Dunaújváros Hetilap

Újabb játszótér a kicsiknek

2019. október 12. (szombat) 18:54 - Molnár Emese

Tovább szépült a Kertváros, ezúttal egy kis játszóteret építettek a környéken élő kisgyermekes családok számára.

Ezen a héten arról számolhattunk be, hogy a Hengerész utca egy új játszótérrel gazdagodott. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselje elmondta, az ottlakó családok jelezték rá az igényüket, és a szakemberek ezen a héten el is készültek a kivitelezéssel. Ezen kívül építettek még egy hasonló, kerítéssel körbekerített kis játszóteret a körzetben, pontosabban a Lorántffy iskola bejárata melletti füves placcon.

Ennek megvalósítása a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak köszönhető. Mint ismert, a közgyűlés bérleti konstrukcióban az alapítvány számára biztosított néhány önkormányzati tulajdonban lévő, már lelakott bérlakást a Kertvárosban oly módon, hogy azokat az alapítvány felújítja, és beillesztik a helyi hajléktalanellátó rendszerbe (egyfajta utolsó lépésként a teljes visszailleszkedés érdekében), vagyis ide olyan személyek költözhetnek ideiglenesen, kedvezményesebb bérleti díj ellenében, akik már karnyújtásnyira vannak ahhoz, hogy saját erőből új, önálló életet kezdhessenek. Mint azt Oláh János, az alapítvány általános igazgatója elmondta, szerettek volna még tenni a környezetért, a közösségért, és Sztankovics Lászlóval egyeztetve építették meg ezt a játszóteret. Szombaton egy kis zenés ünnepséget tartottak a játszótéren abból az alkalomból, hogy az alapítvány ezt a játszóteret a város tulajdonába adta, ezzel egyidőben pedig birtokba vehették a gyermekek.

A rovat további hírei: Közélet

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő)

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

2020. május 24. (vasárnap)

A hétvégi szentmiséket is engedélyezte a megyéspüspök, a következő napokban az urnatemető is nyit, ráadásul és a plébániai iroda szolgálata is újra kezdődik: az enyhítések nyomán visszaáll  régi rend a dunaújvárosi katolikus közösség életében.

Utcanévnapok - Vágó Eszter

Utcanévnapok - Vágó Eszter

2020. május 24. (vasárnap)

Új sorozatban mutatja be Dunaújváros utcaneveinek történetét városunk hivatalos honlapja.

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

Bölcsődék, óvodák: vissza a normál üzemmódhoz

2020. május 22. (péntek)

Megszűnik az ügyeleti rend, május 25-én, hétfőn kezdődően a szokásos működéshez térnek vissza a város bölcsődéi és az óvodái, adta hírül az önkormányzat hivatalos weboldala. Szigorú óvintézkedésekkel, persze.

Ha vasárnap, vásárnap  – de még korlátozásokal!

Ha vasárnap, vásárnap – de még korlátozásokal!

2020. május 21. (csütörtök)

Korlátozásokkal ugyan, de ismét megnyílik a vásár kapuja a nagyközönség előtt május 24-én, vasárnap. A városvezetés döntéséről és a kapcsolódó előírásokról a hivatalos honlap adott tájékoztatást.