Szoros siker a megyeszékhelyen

2019. szeptember 5. (csütörtök) 21:04 - doszerk

Hiába vezetett három góllal is, csak hosszabbítás után gyűrte le a Fehérvári Titánokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Idegenben, a Fehérvári Titánok otthonában játszotta a nyári felkészülési utolsó edzőmérkőzését ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A két gárda az idei előszezonban már találkozott egymással, s a dunaújvárosi találkozón 4-1-re a mieink nyertek. Ahogy a mieink, úgy a fehérváriak is szerették volna sikerrel zárni nyári felkészülésüket, így érdekes, izgalmas meccsre volt kilátás a megyeszékhelyen.

Az összecsapást a Bikák kezdték erősebben, s ugyan egy-két helyzete akadt a házigazdáknak is, jobbára az történt a jégen, amit a mieink elterveztek. Ez nemcsak a játék képében, hanem szerencsére az eredményben is megmutatkozott, mert a 13. perc legelején Azari passzából Dansereau, majd a 18. percben Lendak átadásából Silló volt eredményes, így az első pihenőre 2-0-s dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.
A második húsz perc elejét nagyon megnyomták Miroslav Ihnacak tanítványai, s ez ismét eredményt hozott, mert a 25. percben Mazurek is bevette az egyébként jól véd Gyenes kapuját (0-3). Persze a házigazdák is igyekeztek, s a harmad derekán Mihály Ákos csak begyötört egyet Hughson ketrecébe, ám a második szünetig már nem változott az eredmény, így a záró etap előtt továbbra is a mieink álltak közelebb a sikerhez (1-3).

Dansereau ismét betalált! (Kép: DO-archív)

A harmadik harmadot is jól kezdték a mieink, akik előbb szimpla, majd kettős fórba kerültek, s ezt Turcotte remek lövésével pillanatok alatt ki is használták, visszaállítva ezzel a két csapat közti korábbi különbséget (1-4). Egészen a mérkőzés hajrájáig úgy is tűnt, hogy sima meccsen gyűjtik be a győzelmet Acélbikáink, ám az utolsó percekben egymás kapták a kiállításokat a mieink, s ezekből az 55. és az 57. percben is betalált a hazai csapat, így újra nyílt lett a meccs (3-4). Ezzel még nem volt vége, mert bő két perccel a lefújás előtt ismét emberelőnybe kerültek a hazaiak, akik a kapust is lehozták, s erőfeszítéseiket siker is koronázta, mert fél perccel a rendes játékidő vége előtt kiegyenlítettek (4-4).

Jöhetett a ráadás, mely mindössze fél percig tartott, mert Vuorijärvi belőtt korongja egy fehérvári játékoson irányt váltva a hazai kapuba vágódott, így ha nehezen is, de behúzták a meccset a mieink, akik legközelebb szeptember 13-án korcsolyáznak jégre, ismét a Titánok ellen, ám ekkor már tétmeccsen, az Erste Liga első fordulójában.

Fehérvári Titánok – DAB 4-5 (0-2, 1-1, 3-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gólszerzőink: Dansereau, Silló, Mazurek, Turcotte, Vuorijärvi.

A rovat további hírei: Sport

Kassai öröm Dunaújvárosban!

Kassai öröm Dunaújvárosban!

2019. december 08. (vasárnap)

Minden meccsét megnyerve hódította el a Santa Claus Kupa első helyét a Kassa U10-es jégkorong csapata.

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

2019. december 08. (vasárnap)

Heroikus küzdelemben, ötméteresekkel aratott 13-12-es győzelmet az UVSE elleni Magyar Kupa fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata!

Látogatás a sereghajtónál

Látogatás a sereghajtónál

2019. december 08. (vasárnap)

A megyeszékhelyen folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.

Segítség a kórháznak

Segítség a kórháznak

2019. december 07. (szombat)

A Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályának rendeznek gyűjtést a szervezők a 2020-as Carissa Kupán.