Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

2019. október 24. (csütörtök) 9:31 - doszerk

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

A megemlékezésen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai ünnepi műsorukban felelevenítették az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit.

A nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Fekete Zoltán tűzoltó törzszászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete referensének, és bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjellel tüntette ki Horváth Mirkó tűzoltó őrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az elismeréseket a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen adták át október huszonegyedikén.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelőnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének és Fehérvári Ferenc tűzoltó főtörzsőrmestert a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. Az elismerések átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor október 22-én.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a nemzeti ünnep alkalmából az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő munkájáért igazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Erdeiné Györgyfi Enikő tűzoltó századost, a Műszaki Osztály kiemelt főelőadóját, Köllő Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Moldován Hajnalt, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét és Nagy Miklós tűzoltó őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadóját.

A rovat további hírei: Sziréna

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

Támad az influenza – látogatási tilalom a kórházban!

2020. január 24. (péntek)

Meghaladta a járványügyi küszöbértéket az influenzaszerű megbetegedések száma a Szent Pantaleon Kórház térségében, ezért az intézmény vezetése teljes körű látogatási tilalmat rendelt el.

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

Talált bankkártyával vásárolt - de gyorsan lebukott

2020. január 23. (csütörtök)

Egy 55 éves mezőfalvai asszonyt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, miután egy talált bankkártyát felhasználva több vásárlást is lebonyolított kedden. Nem sokáig örülhetett a szerencsés találatnak.

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

Közlekedés: nagy csatt a horrorkereszteződésben

2020. január 10. (péntek)

Alig múlhat el hónap baleset nélkül a város egyik legneccesebb kereszteződésében - a Római körút és a Martinovics utca metszéspontjában egy furgon és egy személyautó ütközött ma délelőtt.

Eltűnés miatt keresik Alexát!

Eltűnés miatt keresik Alexát!

2020. január 08. (szerda)

Két hónapon belül immár másodszorra adtak ki körözést a dunaújvárosi rendőrök, a lakosság segítségét kérik egy 15 éves fiatal, Nárai Alexa eltűnése ügyében. Láttad? Tudsz róla? Jelentkezz, de már egy megosztás is segíthet! 
 

Rendőrség: három nap, két elfogás

Rendőrség: három nap, két elfogás

2020. január 06. (hétfő)

Szép sorozatot produkáltak a rendőrök a dunaújvárosi kapitányság illetékességi területén: két elfogás színesíti a hét vége eseménynaptárát. Még pénteken egy tatabányai férfit csíptek el Nagyvenyimen, vasárnap egy helyi lakost fogtak el Előszálláson – ellene éppen a dunaújvárosiak adtak ki elfogatóparancsot, értesült a DO.

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

Rendőrség: elfogták a kocsirongálót!

2020. január 04. (szombat)

Rendőrkézre került az a 31 éves férfi, aki három személyautó oldalüvegét törte be a városban szeptemberben és októberben. A zsaruk többrendbeli rongálás vétség elkövetése miatt hallgatták ki a gyanúsítottat, értesült a DO.

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

Gyújtogatás okozta a gumis műhely és több lakás leégését!?

2020. január 03. (péntek)

A városban több zuhanyhíradós történet kering a biztosítási csalástól az ingatlan adás-vételével kapcsolatos elszámolási vitáig. Egy biztos: a rendőrség  rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a csütörtök hajnali, brutálisan pusztító tűzeset kapcsán, értesült a DO.