Borús idő lesz a héten

doszerk - 2019. november 3. 16:41

Borús, csapadékos idő lesz a héten, fokozatos lehűlésre is készülni kell, jövő vasárnap  többfelé már a 10 fokot sem éri el a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a nap első felében sokfelé várható eső, zápor, a déli megyékben zivatarok is lehetnek. A Dunántúlon azonban már késő délelőtt, a Dunától keletre pedig a délután folyamán fokozatosan megszűnik a csapadék, ezzel együtt nyugat felől a felhőzet is csökken és kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-16 fok között alakul, 10 fok körüli értékek csak az Északi-középhegység északi oldalán, illetve hajnalban a nyugati határvidéken lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 13-20 között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Kedden kezdetben még csak az északi megyékben, majd délután már a déli országrészben is valószínű eső, zápor, néhol zivatar is. A szél többfelé megerősödik. A leghidegebb órákban 3-10 fok lesz. Napközben az északi megyékben 11-18, délen 19-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön is többfelé kell esőre, záporra számítani. A minimumok szerdán 6-14, csütörtökön 4-10 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet szerdán 12-17, csütörtökön 11-17 fok között valószínű.

Péntek hajnalban többfelé köd képződik, majd fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 10-16 fok között alakul.

Szombaton szórványosan lehet eső, zápor. A szél élénk, néhol erős lesz. A minimumhőmérséklet 3-10, a maximumhőmérséklet 10-16 fok között alakul. Vasárnap helyenként fordulhat elő eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A leghidegebb órákban 1-8 fok lesz. Napközben 7-12 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Ivartalanítsuk a kutyákat? A válasz: igen!

Ivartalanítsuk a kutyákat? A válasz: igen!

2021. jan. 26.

Újabb sorozatot kezdünk a felelős állattartás híveinek – ezúttal egy érzékeny témáról. Dr. Lorászkó Gábor állatorvos az ivartalanítással kapcsolatos tudnivalókat összegzi, terveink szerint összesen négy vendégposztban. Első rész.

Változékony, szeles, mozgalmas hét áll előttünk

Változékony, szeles, mozgalmas hét áll előttünk

2021. jan. 25.

Lőttek már a tegnapi tavasznak, ismét téliesre fordul térségünk időjárása a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint. Közlekedők, figyelem: csúszós pálya és néhol hófúvás (!!!) teszi próbára az útra kelőket!

DSTV: Dunai Kincses Kert – visszanéző

DSTV: Dunai Kincses Kert – visszanéző

2021. jan. 20.

Az idei első Dunai Kincses Kert kézműves vásárt szervezték meg a kempingben. Az eseményen rengeteg érdeklődő válogathatott a kifejezetten őstermelők által készített ételek-italok és egyéb kézműves termékek között – a DSTV riporttal szolgált a vásári forgatagból! Hangkép.

DSTV: a farsang az egyházi tradícióban

DSTV: a farsang az egyházi tradícióban

2021. jan. 19.

A farsangi időszaknak nem csak a néphagyományokban, hanem természetesen a keresztény egyházban is meg van a maga helye, szokásvilága. Ezekről Kovács István görögkatolikus parókus osztott meg részleteket a DSTV stábjával. Hangkép.

Koronavírus: tartják a tervet az oltások terén

Koronavírus: tartják a tervet az oltások terén

2021. jan. 18.

Semmiképpen nem szeretnének változtatni a hazai koronavírus-oltási terven, nyilatkozta az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta: mindenki megkaphatja a második védőoltást, aki már túljutott az első fázison.

Időjárás: egy hét alatt két évszak

Időjárás: egy hét alatt két évszak

2021. jan. 18.

A kopogós-fagyos kezdet után már keddtől változik a kép, jelentős enyhülés kezdődik, a hét második felében 12 fok körüli értékekkel is számolhatunk. De ma még öltözzenek, öltözzetek melegen!

Dunai Kincses Kert: nem tudtak hibázni (galériával)

Dunai Kincses Kert: nem tudtak hibázni (galériával)

2021. jan. 17.

Méghozzá senki sem: azok is boldogok lehettek, akik árusként választották a sokadalmat szombaton, meg azok is, akik vendégként tették tiszteletüket a Szalki-szigeten rendezett termelői piac és kézműves vásár forgatagában. Címszavas ízélmények + extra képtár!