Nagy pofon Brassóban

2019. október 5. (szombat) 19:58 - doszerk

Csúnya szenvedett vereséget Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.

Azok után, hogy tegnap 5-3-ra kikapott Csíkszeredán, ma már Brassóban korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga újabb fordulójában. A mérkőzés előtt a házigazdák a negyedik, míg a mieink a harmadik helyen álltak a tabellán, vagyis komoly rangadóra volt kilátás a remek erőkből álló, legutóbbi négy meccsét megnyerő Corona ellen.

A tegnapi találkozót nem kezdték jól a mieink, így most igyekeztek odafigyelni a nyitányra, s bár ennek ellenére is a hazaiak kezdtek erősebben, az első harmad derekáig pár helyzeten kívül csak egy kimaradt dunaújvárosi emberelőnyt jegyezhettünk fel. A folytatásra azonban egyértelműen fölénybe került a hazai csapat, mely a 13. percben megkapta első emberelőnyét, amit mindössze 22 másodperc alatt gólra is váltott Armstrong révén, megszerezve ezzel a vezetést (1-0). Nem alakult jól a harmad hajrája sem, mert a házigazdák első sora nemcsak a helyzetek kialakításában, hanem a gólszerzésben is jeleskedett, s mivel a játékrész utolsó percében Fowlie és Plante is bevette Hugshon kapuját, már az első szünethez érve tetemes hátrányba kerültek jégkorongozóink (3-0).

Kép: DO-archív

A második felvonás sem kezdődött sajnos jól a Bikák számára, mert a Brassó második emberelőnyét is kíméletlenül kihasználta, s hogy még rosszabb legyen a helyzet, arról Rabbit gondoskodott, aki emberhátrányból is bevette a DAB ketrecét a 25. percben (5-0). Jött is a kapuscsere, az eddigi meccseken remeklő Hughsont Pinczés Bendegúz váltotta, de ő sem húzta sokáig, mert Plante már a 27. percben felavatta (6-0). Acélbikáink sajnos teljesen szétestek már ekkor, a 29. percben újabb gólt kaptak úgy, hogy ők játszhattak emberelőnyben, s az sem sokat szépített az álláson, hogy még ebből a fórból Vuorijärvi azért megszerezte a mieink első találatát (7-1). Főleg úgy nem, hogy a hazaiak első sora a 38. percben már hetedik találatának örülhetett (8-1), így a záró húsz percben már csak azért izgulhattunk, hogy elkerüljük a két számjegyű vereséget…

A harmadik húsz percre értelemszerűen már nem maradt sok izgalom, főleg úgy nem, hogy a Brassó első sora a 47. percben újra lecsapott, s megszerezte a hazaiak kilencedik találatát is. Erre már csak a 60. percben tudott válaszolni Somogyi, de a súlyos vereséget sajnos így sem kerülhettük el. Ma sajnos szinte semmi nem jött össze Acélbikáinknak, de az a jó a sportban, hogy van lehetőség a javításra, legközelebb jövő héten vasárnap, amikor épp mai ellenfelünket, a Brassó gárdáját látjuk majd vendégül a jégcsarnokban.

Corona Brasov – DAB 9-2 (3-0, 5-1, 1-1)

Corona Brasov: Polc – Armstrong 2 (1), Stephenson (3), Fowlie 2 (3), Rabbit 2 (3), Plante 2 (1), Borisenko, Bors, Péter, Tranca 1, Bíró G., Mihály, Harrison, Zsók, Molnár, Bíró M. (1), Szabó (1), Bíró O., Haraga, Gajdó, Rares. Vezetőedző: Július Pénzes.

DAB: Hughson – Vuorijärvi 1, Kovács, Azari, Mazurek, Dansereau (1), Baker, Lendák, Somogyi 1, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás, Wéninger, Ráduly, Gulácsi, Gebei, Pinczés O., Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

Idén a táv felét is lehet teljesíteni a Balaton-átúszáson

2020. július 09. (csütörtök)

Újítással készülnek a szervezők az augusztus 1-jei 38. Lidl Balaton-átúszásra, melyen idén a klasszikus 5200 méteres táv felét is lehet teljesíteni, írja az mti.hu 

Gázolt a Gyalog Galopp

Gázolt a Gyalog Galopp

2020. július 09. (csütörtök)

Két meglepő eredmény is született a Dunaújváros Kupa helyosztóinak szerda esti mérkőzésein.

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

Örömmel kezdték újra az edzéseket!

2020. július 09. (csütörtök)

Átvészelték a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat, s már újra a vízen készülhetnek a Dragon Steel SE sárkányhajósai.

Nyári táborok a birkózóknak

Nyári táborok a birkózóknak

2020. július 08. (szerda)

Több mint száz gyermek vett részt a Dunaferr SE birkózó szakosztályának kéthetes nyári táborában.

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.

Dósa Krisztián is hosszabbított

Dósa Krisztián is hosszabbított

2020. július 08. (szerda)

A 26 éves hátvéd második szezonját kezdheti a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának tagjaként.

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

2020. július 08. (szerda)

A férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.