Remek siker Újpesten

2019. október 18. (péntek) 20:14 - doszerk

Hátrányból fordítva aratott 3-1-es győzelmet az Újpest vendégeként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Az UTE elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak tanítványaira nagyon nehéz feladat várt a bajnokságot rosszul kezdő, de azóta egyre jobb játékot mutató lila-fehérek ellen, ám a DAB szakvezetése abban bízott, hogy taktikus, hatékony játékkal elhozhatják a három pontot az Újpesti Jégcsarnokból.
Nem is kezdték rosszul a meccset a Bikák, már, ami a játékot illeti, gyorsabbak, pontosabbak voltak a vendéglátóknál, ám mezőnyfölényüket igazán komoly helyzetre nem tudták váltani. Az első komoly lehetőség egy eladott korong után az UTE előtt adódott, de Hughson védett, majd a túloldalon Mazurek került ziccerbe, de Duschek túljárt a DAB csatárának eszén. A 12. percben szinte a semmiből szerzett vezetést az Újpest, miután egy, a palánk mellett kibrusztolt koronggal Pance került a mieink kapuja elé, majd kilőtte a jobb felsőt (1-0). A folytatásban előbb az Acélbikák, majd az UTE játszhatott egy percet emberelőnyben, ám az eredmény már nem változott, így az első szünetre a lila-fehérek vonulhattak minimális vezetéssel.

Kép: DO-archív

A második felvonás elején nagy esélyt kapott az UTE előnyének növelésére, de hiába játszhatott kétszer is emberfórban, a DAB jó védekezéssel kihúzta a kritikus időszakot. Miroslav Ihnacak ismét átvariálta a sorokat, de hiába kerültek a mieink is két alkalommal emberelőnybe, Duschek is jól védett, így csak nem akart megszületni az egyenlítő találatunk. A harmad derekától hol az egyik, hol a másik oldalon adódtak lehetőségek, majd a 36. perc végén Dansereau visszatett korongját Somogyi Balázs vágta irtózatos erővel a bal felsőbe, s kezdődhetett minden elölről (1-1). Nem sokkal később Azari lövését védte Duschek, majd Mazurek kiállítása miatt védekezhettünk, de újabb találat már nem született a második húsz percben.

A harmadik etapot előnyben kezdhette az UTE, de nem sikerült élniük a lehetőséggel, mint ahogy a mieinknek sem sokáig Kiss-Rusk kiállításánál, ám ahogy kiegészültek a házigazdák, Silló az alapvonalról úgy lőtte rá Duschekre a korongot, hogy az a kapuba vágódott (1-2). A gól után Baker kiállítása alatt kellett védekezni, de ezt a feladatot is megoldották a Bikák, akik tovább növelhették volna előnyüket, de hiába lépett ki Azari remek átadásával Turcotte, a kapuvas kisegítette az Újpestet. Próbálkoztak a hazaiak, de nem nagyon találtak fogást az Acélbikákon sőt, Silló ziccerénél a mieink álltak közelebb az újabb gólhoz. Két perccel a meccs vége előtt időt kértek a lilák, lehozták kapusukat is, de somogyi üres kapus gólja végleg eldöntötte a meccset, melyet végül 3-1-re nyertek Miroslav Ihnacak tanítványai, s idei nyolcadik sikerükkel feljöttek a tabella harmadik helyére.

UTE – DAB 1-3 (1-0, 0-1, 0-2)

UTE: Duschek – Carlson, Varga, Benk, Di Diomete, Sikorcin, Kovács A., Nagy, Brown, Odnoga (1), Pance 1, Henderson, Kiss-Rusk, Csamangó, Kovács S., Nemes, Pokornyi, Horváth. Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Dósa, Hruby, Azari, Subotic, Tamás, Kovács, Vuorijärvi, Dansereau (2), Silló 1, Somogyi B. 2, Baker, Lendák (1), Mazurek, Németh, Turcotte (1), Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

Fizetési sapkát vezetett be az MKSZ

2020. június 05. (péntek)

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

Felkészültek a rendezésre

Felkészültek a rendezésre

2020. június 05. (péntek)

Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión keresztül mindenki számára élvezhető, egyúttal biztonságos, zárt kapus Forma-1-es futamot rendezzen.

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

Szappanos Dávid visszatér az Acélbikákhoz

2020. június 04. (csütörtök)

A dunaújvárosi szurkolók egykori kedvence öt szezont követően játszik újra az Acélbikák szerelésében.

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

Tokió 2020 - Decembertől lehet ismét szintet teljesíteni atlétikában

2020. június 04. (csütörtök)

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) véglegesítette az egy évvel elhalasztott tokiói olimpia áprilisban kidolgozott új kvalifikációs rendszerét, eszerint december 1-től lehet ismét indulási szintet teljesíteni.

Megvannak az év legjobbjai

Megvannak az év legjobbjai

2020. június 04. (csütörtök)

Kalmár Tibor személyében dunaújvárosi díjazott is örülhetett a Magyar Jégkorong Szövetség egyéni elismeréseinek odaítélésénél.

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

Nemzeti Kupa: elkészült a sorsolás

2020. június 03. (szerda)

Tíz dunaújvárosi csapat méri össze egymással erejét szombaton a VI. Nemzeti Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán.

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

Elkészült a kiemelés a hazai Eb-re

2020. június 03. (szerda)

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek kiemelését.