Dunaújváros Hetilap

Saját elnökségük csapta be a jobbikosokat

doszerk - 2019. október 3. 14:44

A „DK-val és MSZP-vel [...] önkormányzati szinten sem tartjuk [...] elképzelhetőnek” az együttműködést — olvasható abban a lapunkhoz eljuttatott levélben, amellyel Szabó Gábor pártigazgató igyekezett megnyugtatni a Jobbik tagságát, mikor Volner János figyelmeztetése nyomán híre ment: az elnökség támogatná egy ellenzéki szivárványkoalíció összetákolását. Volnert nem sokkal később kizárták. Az összefogás létrejött.

Saját választmányát, tagságát és szimpatizánsait is becsapta a Jobbik, amikor egy évvel ezelőtt azt állította, nem fognak össze a baloldallal az önkormányzati választáson.

Egy lapunk birtokába került levél tanúsága szerint ugyanis Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója tavaly október 5-én azt írta a választókerületi elnököknek és szervezőknek, hogy kizárják az országos összefogás lehetőségét a baloldali pártokkal. Szabó Gábor mindezt egy nappal azután írta, hogy Volner János akkori Jobbik-alelnök (képünkön) lerántotta a leplet a pártvezetés szándékáról.

Volner – a kizárását eredményező levelében – többek közt azt írta: „A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel. Ezzel a szövetséggel, immár nyíltan felvállalva, létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása.

És ez még csak a kezdet, az elnökségi üléseinken ennél sokkal vadabb ötletek is felmerültek már.” Hozzátette: a Jobbik már a DK jelöltjét segíti választási győzelemhez a fővárosban.

Szabó Gábor azonnal igyekezett megnyugtatni a tagságot és megmagyarázni a volt alelnök szavait. „A levél valótlanságokat állít, ugyanis az elnökség kizárta már az MSZP-vel, DK-val, Momentummal való országos összefogás lehetőségét, a DK-val és MSZP-vel meg önkormányzati szinten sem tartjuk ezt elképzelhetőnek, erről a múlt heti kongresszuson tájékoztatta is a küldötteket beszédeikben Sneider Tamás és Bana Tibor” – fogalmazott Szabó, aki azt is közölte: „Jelenleg még az is vita tárgyát képezi, hogy az LMP-vel mennyire lehetséges önkormányzati szinten összefogni.”

Ehhez képest a jobbikos képviselők tavaly decemberben a balliberális ellenzékkel együtt akadályozták az Országgyűlés munkáját, az önkormányzati választásokra pedig számos helyen nyílt szövetséget kötöttek.
Volner János a fentiekre úgy reagált, szürreális volt, ami egy éve történt.

– Mindenkinek hazudott a Jobbik vezetése, amiért a választók meg is büntették a pártot. Húszról hat százalékra zsugorodtak egy év alatt, a szavazók kétharmada fordult el tőlük – mondta Volner, aki szerint ezért is fontos a politikában az elvhűség.

(Magyar Nemzet)

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.