Továbbra is száz százalékos a DAB!

2019. szeptember 20. (péntek) 20:31 - Szárszó Lajos

A jégkorong Erste Liga harmadik fordulójában a végig nagyszerűen játszó Acélbikák három góllal győzték le a Debrecen gárdáját.

Villámgyorsan emberhátrányba került a DAB, melyet Hughson remek védéseinek köszönhetően sikerült kivédekeznie. A nagy iramot diktáló vendégek a következő percekben kapujukhoz szögezték a hazaiakat, és szó szerint minden szögből gólt szerettek volna lőni. A Bikák ekkor még nem tudták felvenni a vendégek ritmusát, de amikor ez sikerült, a nyolcadik perc környékén, akkor már láthattunk szép akciókat is, így Sillóét, aki alaposan megtáncoltatta védőjét, majd a lövésében is volt kurázsi. Közben a hazai kapus sem unatkozott, aki remek koncentrációval fogta a közeli és távoli lövéseket egyaránt. Turcotte mozgatta meg alaposan a debreceni védőket, aki helyzetig igen, de gólig nem jutott. Vuorijavi tornáztatta meg a 15. perc legvégén Hetényit, majd mi is megkaptuk első előnyünket. Ezt nagyszerű játékkal használta ki a DAB, hiszen 41 másodperc eltelte után Vuorijavi lőtte ki a felső sarkot (1-0), míg a harmad utolsó helyzeténél Németh alsó sarokba tartó korongját fogta a kesztyűssel Hetényi. Ezt követően egy hazai védelmi hiba után Filbrandt hagyta ki a Debrecen legnagyobb ziccerét, melyet figyelmeztető jelként kellett venniük a Bikáknak.

Turcotte vette is a lapot, viszont Hetényi eszén ő sem tudott túljárni, aki sorra védte a hazai lövéseketAz előny azonban megmaradt a harmadik harmadra is, melynek legelején az megtriplázódott. Remekül jöttek vissza a szünetről Azariék, akik Dansereau igen közeli, majd Turcotte szemfüles góljaival forrázták le a vendégeket (3-0).  A tizenhat másodperc alatt kapott két gól miatt azonnal időt kértek a debreceniek, játékuk azonban ettől nem sokat változott. Igaz több alkalommal dolgoztatták meg a nagyszerű napot kifogó Hughson kapust, ő azonban mindent fogott. Meglepetést okozott Hruby előretörése, aki nagy helyzetből lőtt centikkel mellé. Novotny mehetett ki két percre, miután Dansereaut verte arcul, sérülés azonban szerencsére nem lett belőle. Lendák kékvonalról leadott bombáját vette mellre Hetényi, akiről a korong ki sem jött, majd kiegyenlítődött a létszám, mivel Azari került a büntetőpadra. A sérülést azonban Baker nem úszta meg, akinek arca a palánk melletti párharcban sérült meg. A meccs az ötvenegyedik percben dőlt el, amikor Mestyán kiállítását 17 másodperc után Mazurek góllal köszönte meg (4-0). Novotny nem bírta idegekkel, így ismét emberelőnybe került a DAB, ennek ellenére egy korongszerzést követően Kuleshov lógott meg, aki szólója végén fonákkal emelt a léc alá (4-1). Bő öt perc volt már akkor csak hátra, amikor Mazurek került a büntetőpadra, ezzel azonban nem élt a Debrecen. A záró két percet azonban a Bikák fejezhették be létszámfölényben, akik előnyüket megőrizve harmadik győztes meccsüket húzták be az Erste Liga alapszakaszában.

 

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)

Vezették: Haszonits Miklós, Gangel László, Mizsák Péter, Fényi Sándor Barnabás

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson – Mazurek 1, Dósa, Silló, Pinczés O., Hruby, Németh, Turcotte 1, Dansereau 1, Subotic, Lendák, Wéninger, Ráduly, Tamás, Vuorijarvi 1, Kovács, Gulácsi, Baker, Gebei, Azari, Somogyi. Vezetőedző: Ihnacak Miroslav

DEAC: Hetényi – Sándor, Daloga, Kuleshov 1, Molnár, Hári, Kiss, Izacky, Léránt, Berta, Vokla, Mestyán, Salló, Mazzag, Filbrandt, Piatak, Novotny, Sági. Vezetőedző: Musial David

A rovat további hírei: Sport

Történelmet írnának az U20-asok

Történelmet írnának az U20-asok

2020. augusztus 08. (szombat)

Elkezdte a felkészülést a decemberi, dániai divízió 1/A-s világbajnokságra készülő U20-as válogatott. Horváth András szövetségi kapitány munkáját Ladányi Balázs és Arany Máté segíti közvetlenül.

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

Elhunyt Kasziba István röplabdaedző

2020. augusztus 08. (szombat)

Hosszan tartó, súlyos betegség után, szombat hajnalban 74 éves korában elhunyt Kasziba István nyolcszoros bajnok röplabdaedző, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

2020. augusztus 08. (szombat)

A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

Itthon javíthat a DPASE

Itthon javíthat a DPASE

2020. augusztus 08. (szombat)

Az ESMTK elleni hazai találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

Újra medencébe ugranak a legendás olimpiai bajnok vízilabdázók

2020. augusztus 07. (péntek)

A férfi vízilabda Magyar Kupa jövő heti helyosztói kísérő eseményeként rendezik a Waterpolo Masters Summer Cup elnevezésű kupát, melynek keretében újra medencébe ugrik az olimpiai bajnok legendákból álló Millennium Masters gálacsapat.

Gólzáporos siker Érden

Gólzáporos siker Érden

2020. augusztus 07. (péntek)

Kisebb hullámvölgyekkel együtt is sima, nyolcgólos győzelmet aratott érdi felkészülési mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

Bertók Róbert az új kapitány, Erdei lemondott

2020. augusztus 07. (péntek)

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának.