Veretlenek csatája

2019. szeptember 19. (csütörtök) 18:00 - doszerk

A DAB és a DEAC is két-két győzelemmel áll az Erste Ligában a két gárda péntek esti dunaújvárosi találkozója előtt.

Jól kezdte az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az első fordulóban a Fehérvári Titánok otthonában aratott 7-1-es győzelmet, majd a második játéknapon a Gyergyói HK-t múlta felül 4-2-re a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az előttünk álló hétvégén újabb dupla meccs vár Miroslav Ihnacak tanítványaira, akik pénteken este hat órától a DEAC, míg vasárnap délután öttől Fehérvári Titánok együttesét látják vendégül a jégcsarnokban.

Acélbikáink azonban egyelőre csak a közvetlenül előttük álló feladattal, a DEAC elleni találkozóval foglalkoznak, ami egyáltalán nem ígérkezik egyszerűnek. Együttesünk pénteki vetélytársa a tavalyi szezonban bronzérmet szerzett a sorozatban, s az idei pontvadászatot is jól kezdte, ugyanis előbb a Fehérvári Titánok, majd a Gyergyói HK ellen is 3-2 arányban tudott nyerni, így a mieinkhez hasonlóan hat szerzett ponttal állnak a tabellán.

Érdekesség, hogy mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik az előző szezonban még pénteki vetélytársukat erősítették. A debrecenieknél szerepel ugyanis idén Léránt René, valamint Mestyán István is, míg Kovács Bronson Zoltán, Nico Vuorijärvi, Silló Arnold és Hugo Turcotte a DEAC mezét cserélte idén dunaújvárosira. Utóbbi játékos egyébként nagyon várja már a holnapi összecsapást, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, csak a győzelemmel lenne elégedett hazai pályán.

Képek: DO-archív

Nehéz mérkőzésre számít együttesünk szakvezetője, Miroslav Ihnacak, ám a szlovák szakember is bízik abban, hogy sikerül itthon tartaniuk a három pontot.

"Nem láttuk még élőben játszani a Debrecent, szóval sokat azért még nem tudunk róla, de az biztos, hogy kemény meccs előtt állunk. Ez persze nem meglepő, a ligában minden meccsen meg kell dolgozni a sikerért, s most sem lesz másként, mindenkinek készen kell állnia a találkozóra, keményen kell küzdenünk, s száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy újabb győzelemnek örülhessünk. Németh Péter szerencsére letöltötte eltiltását, visszakerül a csapatba, így a fiatalokkal együtt négy sorral tudunk nekivágni a pénteki összecsapásnak" – fogalmazott a DAB szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Megvan a Bikák negyedik légiósa

Megvan a Bikák negyedik légiósa

2020. július 02. (csütörtök)

A svéd Kristoffer Pihlqvist a Hokiklub Budapest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

Bulath Anita visszatért a Kohászhoz!

2020. július 01. (szerda)

Ismét Dunaújvárosban folytatja pályafutását a 106-szoros válogatott, a DKKA csapatával 2016-ban EHF Kupa-győztes Bulath Anita.

Meglepetéssel kezdődött a hét

Meglepetéssel kezdődött a hét

2020. július 01. (szerda)

Hiába a több osztálynyi különbség, a negyedosztályú FC Green-Go alaposan meglepte a Campus osztályú PW-Shield gárdáját a Dunaújváros Kupa hétfő esti mérkőzésén.

Javuló forma, javuló eredmények

Javuló forma, javuló eredmények

2020. július 01. (szerda)

A Dunaferr SE kenusai közül Kiss Balázs szerepelt a legjobban a kedden megrendezett szolnoki edzésversenyen.

Készülnek az új szezonra

Készülnek az új szezonra

2020. június 30. (kedd)

Megkezdte felkészülését a 2020/2021-es szezon harmadosztályú bajnoki küzdelemsorozatára a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Világbajnokság helyett világkupa lehet Szegeden

Világbajnokság helyett világkupa lehet Szegeden

2020. június 30. (kedd)

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett - amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók - világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget (MKKSZ), ötkarikás számokkal.

"Így kerek az egész!"

"Így kerek az egész!"

2020. június 30. (kedd)

Idén is rengetegen kíváncsiak a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának nyári táborára.