Nagy pofon Brassóban

2019. október 5. (szombat) 19:58 - doszerk

Csúnya szenvedett vereséget Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Azok után, hogy tegnap 5-3-ra kikapott Csíkszeredán, ma már Brassóban korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga újabb fordulójában. A mérkőzés előtt a házigazdák a negyedik, míg a mieink a harmadik helyen álltak a tabellán, vagyis komoly rangadóra volt kilátás a remek erőkből álló, legutóbbi négy meccsét megnyerő Corona ellen.

A tegnapi találkozót nem kezdték jól a mieink, így most igyekeztek odafigyelni a nyitányra, s bár ennek ellenére is a hazaiak kezdtek erősebben, az első harmad derekáig pár helyzeten kívül csak egy kimaradt dunaújvárosi emberelőnyt jegyezhettünk fel. A folytatásra azonban egyértelműen fölénybe került a hazai csapat, mely a 13. percben megkapta első emberelőnyét, amit mindössze 22 másodperc alatt gólra is váltott Armstrong révén, megszerezve ezzel a vezetést (1-0). Nem alakult jól a harmad hajrája sem, mert a házigazdák első sora nemcsak a helyzetek kialakításában, hanem a gólszerzésben is jeleskedett, s mivel a játékrész utolsó percében Fowlie és Plante is bevette Hugshon kapuját, már az első szünethez érve tetemes hátrányba kerültek jégkorongozóink (3-0).

Kép: DO-archív

A második felvonás sem kezdődött sajnos jól a Bikák számára, mert a Brassó második emberelőnyét is kíméletlenül kihasználta, s hogy még rosszabb legyen a helyzet, arról Rabbit gondoskodott, aki emberhátrányból is bevette a DAB ketrecét a 25. percben (5-0). Jött is a kapuscsere, az eddigi meccseken remeklő Hughsont Pinczés Bendegúz váltotta, de ő sem húzta sokáig, mert Plante már a 27. percben felavatta (6-0). Acélbikáink sajnos teljesen szétestek már ekkor, a 29. percben újabb gólt kaptak úgy, hogy ők játszhattak emberelőnyben, s az sem sokat szépített az álláson, hogy még ebből a fórból Vuorijärvi azért megszerezte a mieink első találatát (7-1). Főleg úgy nem, hogy a hazaiak első sora a 38. percben már hetedik találatának örülhetett (8-1), így a záró húsz percben már csak azért izgulhattunk, hogy elkerüljük a két számjegyű vereséget…

A harmadik húsz percre értelemszerűen már nem maradt sok izgalom, főleg úgy nem, hogy a Brassó első sora a 47. percben újra lecsapott, s megszerezte a hazaiak kilencedik találatát is. Erre már csak a 60. percben tudott válaszolni Somogyi, de a súlyos vereséget sajnos így sem kerülhettük el. Ma sajnos szinte semmi nem jött össze Acélbikáinknak, de az a jó a sportban, hogy van lehetőség a javításra, legközelebb jövő héten vasárnap, amikor épp mai ellenfelünket, a Brassó gárdáját látjuk majd vendégül a jégcsarnokban.

Corona Brasov – DAB 9-2 (3-0, 5-1, 1-1)

Corona Brasov: Polc – Armstrong 2 (1), Stephenson (3), Fowlie 2 (3), Rabbit 2 (3), Plante 2 (1), Borisenko, Bors, Péter, Tranca 1, Bíró G., Mihály, Harrison, Zsók, Molnár, Bíró M. (1), Szabó (1), Bíró O., Haraga, Gajdó, Rares. Vezetőedző: Július Pénzes.

DAB: Hughson – Vuorijärvi 1, Kovács, Azari, Mazurek, Dansereau (1), Baker, Lendák, Somogyi 1, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás, Wéninger, Ráduly, Gulácsi, Gebei, Pinczés O., Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Hat edzőmeccs vár a Kohászra

Hat edzőmeccs vár a Kohászra

2019. november 21. (csütörtök)

Három hét alatt összesen hat alkalommal lép pályára felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Sikerélmény a gyerekeknek

Sikerélmény a gyerekeknek

2019. november 21. (csütörtök)

Rengeteg tapasztalattal gazdagodtak a Dunaferr SE ifjú birkózói az Érden megrendezett Batthyány Olimpián.

Előny a Kazincbarcikánál

Előny a Kazincbarcikánál

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a sok hibával játszó Dunaferr 3-0-s vereséget szenvedett a Kazincbarcikától.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

Rossi: nem tudom elképzelni, hogy döntetlen legyen

2019. november 19. (kedd)

Marco Rossi szövetségi kapitány nem tudja elképzelni, hogy a magyar labdarúgó-válogatott döntetlent játsszon a walesi csapat vendégeként a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.