Hosszabbításban nyert az UTE

Szárszó Lajos - 2019. október 25. 20:41

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói kiélezett mérkőzésen szenvedtek hosszabbításos vereséget az Újpest csapatától.

Lehet, hogy a fiúk lassan megszokják egymást, hiszen egy héten belül már harmadszor találkozott egymással a Dunaújvárosi Acélbikák és az Újpest. Az előző két meccs érdekessége volt, a felek egymás pályáin, vagyis idegenben tudtak diadalmaskodni. A DAB az ERSTE Ligában Újpesten 3-1-re, míg a lilák Dunaújvárosban, a Magyar Kupában 5-1-re. Ezek alatt volt idejük egymást feltérképezniük, így talán sok újat nem is tudtak keresni a másikuk játékában. Ami azonban a mai derbi kérdése volt, hogy a Bikák vissza tudnak-e vágni a kupában elszenvedett vereségért, melyen egyébként Baróti Zsolt csapata teljesen megérdemelten győzött. Jó tempóban kezdődött a meccs, és az első cseréket követően mindkét oldalon volt védeni valójuk a kapusoknak. Silló szólóját védte Duschek, majd Németh Péter adott forintos passzt Suboticnak, de ő az üres kapuba nem talált be. A hetedik percben Somogyi harcolt ki emberelőnyt, melyből Dansereau a kapust találta hasba, így az előny kimaradt. Ráduly távoliját védte az UTE portása, majd Csamangó elől szedte fel a korongot Hugshon.

A folytatásban négy a négy ellen játszottak a felek, de nem tudtak egymás fölé kerekedni. Miután ismét öten lettek mindkét oldalon több lehetőség akadt, majd Carlson és Turcotte akadtak össze, melyből páros kiállítás lett, de mivel Sikorcint is kiküldték, csak emberelőny lett belőle. Somogyinak volt ebből több lövése, a gól azonban nem jött. Egy újabb kétperces előnyt maradt ki, majd az utolsó percben Dansereau lövését védte bravúrral Duschek. A második húsz perc elején Benk állt ki két percre, viszont azzal sem tudtak élni a Bikák. Miután kiegészültek a lilák, egy hazai védelmi megingást használt ki Csamangó (0-1). Silló lövése a 26. percben már túljutott Duschek Dávidon, a gólvonalon viszont nem. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthattunk, egy-egy lehetőséggel mindkét oldalon. 33. percben Tamás már emelte a kezét, hiszen a korongot benn látta, az azonban kijött a vasról. Hruby állt ki két percre, ezt azonban az UTE nem tudta kihasználni. A 36. percben Kovács került a büntetőpadra, hazai előny lett tehát, mely megduplázódott, mivel Varga is kiállt. Az öt a három ellen sem ment be semmi annak ellenére sem, hogy számtalan lövés ment a vendég kapura.

A záró harmadban Brown csúsztatását védte Huhgson, majd Ráduly hibázott, és ült ki a büntetőpadra. Sokáig azonban nem voltunk hátrányban, hiszen Dansereau kiugrását akadályozta meg Benk szabálytalanul. Az idő egyre fogyott, de a hazai gól csak nem jött össze. Odnoga viszont eldönthette volna a meccset, korongja azonban a felső vasról kifelé vágódott. Turcotte ült le kettő percre a 46. percben, akit Lendák követett, így kettős hátrány következett. Azt hősiesen kivédekezték a Bikák, majd hatalmas hajrába kezdtek. Silló nem találta el a kaput ziccerben, majd a túloldalon Odnoga hagyott ki hatalmas helyzetet. Az utolsó két perchez érkezve is őrizte előnyét az UTE, majd Di Diomete került a büntetőpadra Azarival együtt. Az utolsó percre levitte kapusát a DAB, mely ezúttal gólt eredményezett. Három másodperccel a vége előtt ugyanis Lendák egy életerős lövéssel egyenlített (1-1). Jöhetett a ráadás, melynek elején a DAB-nak volt két lövése, majd Hughson fogott két hatalmas ziccert. Az utolsó percben viszont Varga eldöntötte a meccset, aki hatalmas gólt ragasztott a hazai kapu bal oldalába.

DAB – UTE 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1) – hosszabbítás után

DAB: Hughson – Dósa, Vuorijärvi, Dansereau, Mazurek, Somogyi B. (1), Baker, Lendák 1, Azari, Silló, Turcotte (1), Hruby, Ráduly, Németh, Subotic, Tamás, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

UTE: Duschek – Carlson, Varga 1, Benk, Odnoga, Sikorcin, Kovács A., Nagy, Brown (2), Csamangó 1, Di Diomete, Henderson, Kiss-Rusk, Horváth, Nemes (1), Pance, Pokornyi, Daadou, Kovács S. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.