Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

doszerk - 2019. október 24. 9:31

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

A megemlékezésen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai ünnepi műsorukban felelevenítették az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit.

A nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Fekete Zoltán tűzoltó törzszászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete referensének, és bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjellel tüntette ki Horváth Mirkó tűzoltó őrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az elismeréseket a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen adták át október huszonegyedikén.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelőnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének és Fehérvári Ferenc tűzoltó főtörzsőrmestert a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. Az elismerések átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor október 22-én.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a nemzeti ünnep alkalmából az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő munkájáért igazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Erdeiné Györgyfi Enikő tűzoltó századost, a Műszaki Osztály kiemelt főelőadóját, Köllő Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Moldován Hajnalt, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét és Nagy Miklós tűzoltó őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadóját.

A rovat további hírei: Sziréna

Bajba jutott családon segítettek a rendőrök

Bajba jutott családon segítettek a rendőrök

2021. nov. 26.

Magas lázzal küzdő kisgyerek kórházba juttatását segítették rendőri felvezetéssel a Pentele hídon ellenőrző egyenruhások csütörtökön késő délelőtt. Eredményes beavatkozás a hajtás után.
 

Együtt a nők elleni erőszak megszüntetéséért

Együtt a nők elleni erőszak megszüntetéséért

2021. nov. 26.

Látványos akcióval hívták fel a figyelmet az akut problémára a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei – és a segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatják a lakosságot. Szóljon, ha tud róla, jelezzen, ha érintett!

Tehergépkocsival, ittasan balesetezett

Tehergépkocsival, ittasan balesetezett

2021. nov. 25.

Ittasan vezette tehergépjárművét az a 61 éves pusztavacsi férfi, aki Dunaújváros és Szabadegyháza között szenvedett balesetet szerdán hajnalban.

Présházban találták meg a szökött rabot

Présházban találták meg a szökött rabot

2021. nov. 25.

Dunaújvárosi rendőrök kerítették kézre a pálhalmai bv-intézetből lepattant fogvatartottat. Egy nap sem kellett, hogy elcsípjék, Adony mellett, egy présházban bújt meg, eredménytelenül.

Breaking: rabszökés Pálhalmán – nagy erőkkel keresik

Breaking: rabszökés Pálhalmán – nagy erőkkel keresik

2021. nov. 24.

Munkából szökött meg egy fogvatartott a BV-intézet hangosi szarvasmarha-telepéről – felhívást adott ki a rendőrség. Aki látta, jelentkezzen, és már egy megosztás is közelebb vihet a keresett személyhez. 

Ittasan balesetezett, aztán ráadásul le is koccolt

Ittasan balesetezett, aztán ráadásul le is koccolt

2021. nov. 22.

Órákon belül elfogták a rendőrök azt az ittas ukrán férfit, aki anyagi káros balesetet okozott a Kandó Kálmán tér és a Dózsa György út kereszteződésénél. Nagyvenyimig jutott, értesült a DO.

Újabb gyorsított eljárás – ezúttal egy török csempész ellen

Újabb gyorsított eljárás – ezúttal egy török csempész ellen

2021. nov. 19.

Mint kiderült, az elfogott bűnözőnek még az útlevele is hamis volt – de persze leginkább a minősített embercsempészés bűntette miatt felelhetett.