Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Csodaország kicsiben

2019. november 26. (kedd) 18:06 - doszerk

 szokásos csütörtöki nap helyett ezúttal hétfő délután nyílt új kiállítás a Bartók színházban, de nem csak az időpont szokatlan, hanem a tárlat is, hiszen képek helyett egy jelmezbál elevenedik meg az aulában.

Újabb kiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A hétfő délután induló tárlat főszereplője ezúttal a Bartók munkatársa, a Magyar Teátrum Díjat 2015 óta birtokló Feke Judit. A Teátrista díjas művésznő Miniatűr Jelmezbál címmel állította ki munkáit, méghozzá az Alíz Csodaországban című előadás anyagait feldolgozva. A jelmeztáros-öltöztető munkái tehát nem a falakon láthatóak, hanem az aula egy szegletében kaptak helyet, méghozzá rengeteg játékbaba részvételével. A tárlat megnyitóján elmondta, a babákat igen nehéz volt összegyűjteni a rokonoktól, barátoktól, de sokan mások is szívesen segítettek és nagyon hamar egy rakás Barbie várta, hogy beöltöztesse az Alíz Csodaországban idején használt jelmezek miniatűr másába.

A megnyitón a Bartók Táncszínház művészei is részt vettek, méghozzá alkalomhoz illően karakterük jelmezében, így a tárlatot többek közt maga Alíz, a bolond Kalapos és a Szív Királynő is megtekintette. A megnyitón a kiállítást Hevérné Rita ajánlotta a látogatók figyelmébe, majd Feke Judit köszöntötte az érdeklődőket és külön kiemelte, mennyire hálás a munkatársaknak, kollégáknak, rokonoknak, barátoknak, hogy támogatták a kiállítás létrejöttét és segítettek nem csak a babák beszerzésében, de az anyagok és az egyéb munkálatok tervezésében is, hiszen, mint mondta, nem minden szereplő olyan szőke, mint Barbie.

Feke Judit Miniatűr Jelmezbál című önálló kiállítása a Bartók színház aulájában a következő egy hónap során látogatható nyitvatartási időben.

A rovat további hírei: Kultúra

A jelszó a régi: gyerünk a moziba be!

A jelszó a régi: gyerünk a moziba be!

2020. július 14. (kedd)

Hosszú várakozást követően újra megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a Dózsa Mozicentrum csütörtökön. A város kultikus helye a KULTIK mozi hálózat tagjaként kerül be újra a kulturális vérkeringésbe, és egy nem akármilyen nyitó programmal kezdi meg "újkori" működését. Tételes kínálat a hajtás után!

Száz film versenyez a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztivál fődíjáért

Száz film versenyez a balatonszemesi Bujtor István Filmfesztivál fődíjáért

2020. július 14. (kedd)

Száz film indul a XI. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, melynek vetítései mellett koncertek, színházi előadások, hajózás, veteránautós felvonulás, kiállítások és gasztronómiai programok is várják a közönséget Balatonszemesen augusztus 17. és 21. között.

Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját

Augusztusban ismét megrendezik OrgonaPont koncertsorozatot és az Orgonák éjszakáját

2020. július 13. (hétfő)

Augusztusban tizenkét városban rendezi meg a Filharmónia Magyarország az OrgonaPont koncertsorozatot, augusztus 8-án pedig második alkalommal tartják meg az Orgonák éjszakáját, írja az MTI.

Képregény készült a Mátyás-templom történetéről

Képregény készült a Mátyás-templom történetéről

2020. július 12. (vasárnap)

Múltébresztők címmel adott ki képregényt a Mátyás-templom gondnoksága a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templom történetéről, írja az MTI.

Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon

Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon

2020. július 10. (péntek)

Emmanuel Macron csütörtökön engedélyezte, hogy az eredeti formájában állítsák helyre a párizsi Notre-Dame-székesegyháznak a tavalyi áprilisi tűzvész nyomán leomlott huszártornyát, jóllehet a francia elnök eleinte azt szerette volna, ha kortárs építészeti tervek szerint, a 21. század többé-kevésbé merész lenyomatát magán hordozva épült volna újra a katedrális, írja az MTI.

Bartók Liget: a külcsíni remeklés

Bartók Liget: a külcsíni remeklés

2020. július 09. (csütörtök)

Újabb látványos elemmel bővült a napokban a Bartók Liget projekt a Petőfi ligetben: a Bartók Kamaraszínház felhívásának nyomán a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti iskola diákjai valósították meg a 70 éves Dunaújváros című kültéri design látványtervét az elmúlt napokban.

Emlékek árnyéka, árnyékok emléke

Emlékek árnyéka, árnyékok emléke

2020. július 09. (csütörtök)

Emléket állítanak a Vasmű úti platánoknak, Móder Rezső tervei nyomán közösen készítenek egy nagy közös fafaragást, amely a főutca fasorának hagyatékát őrzi majd meg. A nagyszabású tervekről Rohonczi István ROHO mesél, a munkálatok augusztusban kezdődhetnek.