Rajtra készen az Acélbikák

2019. szeptember 13. (péntek) 8:14 - doszerk

Fegyelmezett, hatékony játékra lesz szüksége a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ahhoz, hogy elhozza a bajnoki pontokat a szezon nyitómeccséről.

A Fehérvári Titánok elleni székesfehérvári mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit pénteken este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak tanítványai megterhelő heteken vannak túl, a nyári felkészülés ideje alatt alaposan meghajtotta a csapat tagjait a szakvezetés, mely összesen hét edzőmérkőzésen igyekezett finomítani a mieink játékán.

Ami a székesfehérváriakat illeti, a Titánok kerete is jelentősen átalakult a nyáron, tíz játékosuk is távozott az előző szezon után, s őket házon belül igyekeztek pótolni, de rajtuk kívül természetesen légiósokat is hoztak a csapathoz, így jelenleg két kanadai hátvéddel és két kanadai csatárral is rendelkeznek. Az előszezon felemásan alakult a Titánok számára, ugyanis hét edzőmeccsükből hármat nyertek meg, míg négy alkalommal vereséget szenvedtek. Az Acélbikákkal kétszer is megmérkőzött Kiss Dávid alakulata, s a Dunaújvárosban elszenvedett 4-1-es vereség után Székesfehérváron csak hosszabbítás után maradtak alul csapatunkkal szemben, s ez azért óvatosságra intheti jégkorongozóinkat a péntek esti szezonnyitó előtt.

Keegan Dansereau-tól sokat várnak az Acélbikák drukkerei! (Kép: DO-archív)

Melyre természetesen nagyon készül együttesünk is, ám mint azt Miroslav Ihnacak vezetőedző elárulta, a remélt győzelemhez sok mindenben javulniuk kell a a két gárda legutóbbi meccséhez képest.

"Természetesen volt egy felkészülési tervünk a nyáron, melyet igyekeztünk megvalósítani, ám napról napra azért edzünk és gyakorlunk, hogy minél jobbak legyünk. A nyári felkészülési időszak elején még nem ismertük a csapatot, de ez a bő egy hónap elég volt arra, hogy feltérképezzünk mindenkit, s az elvégzett munka alapján úgy gondolom, hogy készen állunk a bajnoki rajtra. Mint minden meccs, úgy a Titánok elleni szezonnyitó is nehéznek ígérkezik, mert pénteki ellenfelünk egy jó csapat, játékosai jól korcsolyáznak, agresszív hokit játszanak, szóval jó mérkőzésre számítok. A recept egyértelmű, a győzelemhez jobban kell játszanunk a Titánoknál, s több gólt kell lőnünk náluk, ám ez azért nem ilyen egyszerű. A felkészülési mérkőzéseinken, így a legutóbbi székesfehérvári találkozón is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, ám ezek kihasználásán azért bőven lehet még javítani. Ebben mindenképpen előrébb kell lépnünk, de a fegyelmezettség terén is tudunk még javulni, el kell kerülnünk a felesleges kiállításokat, mert ezekkel csak az ellenfelet hozzuk jó helyzetbe" – fogalmazott Miroslav Ihnacak vezetőedző.

S, ha már fegyelmezettségről van szó, az Acélbikákhoz kapcsolódó hír még, hogy a szezon első két mérkőzését kénytelen lesz kihagyni Németh Péter, akit még a Vasas elleni edzőmeccsen elkövetett ütközése miatt tiltott el két találkozóra a fegyelmi bizottság, így csapatunk csatára kénytelen lesz kihagyni a Titánok elleni szezonnyitó mellett a vasárnapi, Gyergyói HK elleni hazai találkozót is.

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.