Sikerben bízva

doszerk - 2019. október 27. 8:02

Nem vár könnyű mérkőzés ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira a Vasas otthonában.

Óriási csatában szenvedett hosszabbításos, 2-1-es vereséget az UTE elleni hazai találkozón pénteken este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely tizenhárom lejátszott találkozót követően a harmadik helyen áll az Erste Liga tabelláján. Miroslav Ihnacak együttese valósággal szétlőtte ellenfelét a legutóbbi fordulóban, ám a hatékonysággal komoly problémái voltak Acélbikáinknak, akik hatvanhét (!) alkalommal próbálták Duschek mögé juttatni a korongot, ám ez mindössze egyszer, a rendes játékidő vége előtt három másodperccel sikerült nekik. Remélhetőleg a következő mérkőzésen lényegesen jobb lesz együttesünk helyzetkihasználása, s erre szükség is lesz, mert vasárnap este 17 óra 40 perctől idegenben, a Vasas otthonában korcsolyáznak jégre Somogyi Balázsék.

Kép: DO-archív

A fővárosiak ugyan csak az utolsó előtti helyen állnak a tabellán, ám nagyon kellemetlen ellenfelek, s erről már idén is megbizonyosodhattunk, ugyanis a két gárda szeptember végi dunaújvárosi mérkőzésén úgy nyertek a mieink 6-4-re, hogy a mérkőzés derekán még egált mutatott az eredményjelző. Ladányi Balázs együttese nagyon kellemetlen harcmodorban játszik, játékosai nem ismernek elveszett korongot, hatvan percen keresztül képesek rengeteget korcsolyázni, s bár az idei szezonban ez csak két győzelemre volt eddig elég nekik, senki nem számíthat könnyű mérkőzésre ellenük, főleg hazai pályán. Dolgos, kemény csata vár tehát csapatunkra, mely természetesen a siker reményében utazik el újabb mérkőzésére, de abban az esetben, ha az Újpest ellen is látott teljesítmény jobb helyzetkihasználással párosul, úgy reális esély van arra, hogy három ponttal térnek haza Acélbikáink a fővárosból.

A rovat további hírei: Sport

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

2024. szep. 25.

Remekül szerepeltek újszászi versenyükön a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE gyermek és serdülő korú sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén.