Továbbra is száz százalékos a DAB!

2019. szeptember 20. (péntek) 20:31 - Szárszó Lajos

A jégkorong Erste Liga harmadik fordulójában a végig nagyszerűen játszó Acélbikák három góllal győzték le a Debrecen gárdáját.

Villámgyorsan emberhátrányba került a DAB, melyet Hughson remek védéseinek köszönhetően sikerült kivédekeznie. A nagy iramot diktáló vendégek a következő percekben kapujukhoz szögezték a hazaiakat, és szó szerint minden szögből gólt szerettek volna lőni. A Bikák ekkor még nem tudták felvenni a vendégek ritmusát, de amikor ez sikerült, a nyolcadik perc környékén, akkor már láthattunk szép akciókat is, így Sillóét, aki alaposan megtáncoltatta védőjét, majd a lövésében is volt kurázsi. Közben a hazai kapus sem unatkozott, aki remek koncentrációval fogta a közeli és távoli lövéseket egyaránt. Turcotte mozgatta meg alaposan a debreceni védőket, aki helyzetig igen, de gólig nem jutott. Vuorijavi tornáztatta meg a 15. perc legvégén Hetényit, majd mi is megkaptuk első előnyünket. Ezt nagyszerű játékkal használta ki a DAB, hiszen 41 másodperc eltelte után Vuorijavi lőtte ki a felső sarkot (1-0), míg a harmad utolsó helyzeténél Németh alsó sarokba tartó korongját fogta a kesztyűssel Hetényi. Ezt követően egy hazai védelmi hiba után Filbrandt hagyta ki a Debrecen legnagyobb ziccerét, melyet figyelmeztető jelként kellett venniük a Bikáknak.

Turcotte vette is a lapot, viszont Hetényi eszén ő sem tudott túljárni, aki sorra védte a hazai lövéseketAz előny azonban megmaradt a harmadik harmadra is, melynek legelején az megtriplázódott. Remekül jöttek vissza a szünetről Azariék, akik Dansereau igen közeli, majd Turcotte szemfüles góljaival forrázták le a vendégeket (3-0).  A tizenhat másodperc alatt kapott két gól miatt azonnal időt kértek a debreceniek, játékuk azonban ettől nem sokat változott. Igaz több alkalommal dolgoztatták meg a nagyszerű napot kifogó Hughson kapust, ő azonban mindent fogott. Meglepetést okozott Hruby előretörése, aki nagy helyzetből lőtt centikkel mellé. Novotny mehetett ki két percre, miután Dansereaut verte arcul, sérülés azonban szerencsére nem lett belőle. Lendák kékvonalról leadott bombáját vette mellre Hetényi, akiről a korong ki sem jött, majd kiegyenlítődött a létszám, mivel Azari került a büntetőpadra. A sérülést azonban Baker nem úszta meg, akinek arca a palánk melletti párharcban sérült meg. A meccs az ötvenegyedik percben dőlt el, amikor Mestyán kiállítását 17 másodperc után Mazurek góllal köszönte meg (4-0). Novotny nem bírta idegekkel, így ismét emberelőnybe került a DAB, ennek ellenére egy korongszerzést követően Kuleshov lógott meg, aki szólója végén fonákkal emelt a léc alá (4-1). Bő öt perc volt már akkor csak hátra, amikor Mazurek került a büntetőpadra, ezzel azonban nem élt a Debrecen. A záró két percet azonban a Bikák fejezhették be létszámfölényben, akik előnyüket megőrizve harmadik győztes meccsüket húzták be az Erste Liga alapszakaszában.

 

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)

Vezették: Haszonits Miklós, Gangel László, Mizsák Péter, Fényi Sándor Barnabás

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson – Mazurek 1, Dósa, Silló, Pinczés O., Hruby, Németh, Turcotte 1, Dansereau 1, Subotic, Lendák, Wéninger, Ráduly, Tamás, Vuorijarvi 1, Kovács, Gulácsi, Baker, Gebei, Azari, Somogyi. Vezetőedző: Ihnacak Miroslav

DEAC: Hetényi – Sándor, Daloga, Kuleshov 1, Molnár, Hári, Kiss, Izacky, Léránt, Berta, Vokla, Mestyán, Salló, Mazzag, Filbrandt, Piatak, Novotny, Sági. Vezetőedző: Musial David

A rovat további hírei: Sport

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Tanulságos bajnoki nyitány

Tanulságos bajnoki nyitány

2019. október 15. (kedd)

Harmadik helyen végzett a DSE Röplabda Akadémia U15-ös csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.