Újra munkában a Sárkányok

spigott - 2019. szeptember 3. 19:48

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület továbbra is minden eszközzel arra törekszik, hogy a sportágat szerető kosárlabdázókat neveljen városunkban.

A Széchenyi iskola tornatermében tartotta meg évnyitó ünnepségét ma este a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Egyesület, mely szinte teljes sportolói létszámmal köszöntötte az új idény kezdetét.

Az egyesület elnöke és vezetőedzője, Boda Gábor nyitóbeszédében elmondta, hogy 2011-es megalapításuk óta két szempont alapján dolgoznak. Az egyik, hogy, akik a Sárkányoknál kezdenek el kosárlabdázni, azok jól érezzék magukat, s nem kell feltétlenül kosárlabdázóvá válniuk, de szeressék meg a sportágat, hogy később akár támogatóként, vagy akár kosárlabdás szülőként látogassanak vissza az egyesülethez.

A másik céljuk az, hogy akik szeretnének kosárlabdázóvá, élsportolóvá válni, azoknak az egyesület minden segítséget megadjon ehhez. Boda Gábor elmondta, mikor megalapították az egyesületet, elsősorban a gyerekekért tették meg, a nevüket is a gyerekek választották ki, s bár mindent elkövetnek azért, hogy mindenki jól érezze magát az egyesületnél, azért vannak határaik anyagi, erőforrás (edzők száma) és terem szinten is, de igyekeznek mindenkinek a lehető legjobb edzéskörülményeket biztosítani. A közelmúltban volt is egy kis probléma a teremhelyzettel kapcsolatban, de Cserna Gábor polgármester nagy segítséget nyújtott ennek megoldásában.

Városunk polgármestere sok szeretettel köszöntötte az ifjú sportolókat, majd elmondta, hogy amikor augusztusban Boda Gábor megkereste, szembesítette egy problémával, igyekezett minél előbb megoldást találni rá.

- Tisztában voltam azzal, hogy az utánpótlás terén vannak eredményeik, de azt nem tudtam, hogy ennyi lelkes fiatal kosárlabdázik városunkban. Nem volt könnyű ezt a teremügyet rendezni, hiszen nem a város közvetlenül a fenntartója az intézményeknek, hanem a Tankerület, de sikerült közvetíteni, s megoldódott a probléma, aminek nagyon örülök. Éppen ezért mindenkinek sok sikert kívánok erre a tanévre, sok sikert a Sárkányoknak a pályán, sok sikert az edzőknek, míg a kedves szülőknek kitartást az előttük is álló kosaras évadhoz – fogalmazott Cserna Gábor polgármester.
 

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.