Remek siker Újpesten

2019. október 18. (péntek) 20:14 - doszerk

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az UTE elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak tanítványaira nagyon nehéz feladat várt a bajnokságot rosszul kezdő, de azóta egyre jobb játékot mutató lila-fehérek ellen, ám a DAB szakvezetése abban bízott, hogy taktikus, hatékony játékkal elhozhatják a három pontot az Újpesti Jégcsarnokból.
Nem is kezdték rosszul a meccset a Bikák, már, ami a játékot illeti, gyorsabbak, pontosabbak voltak a vendéglátóknál, ám mezőnyfölényüket igazán komoly helyzetre nem tudták váltani. Az első komoly lehetőség egy eladott korong után az UTE előtt adódott, de Hughson védett, majd a túloldalon Mazurek került ziccerbe, de Duschek túljárt a DAB csatárának eszén. A 12. percben szinte a semmiből szerzett vezetést az Újpest, miután egy, a palánk mellett kibrusztolt koronggal Pance került a mieink kapuja elé, majd kilőtte a jobb felsőt (1-0). A folytatásban előbb az Acélbikák, majd az UTE játszhatott egy percet emberelőnyben, ám az eredmény már nem változott, így az első szünetre a lila-fehérek vonulhattak minimális vezetéssel.

Kép: DO-archív

A második felvonás elején nagy esélyt kapott az UTE előnyének növelésére, de hiába játszhatott kétszer is emberfórban, a DAB jó védekezéssel kihúzta a kritikus időszakot. Miroslav Ihnacak ismét átvariálta a sorokat, de hiába kerültek a mieink is két alkalommal emberelőnybe, Duschek is jól védett, így csak nem akart megszületni az egyenlítő találatunk. A harmad derekától hol az egyik, hol a másik oldalon adódtak lehetőségek, majd a 36. perc végén Dansereau visszatett korongját Somogyi Balázs vágta irtózatos erővel a bal felsőbe, s kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokkal később Azari lövését védte Duschek, majd Mazurek kiállítása miatt védekezhettünk, de újabb találat már nem született a második húsz percben.

A harmadik etapot előnyben kezdhette az UTE, de nem sikerült élniük a lehetőséggel, mint ahogy a mieinknek sem sokáig Kiss-Rusk kiállításánál, ám ahogy kiegészültek a házigazdák, Silló az alapvonalról úgy lőtte rá Duschekre a korongot, hogy az a kapuba vágódott (1-2). A gól után Baker kiállítása alatt kellett védekezni, de ezt a feladatot is megoldották a Bikák, akik tovább növelhették volna előnyüket, de hiába lépett ki Azari remek átadásával Turcotte, a kapuvas kisegítette az Újpestet. Próbálkoztak a hazaiak, de nem nagyon találtak fogást az Acélbikákon sőt, Silló ziccerénél a mieink álltak közelebb az újabb gólhoz. Két perccel a meccs vége előtt időt kértek a lilák, lehozták kapusukat is, de somogyi üres kapus gólja végleg eldöntötte a meccset, melyet végül 3-1-re nyertek Miroslav Ihnacak tanítványai, s idei nyolcadik sikerükkel feljöttek a tabella harmadik helyére.

UTE – DAB 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

UTE: Duschek – Carlson, Varga, Benk, Di Diomete, Sikorcin, Kovács A., Nagy, Brown, Odnoga (1), Pance 1, Henderson, Kiss-Rusk, Csamangó, Kovács S., Nemes, Pokornyi, Horváth. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Dósa, Hruby, Azari, Subotic, Tamás, Kovács, Vuorijärvi, Dansereau (2), Silló 1, Somogyi B. 2, Baker, Lendák (1), Mazurek, Németh, Turcotte (1), Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.