Továbbra is száz százalékos a DAB!

2019. szeptember 20. (péntek) 20:31 - Szárszó Lajos

A jégkorong Erste Liga harmadik fordulójában a végig nagyszerűen játszó Acélbikák három góllal győzték le a Debrecen gárdáját.

Villámgyorsan emberhátrányba került a DAB, melyet Hughson remek védéseinek köszönhetően sikerült kivédekeznie. A nagy iramot diktáló vendégek a következő percekben kapujukhoz szögezték a hazaiakat, és szó szerint minden szögből gólt szerettek volna lőni. A Bikák ekkor még nem tudták felvenni a vendégek ritmusát, de amikor ez sikerült, a nyolcadik perc környékén, akkor már láthattunk szép akciókat is, így Sillóét, aki alaposan megtáncoltatta védőjét, majd a lövésében is volt kurázsi. Közben a hazai kapus sem unatkozott, aki remek koncentrációval fogta a közeli és távoli lövéseket egyaránt. Turcotte mozgatta meg alaposan a debreceni védőket, aki helyzetig igen, de gólig nem jutott. Vuorijavi tornáztatta meg a 15. perc legvégén Hetényit, majd mi is megkaptuk első előnyünket. Ezt nagyszerű játékkal használta ki a DAB, hiszen 41 másodperc eltelte után Vuorijavi lőtte ki a felső sarkot (1-0), míg a harmad utolsó helyzeténél Németh alsó sarokba tartó korongját fogta a kesztyűssel Hetényi. Ezt követően egy hazai védelmi hiba után Filbrandt hagyta ki a Debrecen legnagyobb ziccerét, melyet figyelmeztető jelként kellett venniük a Bikáknak.

Turcotte vette is a lapot, viszont Hetényi eszén ő sem tudott túljárni, aki sorra védte a hazai lövéseketAz előny azonban megmaradt a harmadik harmadra is, melynek legelején az megtriplázódott. Remekül jöttek vissza a szünetről Azariék, akik Dansereau igen közeli, majd Turcotte szemfüles góljaival forrázták le a vendégeket (3-0).  A tizenhat másodperc alatt kapott két gól miatt azonnal időt kértek a debreceniek, játékuk azonban ettől nem sokat változott. Igaz több alkalommal dolgoztatták meg a nagyszerű napot kifogó Hughson kapust, ő azonban mindent fogott. Meglepetést okozott Hruby előretörése, aki nagy helyzetből lőtt centikkel mellé. Novotny mehetett ki két percre, miután Dansereaut verte arcul, sérülés azonban szerencsére nem lett belőle. Lendák kékvonalról leadott bombáját vette mellre Hetényi, akiről a korong ki sem jött, majd kiegyenlítődött a létszám, mivel Azari került a büntetőpadra. A sérülést azonban Baker nem úszta meg, akinek arca a palánk melletti párharcban sérült meg. A meccs az ötvenegyedik percben dőlt el, amikor Mestyán kiállítását 17 másodperc után Mazurek góllal köszönte meg (4-0). Novotny nem bírta idegekkel, így ismét emberelőnybe került a DAB, ennek ellenére egy korongszerzést követően Kuleshov lógott meg, aki szólója végén fonákkal emelt a léc alá (4-1). Bő öt perc volt már akkor csak hátra, amikor Mazurek került a büntetőpadra, ezzel azonban nem élt a Debrecen. A záró két percet azonban a Bikák fejezhették be létszámfölényben, akik előnyüket megőrizve harmadik győztes meccsüket húzták be az Erste Liga alapszakaszában.

 

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)

Vezették: Haszonits Miklós, Gangel László, Mizsák Péter, Fényi Sándor Barnabás

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson – Mazurek 1, Dósa, Silló, Pinczés O., Hruby, Németh, Turcotte 1, Dansereau 1, Subotic, Lendák, Wéninger, Ráduly, Tamás, Vuorijarvi 1, Kovács, Gulácsi, Baker, Gebei, Azari, Somogyi. Vezetőedző: Ihnacak Miroslav

DEAC: Hetényi – Sándor, Daloga, Kuleshov 1, Molnár, Hári, Kiss, Izacky, Léránt, Berta, Vokla, Mestyán, Salló, Mazzag, Filbrandt, Piatak, Novotny, Sági. Vezetőedző: Musial David

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.