Veretlenek csatája

2019. szeptember 19. (csütörtök) 18:00 - doszerk

A DAB és a DEAC is két-két győzelemmel áll az Erste Ligában a két gárda péntek esti dunaújvárosi találkozója előtt.

Jól kezdte az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az első fordulóban a Fehérvári Titánok otthonában aratott 7-1-es győzelmet, majd a második játéknapon a Gyergyói HK-t múlta felül 4-2-re a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az előttünk álló hétvégén újabb dupla meccs vár Miroslav Ihnacak tanítványaira, akik pénteken este hat órától a DEAC, míg vasárnap délután öttől Fehérvári Titánok együttesét látják vendégül a jégcsarnokban.

Acélbikáink azonban egyelőre csak a közvetlenül előttük álló feladattal, a DEAC elleni találkozóval foglalkoznak, ami egyáltalán nem ígérkezik egyszerűnek. Együttesünk pénteki vetélytársa a tavalyi szezonban bronzérmet szerzett a sorozatban, s az idei pontvadászatot is jól kezdte, ugyanis előbb a Fehérvári Titánok, majd a Gyergyói HK ellen is 3-2 arányban tudott nyerni, így a mieinkhez hasonlóan hat szerzett ponttal állnak a tabellán.

Érdekesség, hogy mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik az előző szezonban még pénteki vetélytársukat erősítették. A debrecenieknél szerepel ugyanis idén Léránt René, valamint Mestyán István is, míg Kovács Bronson Zoltán, Nico Vuorijärvi, Silló Arnold és Hugo Turcotte a DEAC mezét cserélte idén dunaújvárosira. Utóbbi játékos egyébként nagyon várja már a holnapi összecsapást, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, csak a győzelemmel lenne elégedett hazai pályán.

Képek: DO-archív

Nehéz mérkőzésre számít együttesünk szakvezetője, Miroslav Ihnacak, ám a szlovák szakember is bízik abban, hogy sikerül itthon tartaniuk a három pontot.

"Nem láttuk még élőben játszani a Debrecent, szóval sokat azért még nem tudunk róla, de az biztos, hogy kemény meccs előtt állunk. Ez persze nem meglepő, a ligában minden meccsen meg kell dolgozni a sikerért, s most sem lesz másként, mindenkinek készen kell állnia a találkozóra, keményen kell küzdenünk, s száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy újabb győzelemnek örülhessünk. Németh Péter szerencsére letöltötte eltiltását, visszakerül a csapatba, így a fiatalokkal együtt négy sorral tudunk nekivágni a pénteki összecsapásnak" – fogalmazott a DAB szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.