Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

2019. október 24. (csütörtök) 9:31 - doszerk

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

A megemlékezésen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai ünnepi műsorukban felelevenítették az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit.

A nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Fekete Zoltán tűzoltó törzszászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete referensének, és bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjellel tüntette ki Horváth Mirkó tűzoltó őrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az elismeréseket a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen adták át október huszonegyedikén.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelőnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének és Fehérvári Ferenc tűzoltó főtörzsőrmestert a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. Az elismerések átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor október 22-én.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a nemzeti ünnep alkalmából az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő munkájáért igazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Erdeiné Györgyfi Enikő tűzoltó századost, a Műszaki Osztály kiemelt főelőadóját, Köllő Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Moldován Hajnalt, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét és Nagy Miklós tűzoltó őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadóját.

A rovat további hírei: Sziréna

Kigyulladt egy autó az M6-oson

Kigyulladt egy autó az M6-oson

2019. november 18. (hétfő)

Kigyulladt egy gépkocsi motortere az M6-os autópálya 40-es kilométerszelvényénél, Besnyő térségében, a Budapest felé vezető irányban. A tűz átterjedt a jármű utasterére. A vezető időben el tudta hagyni az autót, amelynek lángjait a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékeztek meg.

Razzia lesz az utakon!

Razzia lesz az utakon!

2019. november 18. (hétfő)

A téli átállással kapcsolatos fokozott ellenőrzést végeznek az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Villanyoszlopnak csapódott egy mentőautó Pusztaszabolcson

Villanyoszlopnak csapódott egy mentőautó Pusztaszabolcson

2019. november 16. (szombat)

Villanyoszlopnak csapódott egy szirénázó mentőautó szombaton Pusztaszabolcson, a balesetben a mentőszolgálat két munkatársa megsérült - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Lélekjelenlétet sokkolással?

Lélekjelenlétet sokkolással?

2019. november 16. (szombat)

Sokkoló reklámfilmet készített az Országos Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek megelőzésére - mondta Berzai Zsolt alezredes, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára

Készüljünk a télre, a biztonság legyen az első

Készüljünk a télre, a biztonság legyen az első

2019. november 15. (péntek)

A fűtési szezonnal összefüggő lakástüzek és a téli időszakra jellemző sérülések, veszélyhelyzetek megelőzése érdekében sajtótájékoztatót tartott a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság november 15-én Székesfehérváron. 

Baleset a 6-os úton a város határánál

Baleset a 6-os úton a város határánál

2019. november 11. (hétfő)

Két személyautó ütközött a 6-os főúton, Dunaújvárosnál. Az esethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak és áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom. A mentők is a helyszínen vannak.

Tövestől fordult ki egy Vasmű úti platán

Tövestől fordult ki egy Vasmű úti platán

2019. november 11. (hétfő)

Parkoló személygépkocsikra dőlt egy platánfa november 10-én délután Dunaújvárosban. A Vasmű úton a tizenöt méter magas fa gyökerestől fordult ki a felázott földből. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták le a nyolcvan centiméter törzsátmérőjű platánt a két autóról. Személyi sérülés nem történt.