Dunaújváros Hetilap

Újabb családtámogatási intézkedések várhatók

2019. október 21. (hétfő) 14:07 - doszerk

A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában – jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kósa Lajos hangsúlyozta: a családtámogatási rendszer bővítését azért tartják fontosnak, mert céljuk, hogy a magyar népesség növekedési pályára álljon, és a lakosságszám enyhe gyarapodásnak induljon, ami – a politikus szerint – elérhető a családpolitikai eszközök bővítésével.

– A magyar családok jövőbeli kilátásait jelentősen javítják ezek az intézkedések, ezért jó néhány ilyen javaslatunk lesz – hangoztatta a Fidesz alelnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországnak újabb gazdaságvédelmi programot kell kidolgoznia és életbe léptetnie, hogy fenn tudja tartani a növekedés ütemét, mivel az európai – és azon belül elsősorban a német – gazdaság huzamosabb ideje kedvezőtlen, aggasztó adatokat mutat. Kósa Lajos szerint az eddigi ilyen célú programok sikeresek voltak, hiszen a magyar gazdaság tudott bővülni, emelkedett a bérszínvonal és a foglalkoztatottság is javult.

– Az őszi ülésszakban ez lesz tehát a két fő irány – szögezte le, hozzátéve: ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban”.

Ami az önkormányzati választásokat illeti, Kósa Lajos azt mondta: a Fidesz győzött, de az ellenzéknek sikerült komoly részsikereket elérnie. Hamarosan látszani fog szerinte, hogy mire lehet számítani azoknál az önkormányzatoknál, amelyeket az ellenzék nyert meg, s utalt arra, hogy az összefogás jelöltjei nehezen értelmezhető vállalásokat tettek a kampány alatt.

A Fidesz alelnöke arra is kitért, helytelen, hogy a magyar kormány biztosjelöltjei közül mazsolázzon az Európai Unió nem egészen definiálható erőköre, és Trócsányi László felkészült, nemzetközi tapasztalattal és szakmai tekintéllyel rendelkező jelölt volt. Kósa Lajos emlékeztetett rá, hogy a kormány végül Várhelyi Olivért jelölte biztosnak, aki kitűnően ismeri a brüsszeli viszonyokat, és megbízhatóan képviseli a magyar érdekeket.

- magyarnemzet.hu -

A rovat további hírei: Közélet

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

2020. május 31. (vasárnap)

Hétfőtől nyári menetrend szerint járnak a helyi járatos buszok Dunaújvárosban.