A Csíkszereda is jobbnak bizonyult az Acélbikáknál

2019. november 2. (szombat) 20:01 - Szárszó Lajos

A Sport Club a harmadik harmadban 30 másodperc alatt fordította meg a mérkőzést a Dunaújvárosi Acélbikák elleni Erste liga mérkőzésen.

A tegnap esti Brassó elleni 4-0-s vereséget követően a Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Liga listavezetője, a Sport Club Csíkszereda otthonában léptek jégre. Ahhoz, hogy Azariék győzni tudjanak hatalmas bravúrra lett volna szükségük, hiszen eddigi mérlegük az SC ellen 0-3 volt. A DAB számára jól indult a meccs, hiszen Papp Szabolcs már az első percben a büntető padra került, ezt azonban nem sikerült kihasználni. A folytatásban egyre jobban felvették a játék ritmusát a csapatok, de igazán sok helyzetet nem tudtak kialakítani. Amelyik korong mégis eljutott a kapuig, azokat a kapusok rendre hárítani tudták. Ebből a kiegyenlített játékból végül a DAB tudott egy szinttel feljebb lépni, melyből megszületett a vezető találat. A 11. percben Sillótól indult az akció, aki Lendákot dobta játékba, a befejező végül Turcotte volt (0-1).

Két perccel később Láday fogás miatt szállt ki a játékból, azonban ezt az előnyt sem sikerült gólra váltaniuk a Bikáknak. A harmad hajrájában Becze volt szabálytalan, így már a harmadik emberelőnyt kapták meg az újvárosiak, ám azzal sem tudtak mit kezdeni. Az első húsz perc ezzel le is telt, melyben fájó volt a rossz előny kihasználás, pluszban az, hogy ennek ellenére a hazaiak 10-9 arányban nyerték a kapura lövések számát. Fordulás után folytatódott a kiegyenlített mezőnyjáték, majd Hruby volt szabálytalan, vagyis emberhátrányt kellett megoldanunk. Ez szerencsére sikerült, így hat és fél perc elteltével továbbra is megmaradt az egygólos előnyünk. A harmad közepén újabb, már a második emberelőnyét kapta meg a Sport Club azzal, hogy Mazurek volt szabálytalan, melyet már nem sikerült kivédekezni, hiszen Becze egyenlített (1-1).

Kép: DO-archív

A folytatásban négy a négy ellen játszottak a csapatok, majd Turcotte is kiszállt a meccsből egy rövid ideig, ez a szakasz azonban újabb gólt nem hozott. A következő percekben sem tudtak mit kezdeni egymással a csapatok, majd újabb emberelőnyt kaptak a Bikák Taratukhin kiállítása miatt. De ma úgy tűnt, az emberelőny nem jelentett előnyt Miroslav Ihnacak tanítványainak, hiszen ezzel sem tudtak élni, vagyis két harmad után minden kezdődhetett elölről. A harmadik húsz perc elején - a buli után hét másodperccel – az előny megszerzésére azonnal megadták az esélyt a hazaiak számára a sporik, hiszen Mazureket szórták ki. Ezt azonban meg tudták akadályozni a mieink, akik remek védekezéssel oldották meg ezt a szituációt. Két perccel később azonban megszerezte a vezetést a Csíkszereda. Ezúttal Fodor volt az előkészítő, és Salló a befejező (2-1). Ez a találat nagyon megfogta a mieinket, akik sajnos a középkezdés után nem koncentráltak eléggé, melyet Shalla kegyetlenül kihasznált (3-1), így gyorsan két gólos hátrányba kerültünk. Ettől kezdve a hazaiaknak nem volt már sietni valójuk, és azonnal kézbe vették a meccs tempójának irányítását. A mieink ezzel nem tudtak mit kezdeni, a helyzetek sem jöttek igazán, miközben az idő gyorsan telt. A vége előtt bő egy perccel Ihnacak mester meghúzta a szokásosat, vagyis levitte kapusunkat, így hat az öt ellen játszottunk. Azonban ez most nem járt sikerrel, így a végén a hazaiak örülhettek.

SC Csíkszereda – DAB 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

SC Csíkszereda: Samankov – Gecse, Papp, Becze 1, Shalla 1, Taratukhin, Kulyash, Salló 1, Brophey, McLean (1), Pelley, Flinta, Láday, Bíró, Rokaly N., Rokaly Sz., Farkas, Györfy, Casaneanu, Fodor (1), Horváth. Vezetőedző: Jason Morgan.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák (1), Silló (1), Somogyi B., Turcotte 1, Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás, Ráduly, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Szabadkai siker a jégcsarnokban

Szabadkai siker a jégcsarnokban

2020. január 26. (vasárnap)

Udvarias házigazdáknak bizonyultak a dunaújvárosiak a második alkalommal megrendezett Hokillák Jégkorong Tornán.

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

Bronzzal zártuk az Európa-bajnokságot!

2020. január 25. (szombat)

Parádés második félidei védekezésének is köszönhetően aratott 10-8-as győzelmet a hollandok elleni Európa-bajnoki bronzmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Fontos győzelem!

Fontos győzelem!

2020. január 24. (péntek)

Az első félidőben még akadozott a gépezet, ám a fordulás után bedarálta a Békéscsabát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a két gárda szekszárdi összecsapásán.

Jelentős támogató a DKKA mellett

Jelentős támogató a DKKA mellett

2020. január 24. (péntek)

Példás együttműködést, komoly támogatást jelentő hírről számolt be percekkel ezelőtt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Győzelemre tör a Kohász

Győzelemre tör a Kohász

2020. január 24. (péntek)

Nehéz meccs vár a DKKA csapatára ma este is, ám kézilabdázóink győzelmet remélnek a tabella utolsó előtti helyezettje ellen.

Egy álommal kevesebb

Egy álommal kevesebb

2020. január 23. (csütörtök)

Hiába hajrázott óriásit, végül egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett a spanyolok elleni Európa-bajnoki elődöntőben a magyar női vízilabda válogatott.

Ünnep együtt – a legjobbak között

Ünnep együtt – a legjobbak között

2020. január 23. (csütörtök)

A Speciális Olimpia múlt márciusi világjátékán aratott kolosszális siker után az Év Sportolója Díjra jelölték kategóriájukban Latinovics Líviát és Juhász Szebasztiánt – a két dunaújvárosi tornász edzőjük, Salamonné Szabó Éva kíséretében vehetett részt az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban múlt csütörtökön. Örök emlék, nem vitás!