rocker, Öcsi személyében, aki a koncert elején két nótát is elénekelt: egy Piramist és egy P.Mobilt és nem is akárhogy. Sokan lejöttek a kis térre, fiatalok, idősek egyaránt és beszélgetve, zenét hallgatva jól érezték magukat a szép őszi időben.

A rovat további hírei: Közélet

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek)

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök)

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.