Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Emlékezni és emlékeztetni

2019. október 6. (vasárnap) 8:45 - doszerk

Cserna Gábor polgármester gyásznapi gondolatait tolmácsoljuk Olvasóinknak.

Emlékezni és emlékeztetni

 

Az aradi vértanúk mindvégig küzdöttek a Hazáért. Bátran szembeszálltak az ellenséggel, és tudták, hogy mit vállalnak. Mert vannak olyan történelmi pillanatok, amikor életünket kell adnunk a Hazáért, a Haza és a Jövő védelméért. Hiszem, hogy azt is tudták, áldozatuk nem lesz hiábavaló! A hazáért hullajtott vér, soha nem lehet hiábavaló!

Ki kell tartanunk éppúgy a nehéz időkben, ahogy helyt kell állnunk a békében is. Azt a kötelességet, amelyet az élettől kapunk, amelyet magunkra vállalunk, s amelyre felesküdünk, hordoznunk kell, be kell teljesítenünk. Egyszerűen meg kell csinálnunk. Csakis így győzhet a jó a rossz felett.

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

A rovat további hírei: Kultúra

'56-ban a magyar fiatalok világraszólót alkottak

'56-ban a magyar fiatalok világraszólót alkottak

2019. október 23. (szerda)

1956 októberében a magyar fiatalok világraszólót alkottak, beverték az első szögeket a kor leghatalmasabb katonai erővel rendelkező nagyhatalmának koporsójába - mondta az innovációs és technológiai miniszter kedden, a budapesti Műegyetemen tartott megemlékezésen.

Programkavalkád az MMK-ban

Programkavalkád az MMK-ban

2019. október 22. (kedd)

Az őszi hónapokban sem unatkoznak a városlakók. A Munkásművelődési Központ színes programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Új történelmi kiállítás a múzeumban

Új történelmi kiállítás a múzeumban

2019. október 21. (hétfő)

Egy különleges kiállításnak ad otthont az Intercisa Múzeum. Egy kis történelmi bemutató várja az érdeklődőket, amelyen megismerhetik, hogyan fejlődtek a háború kiszolgálását célzó eszközök.

Világraszóló siker városunkból

Világraszóló siker városunkból

2019. október 18. (péntek)

Sorra zsebeli be az elismeréseket a nemzetközi porondon a Ványa bácsi című darab. A Bartók színház és a Váci Dunakanyar Színház a közös produkcióval most világ körüli turnéra készül.

Ki kapja a díjat?

Ki kapja a díjat?

2019. október 18. (péntek)

Várják a javaslatokat a Pro Cultura Intercisae Díj jövő évi kitüntetettjeire. A rangos elismerést személy, vagy közösség is elnyerheti, s az ajánlásokat november 15-éig, írásban kell eljuttatni a polgármesterhez, míg a díjátadóra január 22-én, a Magyar Kultúra Napján kerül sor.

Pillangós batár

Pillangós batár

2019. október 18. (péntek)

Játékos mesevetélkedőt hirdetett a Munkásművelődési Központ és a Csupa Csoda Birodalom Népmese Pont szerdán az általános iskolák 3–4. osztályos tanulói számára.

Egész héten drámáznak

Egész héten drámáznak

2019. október 17. (csütörtök)

Újabb témahét zajlik a Széchenyi Gimnáziumban és ezúttal a drámáé a főszerep. Pontosabban a diákoké, akik különböző színdarabokban játsszák el Shakespeare műveinek hőseit.