Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egész héten drámáznak

2019. október 17. (csütörtök) 15:52 - Vass Ádám

Újabb témahét zajlik a Széchenyi Gimnáziumban és ezúttal a drámáé a főszerep. Pontosabban a diákoké, akik különböző színdarabokban játsszák el Shakespeare műveinek hőseit.

Szerdán a Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare mű körül forgott a világ a Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumban. Drámás témahetet tartanak ugyanis az iskolában, a Szín-Játék napján pedig az angol irodalom egyik mesterműve volt porondon. Ezen a napon a diákok álltak színpadra, tanáraik és diáktársaik előtt, hogy saját értelmezésüket mutassák be nekik. A hosszú előkészületeket igénylő produkcióhoz Fejér megyéből, Tolna megyéből, Bács-Kiskun megyéből is érkeztek iskolai csapatok, akik közös előadást hoztak létre a Bajor Gizi Színészmúzeum ajánlása alapján.

A szerdai színjátszáson kívül hétfőn a kilencedikesek számára interaktív előadásokat szerveztek. Ezeken a foglalkozásokon egy kérdést, vagy történetet jártak körbe a drámatanárok a diákokkal közösen és mindannyian gondolataikkal alakíthatták az eseményeken, improvizálhattak és kérdéseket tehettek fel, hogy ilyen módon gördüljön tovább az egyedi sztori. A tréning vezetői, Rábavölgyi Tamás és Borsos Luca voltak.

A rovat további hírei: Kultúra

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

2019. november 14. (csütörtök)

November 16-án (szombaton) este 7 órai kezdettel (közvetlenül a szombat esti 6 órai szentmise után) Lénárt Linda – a dunaújvárosi és nagyvenyimi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett – orgonaművész, orgonahangversenyt ad a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban.

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja

2019. november 13. (szerda)

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 kulturális csatorna a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.

Őszbúcsúztató családi délután

Őszbúcsúztató családi délután

2019. november 12. (kedd)

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának zárórendezvényeként egy Őszbúcsúztató családi délutánra várta az érdeklődőket az Intercisa Múzeum múlt szombaton. A programok között kézműveskedés és tárlatvezetés is szerepelt.

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

Szenvedéllyel átitatott ecsetvonások

2019. november 06. (szerda)

A Bartók Kamaraszínház aulájában egy újabb kiállítás nyílt meg kedden délután. Smuk Imre, a színház nyugalmazott művészeti vezetőjének festményeit lehet megtekinteni.

Új darabot próbálnak a Bartókban

Új darabot próbálnak a Bartókban

2019. november 05. (kedd)

Egy újabb bemutatóra készül a Bartók Kamaraszínház, Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiáját Bodor Böbe rendezi. Az olvasópróbákat hétfőn délután kezdte meg a csapat.

Ma van a reformáció emléknapja

Ma van a reformáció emléknapja

2019. október 31. (csütörtök)

Ma van a reformáció emléknapja, országszerte ünnepségeket tartanak a protestáns gyülekezetek.

Elnémulás a Bartókban

Elnémulás a Bartókban

2019. október 30. (szerda)

Nyár óta készül, most végre bemutatják a Bartókban a stúdióterem legújabb előadását, az Elnémulás című drámát, melynek rendezője a színház igazgatója, Őze Áron.