Negyedszer Fut a város!

Szárszó Lajos - 2019. szeptember 26. 8:14

Az idén is több mint ezer résztvevőt, iskolákat és egyéni indulókat várnak a Városháza térre a szervezők a Fut a város programra.

A cél azonos, az útvonal azonban megváltozott az idei, immár Dunaújvárosban a negyedik alakalommal megrendezésre kerülő, a „Magyarország szeretlek” program keretén belül zajló a Fut a város rendezvényen. A szeptember 28-i, 10 órakor startoló eseményre az idei évben is mindazokat az egyéni és közösségi indulókat várják, akik vagy a futás szeretetéért, vagy valamelyik városi intézmény támogatásáért futják le a másfél, vagy a három kilométeres távot. A szervezők, a Carissa Sportegyesület, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Tourinform iroda több meglepetéssel, ajándékkal várják az indulókat. Így jutalomban részesül a legidősebb férfi és nő, a legfiatalabb lány és fiú, a legnagyobb család, a legextrémebb személy, valamint a legtöbb szimpatizánst gyűjtő oktatási intézmény, amely az idén is 50.000,-Ft-os Decathlon vásárlási utalványt kap.

Az idei rendezvény, és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a MOLKER mellé állt több dunaújvárosi sportegyesület is, így a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, Dunaújvárosi Acélbikák, DFVE, Dunaferr DUE Dutrade FC, Dunaújváros PASE, Dunaferr SE, DSE Röplabda Akadémia, és a dunaföldvári Holler UNFC.

Fontos információk:

- előzetes regisztrációhoz nem kötött az esemény
- a futáson kortól függetlenül bárki részt vehet
- érkezéskor sorszámozott karszalag kerül kiosztásra, melynek ellenőrző szelvényét a célba érkezést követően az induló az általa támogatott intézmény dobozába dobhatja bele
- egy résztvevő egy karszalagot kap, amivel csak egy egyszer szavazhat, de lefutható vele akár mindkét táv is
- ez a futás nem verseny, aki azonban nem tudja lefutni a teljes távot a lezárt útszakasz mellett található járdán sétával is teljesítheti
- a futók előtt rendőrségi felvezető autót menet közben megelőzni tilos
- a rendezvényen egészségügyi ellátás biztosításra kerül

Útvonalak:
1. Start 10.00 az óvodák, iskolák, családok számára ajánlott 1,5 km-es táv: Városháza tér- Kis Vasmű út - Kossuth Lajos utca – Panoráma út - Városháza tér

2. Start 10.30 az aktív sportolók részére számára ajánlott 3 km-es táv: Városháza tér- Kis Vasmű út - Kohász utca – Panoráma út - Városháza tér

A rovat további hírei: Sport

Minden dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

Minden dunaújvárosi tornász döntős a Világkupán

2022. okt. 01.

Mayer Gréta három, Makovits Mirtill és Makai Lilla egy-egy szeren jutott döntőbe a szombathelyi Challenge Világkupa szombati selejtezőjéből.

DSTV: sportnap az egyetemen

DSTV: sportnap az egyetemen

2022. szep. 30.

Szórakoztató elfoglaltságokat felvonultató sportnapot szervezett a Hallgatói Önkormányzat a Dunaújvárosi Egyetemen. Ennek részeként a hallgatók kipróbálhatták magukat futsalban, de volt lehetőség csocsózásra, asztaliteniszezésre és „sörpongra” is. Hangkép.

Kinyitották a gólzsák száját

Kinyitották a gólzsák száját

2022. szep. 30.

Nem volt hiány az izgalmakból a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában a sorozat újabb fordulójának utolsó mérkőzésein.

Sima meccsek kispályán

Sima meccsek kispályán

2022. szep. 29.

Az ST Solar és a Campus csoport éllovasa is magabiztos győzelemmel kezdte meg a városi kispályás labdarúgók kiemelt alapszakaszának újabb fordulóját.

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

Kovács Zsófia nem indul Szombathelyen

2022. szep. 29.

A magyar női tornász válogatott négy tagjából három is a DKSE versenyzője lesz a szombathelyi Challenge Világkupán.

Csak az első gólig volt nehéz

Csak az első gólig volt nehéz

2022. szep. 28.

Tíz fordulót követően is veretlenül áll a bajnokságban a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely ezúttal a Szekszárdot győzte le magabiztosan.

Becsülettel küzdöttek a birkózók

Becsülettel küzdöttek a birkózók

2022. szep. 28.

Felemás eredményekkel zárták a DKSE ifjú birkózói a Hajdúszoboszlón megrendezett U15-ös Országos Diákolimpiai finálét.