Dunaújváros Hetilap

Távhőtámogatás a nyugdíjasoknak

2019. szeptember 19. (csütörtök) 13:17 - Brousil Csaba

Hat napirendi pont megtárgyalása miatt rendkívüli közgyűlésre hívta össze a képviselőket Cserna Gábor polgármester, az ülést csütörtökön reggel tartották a Városházán.

Szeptember 19-én összesen hat napirendi pontban hozott döntést a képviselő-testület. Az első két téma a Mondbach kúria és a Baracsi úti arborétum fejlesztéséhez kapcsolódott. Ezen két ingatlan felújítására támogatást nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által. Most szükség volt költségvetési előirányzatokról dönteni ennek feladatairól.

A DAV Mérnöki Kft. ingatlanokat szeretne vásárolni az északi területen, azért, mert az általuk fejlesztett egyedi lemeztermékek gyártására a jelenlegi telephelyükön nem áll rendelkezésre elegendő logisztikai terület, illetve a rácalmási telephelyük további fejlesztése nem lehetséges. A jogszabályoknak megfelelően az önkormányzat felhívást tesz majd közzé a megvásárolni kívánt területek értékesítése érdekében.

A DVG Zrt. és az önkormányzat között fennálló tagi kölcsönszerződés lejárati határidejét szeptember végéig meghosszabbították. Ezen kívül plusz forrást biztosítanak a cégnek a közszolgáltatási feladatok ellátására, amelyek között parkfenntartási, zöldterületekre vonatkozó karbantartási, út- és járdatakarítási munkálatok szerepelnek.

Az önkormányzat segíteni szeretné a dunaújvárosi nyugdíjasokat és a lakásfenntartási támogatásban részesülőket. A napirend alapján, távhőtámogatás jogcímen fogyasztási helyenként egy személy részére kétszer háromezer forintot, vagyis összesen hatezer forintot biztosítana. A keretösszeg százmillió forint (a szolgáltató DVCSH a kedvezményezettek távhő elszámoló számláján írná jóvá a támogatás összegét). Ezt a napirendet is elfogadták a közgyűlésen.

Polgármesteri közlemény

Közgyűlésünk szeptember 19-én megtartotta rendkívüli ülését. Folytatva Magyarország Kormányának kezdeményezését, testületünk a nyugdíjasoknak járó 2 x 3000 Ft-os távhő-, és melegvíz szolgáltatásra vonatkozó, utalvány formájában történő támogatásáról döntött, ezzel is segítve városunk idős polgárait. Az ellenzékben álló „fekete ruhások” szivárványkoalíciója azonban ez alkalommal is bebizonyította, céljuk a rombolás, konstruktív építkezés helyett az elért eredményeket tagadják. Ha rajtuk múlna, egy helyi támogatási forma sem valósult volna meg. Mi azonban az építkezésben hiszünk, és a jövőben is támogatjuk a dunaújvárosi családokat, gyermekeket és időseket egyaránt.

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

D+ Híradó - Drámapedagógia, Ványa bácsi

2019. október 18. (péntek)

Drámapedagógusok kaptak képzést a gimiben, a Ványa Bácsi nemzetközi sikerei - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Még olcsóbb lett a benzin

Még olcsóbb lett a benzin

2019. október 18. (péntek)

Ismét változtak az üzemanyagárak: a benzin literenkénti ára 3 forinttal csökkent, míg a gázolajé változatlan maradt.

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

D+ Híradó - Ünnepi tanév, téli gumi

2019. október 16. (szerda)

Ünnepi tanév a Dózsában, lassan át kell állni az autósoknak a téli közlekedésre - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. október 16. (szerda)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

Jövőre 50 millió forintot biztosítanak az újraélesztés iskolai oktatására

2019. október 16. (szerda)

A jövő évben 50 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma az újraélesztés iskolai keretek között zajló oktatására - közölte az egészségügyért felelős államtitkár.

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.