Veretlenek csatája

2019. szeptember 19. (csütörtök) 18:00 - doszerk

A DAB és a DEAC is két-két győzelemmel áll az Erste Ligában a két gárda péntek esti dunaújvárosi találkozója előtt.

Jól kezdte az Erste Liga 2019/2020-as szezonjának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely az első fordulóban a Fehérvári Titánok otthonában aratott 7-1-es győzelmet, majd a második játéknapon a Gyergyói HK-t múlta felül 4-2-re a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az előttünk álló hétvégén újabb dupla meccs vár Miroslav Ihnacak tanítványaira, akik pénteken este hat órától a DEAC, míg vasárnap délután öttől Fehérvári Titánok együttesét látják vendégül a jégcsarnokban.

Acélbikáink azonban egyelőre csak a közvetlenül előttük álló feladattal, a DEAC elleni találkozóval foglalkoznak, ami egyáltalán nem ígérkezik egyszerűnek. Együttesünk pénteki vetélytársa a tavalyi szezonban bronzérmet szerzett a sorozatban, s az idei pontvadászatot is jól kezdte, ugyanis előbb a Fehérvári Titánok, majd a Gyergyói HK ellen is 3-2 arányban tudott nyerni, így a mieinkhez hasonlóan hat szerzett ponttal állnak a tabellán.

Érdekesség, hogy mindkét csapatban vannak olyan játékosok, akik az előző szezonban még pénteki vetélytársukat erősítették. A debrecenieknél szerepel ugyanis idén Léránt René, valamint Mestyán István is, míg Kovács Bronson Zoltán, Nico Vuorijärvi, Silló Arnold és Hugo Turcotte a DEAC mezét cserélte idén dunaújvárosira. Utóbbi játékos egyébként nagyon várja már a holnapi összecsapást, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, csak a győzelemmel lenne elégedett hazai pályán.

Képek: DO-archív

Nehéz mérkőzésre számít együttesünk szakvezetője, Miroslav Ihnacak, ám a szlovák szakember is bízik abban, hogy sikerül itthon tartaniuk a három pontot.

"Nem láttuk még élőben játszani a Debrecent, szóval sokat azért még nem tudunk róla, de az biztos, hogy kemény meccs előtt állunk. Ez persze nem meglepő, a ligában minden meccsen meg kell dolgozni a sikerért, s most sem lesz másként, mindenkinek készen kell állnia a találkozóra, keményen kell küzdenünk, s száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy újabb győzelemnek örülhessünk. Németh Péter szerencsére letöltötte eltiltását, visszakerül a csapatba, így a fiatalokkal együtt négy sorral tudunk nekivágni a pénteki összecsapásnak" – fogalmazott a DAB szakvezetője.

A rovat további hírei: Sport

Bravúros hazai siker

Bravúros hazai siker

2019. december 09. (hétfő)

Parádés második harmaddal alapozta meg bravúros győzelmét a Komárom elleni bajnokin a DUE-RFT floorball csapata.

Kassai öröm Dunaújvárosban!

Kassai öröm Dunaújvárosban!

2019. december 08. (vasárnap)

Minden meccsét megnyerve hódította el a Santa Claus Kupa első helyét a Kassa U10-es jégkorong csapata.

Biztos siker idegenben

Biztos siker idegenben

2019. december 08. (vasárnap)

Szettveszteség nélkül aratott győzelmet a székesfehérvári bajnoki mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

Kupagyőztes a DUE-Maarsk Graphics!

2019. december 08. (vasárnap)

Heroikus küzdelemben, ötméteresekkel aratott 13-12-es győzelmet az UVSE elleni Magyar Kupa fináléban a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata!

Látogatás a sereghajtónál

Látogatás a sereghajtónál

2019. december 08. (vasárnap)

A megyeszékhelyen folytatja a bajnoki küzdelmeket ma délután négy órától a Dunaferr SE röplabda csapata.

Végül sima vereség

Végül sima vereség

2019. december 07. (szombat)

A hajrában esett szét teljesen a Dunaújvárosi Acélbikák csapata Gyergyószentmiklóson, így nem kerülhette el az újabb vereséget.

Kupadöntős egyetemisták!

Kupadöntős egyetemisták!

2019. december 07. (szombat)

A Szentes elleni sima győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely vasárnap a címvédő UVSE ellen játszhat az aranyéremért.