Elismerések nemzeti ünnepünk alkalmából

doszerk - 2019. október 24. 9:31

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

A megemlékezésen a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai ünnepi műsorukban felelevenítették az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit.

A nemzeti ünnep alkalmából Pintér Sándor belügyminiszter tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Fekete Zoltán tűzoltó törzszászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyelete referensének, és bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjellel tüntette ki Horváth Mirkó tűzoltó őrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját. Az elismeréseket a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen adták át október huszonegyedikén.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként ajándéktárgy elismerésben részesítette Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes tűzoltósági felügyelőnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének és Fehérvári Ferenc tűzoltó főtörzsőrmestert a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét. Az elismerések átadására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén került sor október 22-én.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a nemzeti ünnep alkalmából az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő munkájáért igazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Erdeiné Györgyfi Enikő tűzoltó századost, a Műszaki Osztály kiemelt főelőadóját, Köllő Zsolt tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Moldován Hajnalt, a Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály szakügyintézőjét és Nagy Miklós tűzoltó őrnagyot, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadóját.

A rovat további hírei: Sziréna

Monty Python a szerelőműhelyben

Monty Python a szerelőműhelyben

2022. júl. 01.

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége a vád, amióta olvastam a sztorit, azon agyalok, hogy na, vannak persze zseniális trükkök, de ezt mégis hogyan? Mit hitt, nem veszik észre?

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

Ősi trükkel milliós kár – de vádemelés a vége

2022. jún. 30.

Magát a mobilszolgáltató ügyintézőjének kiadva ejtett tévedésbe 17 személyt egy férfi és egy nő – vádat emeltek ellenük. 6 milliós tényleges kárt okoztak, derül ki az ügyészségi summázatból.

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

Keresik Győr Balázst – jelezze, ha látta!

2022. jún. 29.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a férfi eltűnése miatt – itt a felhívás, és a szokásos szelíd nógatás: már egy megosztás is közelebb vihet Győr Balázshoz.

 

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

Két megyében terített drogot – vádemelés a vége

2022. jún. 28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Fejér és Pest megye több településén árult drogot. 

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

Eltűnt Cintia, nagyon keresik

2022. jún. 27.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 18 éves pusztaszabolcsi lány eltűnése miatt. Jelentkezzen, ha látta – és egy megosztás is segíthet!

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

Súlyos baleset az M6-os sztrádán

2022. jún. 26.

Két személyautó ütközött össze Rácalmásnál szombaton késő délután – személyi sérülés is történt, sokáig egy sávon haladt az autópálya forgalma a Pécs felé tartó oldalon.

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

Meteo extra: harmadfokú riasztás hétfőtől

2022. jún. 24.

Közös közleményt adott ki a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  – egyelőre négy napon át, hétfőtől csütörtökig él a riasztás. DO-tipp: F O L Y A D É K B E V I T E L!!!