Dunaújváros Hetilap

Minden generáció felelőssége és kötelessége a gondoskodás

Brousil Csaba - 2019. október 1. 16:50

Az Idősek Világnapja alkalmából Cserna Gábor polgármester a Duna sori Idősek Otthonába látogatott és egy kis ajándékkal kedveskedett az ott lakóknak.

Ünnepi műsorral kedveskedtek az Idősek Világnapja alkalmából az Idősek Otthonában élőknek, mely előtt Cserna Gábor polgármester köszöntötte a szépkorúakat. Mint mondta minden generáció kötelesség és felelőssége, hogy gondoskodjon az idősekről. Gondoskodnunk kell róla, hiszen generációkat neveltek fel, hálával és megbecsüléssel tartozunk ezért nekik.

- Idősödő világban élünk. Ez nemcsak azt jelenti, hogy tovább élünk, mint korábban – köszönhetően az orvostudománynak –, hanem azt is jelenti, hogy ma Önök sokkal többre képesek, sokkal aktívabbak, mint néhány évtizeddel ezelőtt az elődeik. Müller Péter szavait idézem: „A fejlődés végtelen. És az emberben lévő szellem örökké fiatal, és teremt, alkot és él, és örökké élni is akar.”Milyen szépek és igazak ezek a szavak! Mindig voltak életerős, tenni akaró idős emberek, de Önökre, a mai generációra ez még inkább jellemző. Itt, Dunaújvárosban is – mondta Cserna Gábor.

- Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít az idős emberekre, rendeletben biztosítottuk a szépkorú polgáraink egyösszegű támogatását, melyet lehetőségeinkhez mérten évente két alkalommal juttathatunk el az érintetteknek. Az idei évben ezúttal az Idősek Világnapjához igazítottuk a kézbesítést, de reményeim szerint a város helyzete idén is megengedi, hogy karácsonyi ajándékot is küldhessünk Önöknek. Ezen kívül a legutóbbi közgyűlésen arról is döntöttünk, hogy Magyarország Kormányának támogatásához csatlakozva, kétszer háromezer, vagyis összesen hatezer forint távhőtámogatást is biztosítunk a dunaújvárosi nyugdíjasoknak – hangsúlyozta a polgármester. Beszéde végén nyugtázta, hogy az Idősek Otthonában elhivatott, lelkiismeretes szakemberek vigyázzák és gondozzák a szépkorúakat, így jó kezekben tölthetik napjaikat. Legvégül jó egészséget és jó étvágyat kívánt ahhoz a diabetikus süteményhez, melyet jó szívvel hozott az otthon lakóinak.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.