Rajtra készen az Acélbikák

2019. szeptember 13. (péntek) 8:14 - doszerk

Fegyelmezett, hatékony játékra lesz szüksége a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ahhoz, hogy elhozza a bajnoki pontokat a szezon nyitómeccséről.

A Fehérvári Titánok elleni székesfehérvári mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit pénteken este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak tanítványai megterhelő heteken vannak túl, a nyári felkészülés ideje alatt alaposan meghajtotta a csapat tagjait a szakvezetés, mely összesen hét edzőmérkőzésen igyekezett finomítani a mieink játékán.

Ami a székesfehérváriakat illeti, a Titánok kerete is jelentősen átalakult a nyáron, tíz játékosuk is távozott az előző szezon után, s őket házon belül igyekeztek pótolni, de rajtuk kívül természetesen légiósokat is hoztak a csapathoz, így jelenleg két kanadai hátvéddel és két kanadai csatárral is rendelkeznek. Az előszezon felemásan alakult a Titánok számára, ugyanis hét edzőmeccsükből hármat nyertek meg, míg négy alkalommal vereséget szenvedtek. Az Acélbikákkal kétszer is megmérkőzött Kiss Dávid alakulata, s a Dunaújvárosban elszenvedett 4-1-es vereség után Székesfehérváron csak hosszabbítás után maradtak alul csapatunkkal szemben, s ez azért óvatosságra intheti jégkorongozóinkat a péntek esti szezonnyitó előtt.

Keegan Dansereau-tól sokat várnak az Acélbikák drukkerei! (Kép: DO-archív)

Melyre természetesen nagyon készül együttesünk is, ám mint azt Miroslav Ihnacak vezetőedző elárulta, a remélt győzelemhez sok mindenben javulniuk kell a a két gárda legutóbbi meccséhez képest.

"Természetesen volt egy felkészülési tervünk a nyáron, melyet igyekeztünk megvalósítani, ám napról napra azért edzünk és gyakorlunk, hogy minél jobbak legyünk. A nyári felkészülési időszak elején még nem ismertük a csapatot, de ez a bő egy hónap elég volt arra, hogy feltérképezzünk mindenkit, s az elvégzett munka alapján úgy gondolom, hogy készen állunk a bajnoki rajtra. Mint minden meccs, úgy a Titánok elleni szezonnyitó is nehéznek ígérkezik, mert pénteki ellenfelünk egy jó csapat, játékosai jól korcsolyáznak, agresszív hokit játszanak, szóval jó mérkőzésre számítok. A recept egyértelmű, a győzelemhez jobban kell játszanunk a Titánoknál, s több gólt kell lőnünk náluk, ám ez azért nem ilyen egyszerű. A felkészülési mérkőzéseinken, így a legutóbbi székesfehérvári találkozón is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ám ezek kihasználásán azért bőven lehet még javítani. Ebben mindenképpen előrébb kell lépnünk, de a fegyelmezettség terén is tudunk még javulni, el kell kerülnünk a felesleges kiállításokat, mert ezekkel csak az ellenfelet hozzuk jó helyzetbe" – fogalmazott Miroslav Ihnacak vezetőedző.

S, ha már fegyelmezettségről van szó, az Acélbikákhoz kapcsolódó hír még, hogy a szezon első két mérkőzését kénytelen lesz kihagyni Németh Péter, akit még a Vasas elleni edzőmeccsen elkövetett ütközése miatt tiltott el két találkozóra a fegyelmi bizottság, így csapatunk csatára kénytelen lesz kihagyni a Titánok elleni szezonnyitó mellett a vasárnapi, Gyergyói HK elleni hazai találkozót is.

A rovat további hírei: Sport

Bravúros hazai siker

Bravúros hazai siker

2019. december 09. (hétfő)

Parádés második harmaddal alapozta meg bravúros győzelmét a Komárom elleni bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

Kassai öröm Dunaújvárosban!

Kassai öröm Dunaújvárosban!

2019. december 08. (vasárnap)

Minden meccsét megnyerve hódította el a Santa Claus Kupa első helyét a Kassa U10-es jégkorong csapata.

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

2019. december 08. (vasárnap)

Heroikus küzdelemben, ötméteresekkel aratott 13-12-es győzelmet az UVSE elleni Magyar Kupa fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata!

Látogatás a sereghajtónál

Látogatás a sereghajtónál

2019. december 08. (vasárnap)

A megyeszékhelyen folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.