Újabb parádés győzelem!

2019. október 19. (szombat) 20:53 - Szárszó Lajos

Rendkívül izgalmas, magas hőfokú mérkőzésen győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a Gyergyói HK együttesét.

Az Újpest elleni idegenbeli bravúr után (3-1) a Dunaújvárosi Acélbikák a Gyergyószentmiklós együttesét fogadták. Jó mérkőzésre számíthatunk, hiszen az erdélyiek is győztes meccs után érkeztek Dunaújvárosba. Ők tegnap este a Hokiklubot verték 4-1-re. Mivel az előző mérkőzés után még 24 óra sem telt el, így kérdéses volt, hogy milyen erőállapotban vannak a csapatok, ráadásul ilyen esetben nagy szerepet kap, hogy melyik fél szerzi az első találatot. A vendégek idei szereplése nem volt túl fényes, emiatt edzőváltás történt náluk, a kanadai Malcolm Cameron került a kispadra, akinek tegnapi bemutatkozása kiválóan sikerült. Turcotte lövésére Góga válaszolt, de a kapusok remekeltek. Az iram remek volt, mindkét oldalon akadtak helyzetek, így Tendleré, akinek korongját Kovács Bronson blokkolta.

Nyolc perc után kevésbé dolgoztatták a kapusokat a csapatok, és a játék is kiegyenlítetté vált. Kozma kínálta meg Hughsont a kék vonalról, majd Sára szólóját semlegesítette a DAB kapusa. A folytatásban Somogyi felső léc alátartó korongját fogta Cook, míg a túloldalon Góga találta el Turcotte lábát, aki alig tudott ezt követően lecsúszni a jégről. Két perc múlva ismét Góga volt a főszereplő, aki mindenkit kicselezett, majd a felső sarkot célozta meg, a korongot azonban sikerült elkapnia a hazai kapusnak. Fordulás után a Gyergyó kezdett azonnal helyzettel, melyre Silló válaszolt remek szólóval, azt azonban Cooke hárította. Tendler süvítő lövésére Kovácsé érkezett a túloldalon, de gólt továbbra sem láthattunk. Nagy a kék vonalról próbálkozott, majd Dansereau lökete ment centikkel mellé. Lendák került a büntetőpadra a 26. percben, de abból nem tudott előnyt szerezni a Gyergyó. Ezt követően viszont a Bikák kerültek emberelőnybe, miután rosszul cseréltek a vendégek. Az előny megduplázódott, mert Góga is kiállt, így 36 másodpercig kettős lett a fór. Ezt már kihasználta a DAB, mégpedig Turcotte révén, aki közelről tette a pakkot a kapuba (1-0).

A kiállítások sorát Silló folytatta, melyből számos lövést engedtek el a vendégek, egyenlíteni azonban nem tudtak. Góga megint távolról próbálta bevenni a DAB kapuját, majd Lescovs takarásból találta el a kaput, melyet jól takart be Hughson. Valdix szabálytalansága után megint előnybe került a hazai csapat, melyből Mazurek hatalmas kapuvasat lőtt, majd a kiállításból visszatért Valdix szólóját védte bravúrral Hughson. A harmadik húsz perc elején megmaradt a csapatok lendülete, lüktető játék alakult ki. Mazurek lőtte hasba Cook kapust nagy helyzetben, míg a túloldalon Lescovs, majd Tendler dolgoztatták meg a DAB kapusát, aki azonban mindent fogott. Vorobyev előtt adódott a legnagyobb lehetőség, ő azonban nem találta el a korongot. Az 52. percben megszerezte második találatát a DAB. Dansereau maradt egyedül a kapu előtt, miután Sára sérülés miatt a jégre került, majd közelről lőtt a kapu közepébe (2-0).

A kétgólos vezetés sem lehetett megnyugtató előny a DAB számára, hiszen a Gyergyó nem adta fel, és egyre nagyobb energiákat mozgósított. Góga tüzelt megint, míg a másik kapunál Mazurek szólója maradt ki. Tendler nem találta el a kaput hatalmas helyzetben, amikor már csak három perc volt vissza a meccsből. Ekkor levitte kapusát a Gyergyó, ami megbosszulta magát, hiszen az üres kapuba Turcotte tessékelte be korongot (3-0). Ezzel a DAB huszonnégy órán belül második meccsén is nyerni tudott.

Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói Hokiklub 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Kovács Bronson, Vuorijarvi, Azari, Dansereau 1, Mazurek, Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte 2, Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Ráduly, Wéninger, Gebei, Tamás, Gulácsi, Somogyi N.. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Gyergyói Hokiklub: Cooke – Góga, Rasulov, Antal, Tendler, Valdix, Ferenc, Nagy, Csergő, Pestunov, Vorobyev, Kozma, Daradics, Elekes, Sára, Orbán, Barabás, Benedek, Péter, Lescovs. Vezetőedző: Malcolm Cameron.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbításban nyert a Fradi!

Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

Később játszunk a Siófok ellen

Később játszunk a Siófok ellen

2019. november 12. (kedd)

Az ellenfél utazási viszontagságai miatt elmarad a Siófok és a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia szerda estére kiírt bajnoki mérkőzése.

Egy pont jutott

Egy pont jutott

2019. november 12. (kedd)

Csak az U17-es labdarúgók örülhettek pontszerzésnek a Dunaújváros PASE utánpótlás csapatainak hétvégi bajnoki találkozóin.

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.