Hazai pályán a DAB

2019. szeptember 15. (vasárnap) 8:15 - spigott

A remek erőkből álló Gyergyói HK ellen korcsolyáznak jégre ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Ligában.

Remekül, a Fehérvári Titánok otthonában aratott 7-1-es győzelemmel kezdte az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely nem sokáig örülhetett a megyeszékhelyen elért sikernek, ugyanis vasárnap délután öt órától már újabb feladat vár Miroslav Ihnacak tanítványaira. A hét utolsó napján ugyanis az a Gyergyói HK látogat a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, mely az első fordulóban a címvédő Ferencváros vendégeként korcsolyázott jégre, s szenvedett szoros meccsen 3-1-es vereséget.

Az erdélyiek alaposan megerősítették keretüket a nyáron, összesen huszonnyolc hokissal vágnak neki az idei szezonnak, ám erre szükségük is van, hiszen az Erste Liga mellett a román bajnokságban és a kupában is helyt kell állniuk. Több közeli ismerőssel is találkozhatunk holnapi vetélytársunknál, ugyanis Phil Bushbacher, valamint Timur Rasulov is volt az Acélbikák játékosa.

Kép: DO-archív

A feladat nem lesz egyszerű, úgy meg pláne nem, hogy Németh Péterre és Kovács Erikre továbbra sem számíthat a szakvezetés, s mint azt csatárunk, Somogyi Balázs elárulta, hazai pályán nem lehet más a céljuk, csak a győzelem megszerzése, ám ehhez elsősorban védekezésben kell javulniuk.

"A Gyergyói HK elleni meccs még nehezebb lesz, mint a tegnapi, nem engedetjük meg magunknak, hogy az ellenfél harmincnyolcat lőjön kapura. jobban oda kell figyelnünk a védekezésre, mert nagyon gyorsak a játékosaik, de természetesen szeretnénk itthon tartani a három pontot" – fogalmazott a Titánok ellen gólt és két asszisztot jegyző csatár.

A rovat további hírei: Sport

Négy új érkező a Kohásznál!

Négy új érkező a Kohásznál!

2020. május 28. (csütörtök)

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely négy új játékos szerződtetését jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

Kovács Bronson Zoltán is marad az Acélbikáknál

2020. május 28. (csütörtök)

A 2020/2021-es szezonban is a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának védelmét erősíti Kovács Bronson Zoltán.

Augusztusban kell csúcsformában lenni

Augusztusban kell csúcsformában lenni

2020. május 27. (szerda)

Némi meglepetést azért okozott kenusaink számára a szolnoki tesztviadal, ám ettől még nem alakítják át felkészülésüket, mert a nyár végére kell időzíteni a versenyformát.

Van idő a munkához!

Van idő a munkához!

2020. május 27. (szerda)

Csak a délelőtti edzések maradnak el a dunaújvárosi vízilabdázóknál, akiknek bőven lesz idejük felkészülni nyáron az új szezon küzdelmeire.

Duplázások napja Szolnokon!

Duplázások napja Szolnokon!

2020. május 26. (kedd)

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint sok kérdést megválaszolt a kajak-kenusok első edzésversenye.

Rövidebb szezon jöhet!

Rövidebb szezon jöhet!

2020. május 26. (kedd)

Boda Gábor szövetségi elnök szerint akár már augusztus 20-án elkezdődhet az amerikai focisták bajnoki szezonja.

A munka nem állt meg

A munka nem állt meg

2020. május 26. (kedd)

Legközelebb csak július 6-án, a 2020/2021-es szezon első edzésén dolgoznak közösen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának játékosai.