Dunaújváros Hetilap

Távhőtámogatás a nyugdíjasoknak

2019. szeptember 19. (csütörtök) 13:17 - Brousil Csaba

Hat napirendi pont megtárgyalása miatt rendkívüli közgyűlésre hívta össze a képviselőket Cserna Gábor polgármester, az ülést csütörtökön reggel tartották a Városházán.

Szeptember 19-én összesen hat napirendi pontban hozott döntést a képviselő-testület. Az első két téma a Mondbach kúria és a Baracsi úti arborétum fejlesztéséhez kapcsolódott. Ezen két ingatlan felújítására támogatást nyert a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által. Most szükség volt költségvetési előirányzatokról dönteni ennek feladatairól.

A DAV Mérnöki Kft. ingatlanokat szeretne vásárolni az északi területen, azért, mert az általuk fejlesztett egyedi lemeztermékek gyártására a jelenlegi telephelyükön nem áll rendelkezésre elegendő logisztikai terület, illetve a rácalmási telephelyük további fejlesztése nem lehetséges. A jogszabályoknak megfelelően az önkormányzat felhívást tesz majd közzé a megvásárolni kívánt területek értékesítése érdekében.

A DVG Zrt. és az önkormányzat között fennálló tagi kölcsönszerződés lejárati határidejét szeptember végéig meghosszabbították. Ezen kívül plusz forrást biztosítanak a cégnek a közszolgáltatási feladatok ellátására, amelyek között parkfenntartási, zöldterületekre vonatkozó karbantartási, út- és járdatakarítási munkálatok szerepelnek.

Az önkormányzat segíteni szeretné a dunaújvárosi nyugdíjasokat és a lakásfenntartási támogatásban részesülőket. A napirend alapján, távhőtámogatás jogcímen fogyasztási helyenként egy személy részére kétszer háromezer forintot, vagyis összesen hatezer forintot biztosítana. A keretösszeg százmillió forint (a szolgáltató DVCSH a kedvezményezettek távhő elszámoló számláján írná jóvá a támogatás összegét). Ezt a napirendet is elfogadták a közgyűlésen.

Polgármesteri közlemény

Közgyűlésünk szeptember 19-én megtartotta rendkívüli ülését. Folytatva Magyarország Kormányának kezdeményezését, testületünk a nyugdíjasoknak járó 2 x 3000 Ft-os távhő-, és melegvíz szolgáltatásra vonatkozó, utalvány formájában történő támogatásáról döntött, ezzel is segítve városunk idős polgárait. Az ellenzékben álló „fekete ruhások” szivárványkoalíciója azonban ez alkalommal is bebizonyította, céljuk a rombolás, konstruktív építkezés helyett az elért eredményeket tagadják. Ha rajtuk múlna, egy helyi támogatási forma sem valósult volna meg. Mi azonban az építkezésben hiszünk, és a jövőben is támogatjuk a dunaújvárosi családokat, gyermekeket és időseket egyaránt.

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

 

A rovat további hírei: Közélet

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

Közösségi térről is szó esett a bejáráson

2020. május 29. (péntek)

Több megoldásra váró téma is szóba került azon bejáráson, amelyet Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő és Pintér Tamás polgármester tartott a 3. körzetben még szerdán délelőtt.

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

Közlekedés: új forgalmi rend, 40-nél több új parkólóhely a Weiner körúton

2020. május 28. (csütörtök)

Új forgalmi rend bevezetésével több mint 40 új parkolóhelyet lehet kialakítani a Weiner Tibor körúton – jelentette be Mezei Zsolt alpolgármester. A parkolóhelyek felfestésére az időjárás függvényében, várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Vigyázat, egyirányú!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.