Dunaújváros Hetilap

Újabb játszótér a kicsiknek

2019. október 12. (szombat) 18:54 - Molnár Emese

Tovább szépült a Kertváros, ezúttal egy kis játszóteret építettek a környéken élő kisgyermekes családok számára.

Ezen a héten arról számolhattunk be, hogy a Hengerész utca egy új játszótérrel gazdagodott. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselje elmondta, az ottlakó családok jelezték rá az igényüket, és a szakemberek ezen a héten el is készültek a kivitelezéssel. Ezen kívül építettek még egy hasonló, kerítéssel körbekerített kis játszóteret a körzetben, pontosabban a Lorántffy iskola bejárata melletti füves placcon.

Ennek megvalósítása a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak köszönhető. Mint ismert, a közgyűlés bérleti konstrukcióban az alapítvány számára biztosított néhány önkormányzati tulajdonban lévő, már lelakott bérlakást a Kertvárosban oly módon, hogy azokat az alapítvány felújítja, és beillesztik a helyi hajléktalanellátó rendszerbe (egyfajta utolsó lépésként a teljes visszailleszkedés érdekében), vagyis ide olyan személyek költözhetnek ideiglenesen, kedvezményesebb bérleti díj ellenében, akik már karnyújtásnyira vannak ahhoz, hogy saját erőből új, önálló életet kezdhessenek. Mint azt Oláh János, az alapítvány általános igazgatója elmondta, szerettek volna még tenni a környezetért, a közösségért, és Sztankovics Lászlóval egyeztetve építették meg ezt a játszóteret. Szombaton egy kis zenés ünnepséget tartottak a játszótéren abból az alkalomból, hogy az alapítvány ezt a játszóteret a város tulajdonába adta, ezzel egyidőben pedig birtokba vehették a gyermekek.

A rovat további hírei: Közélet

Rendkívüli közgyűlést tartanak

Rendkívüli közgyűlést tartanak

2020. augusztus 03. (hétfő)

Összesen tizennyolc napirendi pont szerepel a keddi, rendkívüli közgyűlés programjában: ebből tizenhat esetében nyilvános, kettő pontnál pedig zártkörű szavazáson döntenek majd az önkormányzati képviselők.

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

Kamara: gyakorlati oktatók jelentkezését várják

2020. augusztus 03. (hétfő)

Ismét gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. A meghatározott keretszámmal, támogatott formában futó kurzusra a hónap derekáig lehet jelentkezni – a képzés augusztus végén kezdődik.

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

Városunkban is elmarad a tűzijáték!

2020. augusztus 03. (hétfő)

Augusztus 20-án sem tarthatók meg a nagyobb ünnepségek a kormánydöntés nyomán, ahogy országszerte, városunkban is elmarad az ünnepség, tűzijáték sem lesz, adta hírül a város hivatalos oldala.

Gyászol a sportváros – elment a Tupo!

Gyászol a sportváros – elment a Tupo!

2020. augusztus 03. (hétfő)

Megindító nekrológban búcsúzik a Dunaújváros Futsal facebook oldala a világ kétségkívül legnagyszerűbb tökmag- és szotyiárusától: a város sportéletének ikonikus alakja távozott, Tupo már az égi meccseken kínálja a portékát – nyugodjon békében!

Faállomány, szelektív gyűjtés, csatorna - interjú Mezei Zsolt alpolgármesterrel

Faállomány, szelektív gyűjtés, csatorna - interjú Mezei Zsolt alpolgármesterrel

2020. augusztus 02. (vasárnap)

Három, rendszeresen a viták kereszttüzébe kerülő, gyakran felmerülő és/vagy visszatérő, rendre aktuális problémákról kérdeztük Mezei Zsolt városüzemeltetési ügyekért felelős általános hatáskörű alpolgármestert. Interjú.

DSTV: 50-60 éves fákat vágtak ki illegálisan

DSTV: 50-60 éves fákat vágtak ki illegálisan

2020. augusztus 01. (szombat)

Több idős fát vágtak ki illegálisan a város kezelésében lévő erdőben az Akácos utcához közeli területen. A városvezetés megtette az ilyenkor szükséges hatósági bejelentéseket. A természeti és anyagi kár is jelentős.

Köszönet és segítség a segítőknek

Köszönet és segítség a segítőknek

2020. július 31. (péntek)

Nem feledkezett meg a vírushelyzet időszakában kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozókról Dunaújváros önkormányzata. Ebben a témában "Segítség a segítőknek" címmel tartott sajtótájékoztatót Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere és Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester.