Dunaújváros Hetilap

Újabb családtámogatási intézkedések várhatók

2019. október 21. (hétfő) 14:07 - doszerk

A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában – jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kósa Lajos hangsúlyozta: a családtámogatási rendszer bővítését azért tartják fontosnak, mert céljuk, hogy a magyar népesség növekedési pályára álljon, és a lakosságszám enyhe gyarapodásnak induljon, ami – a politikus szerint – elérhető a családpolitikai eszközök bővítésével.

– A magyar családok jövőbeli kilátásait jelentősen javítják ezek az intézkedések, ezért jó néhány ilyen javaslatunk lesz – hangoztatta a Fidesz alelnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországnak újabb gazdaságvédelmi programot kell kidolgoznia és életbe léptetnie, hogy fenn tudja tartani a növekedés ütemét, mivel az európai – és azon belül elsősorban a német – gazdaság huzamosabb ideje kedvezőtlen, aggasztó adatokat mutat. Kósa Lajos szerint az eddigi ilyen célú programok sikeresek voltak, hiszen a magyar gazdaság tudott bővülni, emelkedett a bérszínvonal és a foglalkoztatottság is javult.

– Az őszi ülésszakban ez lesz tehát a két fő irány – szögezte le, hozzátéve: ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban”.

Ami az önkormányzati választásokat illeti, Kósa Lajos azt mondta: a Fidesz győzött, de az ellenzéknek sikerült komoly részsikereket elérnie. Hamarosan látszani fog szerinte, hogy mire lehet számítani azoknál az önkormányzatoknál, amelyeket az ellenzék nyert meg, s utalt arra, hogy az összefogás jelöltjei nehezen értelmezhető vállalásokat tettek a kampány alatt.

A Fidesz alelnöke arra is kitért, helytelen, hogy a magyar kormány biztosjelöltjei közül mazsolázzon az Európai Unió nem egészen definiálható erőköre, és Trócsányi László felkészült, nemzetközi tapasztalattal és szakmai tekintéllyel rendelkező jelölt volt. Kósa Lajos emlékeztetett rá, hogy a kormány végül Várhelyi Olivért jelölte biztosnak, aki kitűnően ismeri a brüsszeli viszonyokat, és megbízhatóan képviseli a magyar érdekeket.

- magyarnemzet.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Önkormányzati sajtóközlemény

Önkormányzati sajtóközlemény

2019. november 11. (hétfő)

A város önkormányzatának nevében Kálló Gergely kabinetfőnök az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz, amit változtatások nélkül közlünk.

A görög katolikus templom is megújul

A görög katolikus templom is megújul

2019. november 11. (hétfő)

Hatalmas munkálatokba kezdett a görög-katolikus egyházközség: teljesen megújul, megszépül az óvárosi templom.

Az idei utolsó kiállítás

Az idei utolsó kiállítás

2019. november 11. (hétfő)

A Nemzeti Kulturális Alap, az önkormányzat és a Modern Művészetért Közalapítvány támogatásával az idei utolsó kiállítást nyitották meg a Kortárs Művészeti Intézetben múlt pénteken. 

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. november 11. (hétfő)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. november 10. (vasárnap)

Ökumenikus megemlékezést tartottak a temetőben, önkéntes Véradó Programra várják a diákokat, 64 kisdiák vált hivatalosan is az Arany Iskola polgárává, idén november 30-án jubilál a Pentelei Kolbászfesztivál, nyolc kisdiák indult a Gárdonyi Iskola mesemondó versenyén - egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Reménypont, előadás

D+ Híradó - Reménypont, előadás

2019. november 08. (péntek)

Klubfoglalkozások a Reménypontban, mesemondó verseny a Gárdonyiban, Dzsungel könyve a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Vasárnaptól ismét téli üzemmódra vált a Magyar Közút

Vasárnaptól ismét téli üzemmódra vált a Magyar Közút

2019. november 08. (péntek)

Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra vált.