Rajtra készen az Acélbikák

2019. szeptember 13. (péntek) 8:14 - doszerk

Fegyelmezett, hatékony játékra lesz szüksége a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ahhoz, hogy elhozza a bajnoki pontokat a szezon nyitómeccséről.

A Fehérvári Titánok elleni székesfehérvári mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit pénteken este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak tanítványai megterhelő heteken vannak túl, a nyári felkészülés ideje alatt alaposan meghajtotta a csapat tagjait a szakvezetés, mely összesen hét edzőmérkőzésen igyekezett finomítani a mieink játékán.

Ami a székesfehérváriakat illeti, a Titánok kerete is jelentősen átalakult a nyáron, tíz játékosuk is távozott az előző szezon után, s őket házon belül igyekeztek pótolni, de rajtuk kívül természetesen légiósokat is hoztak a csapathoz, így jelenleg két kanadai hátvéddel és két kanadai csatárral is rendelkeznek. Az előszezon felemásan alakult a Titánok számára, ugyanis hét edzőmeccsükből hármat nyertek meg, míg négy alkalommal vereséget szenvedtek. Az Acélbikákkal kétszer is megmérkőzött Kiss Dávid alakulata, s a Dunaújvárosban elszenvedett 4-1-es vereség után Székesfehérváron csak hosszabbítás után maradtak alul csapatunkkal szemben, s ez azért óvatosságra intheti jégkorongozóinkat a péntek esti szezonnyitó előtt.

Keegan Dansereau-tól sokat várnak az Acélbikák drukkerei! (Kép: DO-archív)

Melyre természetesen nagyon készül együttesünk is, ám mint azt Miroslav Ihnacak vezetőedző elárulta, a remélt győzelemhez sok mindenben javulniuk kell a a két gárda legutóbbi meccséhez képest.

"Természetesen volt egy felkészülési tervünk a nyáron, melyet igyekeztünk megvalósítani, ám napról napra azért edzünk és gyakorlunk, hogy minél jobbak legyünk. A nyári felkészülési időszak elején még nem ismertük a csapatot, de ez a bő egy hónap elég volt arra, hogy feltérképezzünk mindenkit, s az elvégzett munka alapján úgy gondolom, hogy készen állunk a bajnoki rajtra. Mint minden meccs, úgy a Titánok elleni szezonnyitó is nehéznek ígérkezik, mert pénteki ellenfelünk egy jó csapat, játékosai jól korcsolyáznak, agresszív hokit játszanak, szóval jó mérkőzésre számítok. A recept egyértelmű, a győzelemhez jobban kell játszanunk a Titánoknál, s több gólt kell lőnünk náluk, ám ez azért nem ilyen egyszerű. A felkészülési mérkőzéseinken, így a legutóbbi székesfehérvári találkozón is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ám ezek kihasználásán azért bőven lehet még javítani. Ebben mindenképpen előrébb kell lépnünk, de a fegyelmezettség terén is tudunk még javulni, el kell kerülnünk a felesleges kiállításokat, mert ezekkel csak az ellenfelet hozzuk jó helyzetbe" – fogalmazott Miroslav Ihnacak vezetőedző.

S, ha már fegyelmezettségről van szó, az Acélbikákhoz kapcsolódó hír még, hogy a szezon első két mérkőzését kénytelen lesz kihagyni Németh Péter, akit még a Vasas elleni edzőmeccsen elkövetett ütközése miatt tiltott el két találkozóra a fegyelmi bizottság, így csapatunk csatára kénytelen lesz kihagyni a Titánok elleni szezonnyitó mellett a vasárnapi, Gyergyói HK elleni hazai találkozót is.

A rovat további hírei: Sport

Hazai éremeső az uszodában!

Hazai éremeső az uszodában!

2020. július 16. (csütörtök)

Több mint félszáz dobogós helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE úszói a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett utánpótlás versenyen.

Elkészült a sorsolás

Elkészült a sorsolás

2020. július 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a harmadik fordulóban kapcsolódik be a Magyar Kupa küzdelmeibe.

Biztos siker az első edzőmeccsen

Biztos siker az első edzőmeccsen

2020. július 15. (szerda)

Korán jelentős előnyt szerezve aratott magabiztos, 38-28-as sikert az ifjúsági válogatott elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Együtt a siker útján

Együtt a siker útján

2020. július 15. (szerda)

Továbbra is várják a fiatalok jelentkezését a Dragon Steel SE sárkányhajósai, akik augusztusban nyári tábort is szerveznek a sportág kedvelői számára.

Örökrangadóval rajtol a szezon

Örökrangadóval rajtol a szezon

2020. július 15. (szerda)

A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadóját rendezik a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának nyitófordulójában.

Belga siker az E-Sport Kupán

Belga siker az E-Sport Kupán

2020. július 14. (kedd)

A belga válogatottat irányító Zámbó Csaba örülhetett a végső győzelemnek a DUNA FIFA E-SPORT Kupa hétvégén megrendezett második fordulójában.

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

2020. július 14. (kedd)

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában - mondta a szövetségi kapitány.