Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Csodaország kicsiben

2019. november 26. (kedd) 18:06 - doszerk

 szokásos csütörtöki nap helyett ezúttal hétfő délután nyílt új kiállítás a Bartók színházban, de nem csak az időpont szokatlan, hanem a tárlat is, hiszen képek helyett egy jelmezbál elevenedik meg az aulában.

Újabb kiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A hétfő délután induló tárlat főszereplője ezúttal a Bartók munkatársa, a Magyar Teátrum Díjat 2015 óta birtokló Feke Judit. A Teátrista díjas művésznő Miniatűr Jelmezbál címmel állította ki munkáit, méghozzá az Alíz Csodaországban című előadás anyagait feldolgozva. A jelmeztáros-öltöztető munkái tehát nem a falakon láthatóak, hanem az aula egy szegletében kaptak helyet, méghozzá rengeteg játékbaba részvételével. A tárlat megnyitóján elmondta, a babákat igen nehéz volt összegyűjteni a rokonoktól, barátoktól, de sokan mások is szívesen segítettek és nagyon hamar egy rakás Barbie várta, hogy beöltöztesse az Alíz Csodaországban idején használt jelmezek miniatűr másába.

A megnyitón a Bartók Táncszínház művészei is részt vettek, méghozzá alkalomhoz illően karakterük jelmezében, így a tárlatot többek közt maga Alíz, a bolond Kalapos és a Szív Királynő is megtekintette. A megnyitón a kiállítást Hevérné Rita ajánlotta a látogatók figyelmébe, majd Feke Judit köszöntötte az érdeklődőket és külön kiemelte, mennyire hálás a munkatársaknak, kollégáknak, rokonoknak, barátoknak, hogy támogatták a kiállítás létrejöttét és segítettek nem csak a babák beszerzésében, de az anyagok és az egyéb munkálatok tervezésében is, hiszen, mint mondta, nem minden szereplő olyan szőke, mint Barbie.

Feke Judit Miniatűr Jelmezbál című önálló kiállítása a Bartók színház aulájában a következő egy hónap során látogatható nyitvatartási időben.

A rovat további hírei: Kultúra

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

2020. január 15. (szerda)

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

2020. január 15. (szerda)

Visszatérő vendégként lépnek közönség elé a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szeretett városunkban szombaton: ezúttal egy fagott-zongora duó mutatkozik be a Krisztus király főtemplom új koncerthelyszínként debütáló fűtött altemplomában.

Zeneiskola: Gála 2020  – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

Zeneiskola: Gála 2020 – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

2020. január 14. (kedd)

Jubileumi gálára várta a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola  – a kiállításmegnyitóval kezdett, a növendékek és zenepedagógusok, intézményi formációk bemutatkozásával folytatott, a Hot Jazz Band remek hangversenyével koronázott programnak a Bartók adott otthont múlt szombaton. Meséljenek a képek is!

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

2020. január 13. (hétfő)

Izgalmas bemutatókkal folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kiállításainak sorozata: péntek óta Orosz Péter alkotásaiból, valamint - Laszlo Milasovszky festményeiből láthatnak válogatást az érdeklődők – egészen február elejéig.

ProArt: intézményi évértékelők, jeles tervek

ProArt: intézményi évértékelők, jeles tervek

2020. január 10. (péntek)

Intézményi évértékelők mellett az új esztendőre vonatkozó jeles tervek is szerepeltek a DSTV kulturális magazinja, a ProArt kínálatában. A hangkéses összegzés itt látható!

Zeneiskola: Gála 2020 – Újévi Koncert a Bartókban

Zeneiskola: Gála 2020 – Újévi Koncert a Bartókban

2020. január 09. (csütörtök)

Kiállításmegnyitó, növendékek és zenepedagógusok, intézményi formációk bemutatkozása, Hot Jazz Band  koncert – jubilál a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, immár tizedszerre szervezik meg az újévköszöntő gálát. Az eseményre a Bartókban várják aí közönséget szombaton délután és este.

DS Híradó: érzékeny témát is érintettek

DS Híradó: érzékeny témát is érintettek

2020. január 09. (csütörtök)

A városvezetők, önkormányzati képviselők juttatásai is szerepelnek a DS Híradó tegnapi adásában. Mindezek mellett kulturális programajánló és aktuális hírcsokor színesíti a kínálatot. Az összeállítás itt is megtekinthető!