Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Csodaország kicsiben

2019. november 26. (kedd) 18:06 - doszerk

 szokásos csütörtöki nap helyett ezúttal hétfő délután nyílt új kiállítás a Bartók színházban, de nem csak az időpont szokatlan, hanem a tárlat is, hiszen képek helyett egy jelmezbál elevenedik meg az aulában.

Újabb kiállítás nyílt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában. A hétfő délután induló tárlat főszereplője ezúttal a Bartók munkatársa, a Magyar Teátrum Díjat 2015 óta birtokló Feke Judit. A Teátrista díjas művésznő Miniatűr Jelmezbál címmel állította ki munkáit, méghozzá az Alíz Csodaországban című előadás anyagait feldolgozva. A jelmeztáros-öltöztető munkái tehát nem a falakon láthatóak, hanem az aula egy szegletében kaptak helyet, méghozzá rengeteg játékbaba részvételével. A tárlat megnyitóján elmondta, a babákat igen nehéz volt összegyűjteni a rokonoktól, barátoktól, de sokan mások is szívesen segítettek és nagyon hamar egy rakás Barbie várta, hogy beöltöztesse az Alíz Csodaországban idején használt jelmezek miniatűr másába.

A megnyitón a Bartók Táncszínház művészei is részt vettek, méghozzá alkalomhoz illően karakterük jelmezében, így a tárlatot többek közt maga Alíz, a bolond Kalapos és a Szív Királynő is megtekintette. A megnyitón a kiállítást Hevérné Rita ajánlotta a látogatók figyelmébe, majd Feke Judit köszöntötte az érdeklődőket és külön kiemelte, mennyire hálás a munkatársaknak, kollégáknak, rokonoknak, barátoknak, hogy támogatták a kiállítás létrejöttét és segítettek nem csak a babák beszerzésében, de az anyagok és az egyéb munkálatok tervezésében is, hiszen, mint mondta, nem minden szereplő olyan szőke, mint Barbie.

Feke Judit Miniatűr Jelmezbál című önálló kiállítása a Bartók színház aulájában a következő egy hónap során látogatható nyitvatartási időben.

A rovat további hírei: Kultúra

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 06. (péntek)

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

2019. december 04. (szerda)

Izgalmas kísérlettel folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) eseményeinek sorozata: Nemes Csaba Helyi érték című kiállításának kísérőprogramjaként maga a művész kíséri tárlatvezetésre az érdeklődőket szombaton délután. Mindenkit szeretettel várnak!

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

2019. december 03. (kedd)

Zsúfolásig telt a város koncertterme advent első vasárnapján: a Dunaújvárosi Vegyeskar adott ihletett erejű, szép koncertet az ünnepi időszak nyitányán. Címszavas összegzés és mini webgaléria a hajtás után!

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

2019. november 29. (péntek)

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények jócselekedetekkel, bűnbánattal, elcsendesedve készülnek Jézus születésének ünnepére - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Handel, Holst, Bach és Berlioz - Karácsonyi történetek

Handel, Holst, Bach és Berlioz - Karácsonyi történetek

2019. november 22. (péntek)

Szinte már szerves része az adventi készülődésnek városunkban Rákász Gergely koncertje, aki most is egy csodás karácsonyi hangversennyel szolgál a közönségnek december 15-én az evangélikus templomban.

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

2019. november 14. (csütörtök)

November 16-án (szombaton) este 7 órai kezdettel (közvetlenül a szombat esti 6 órai szentmise után) Lénárt Linda – a dunaújvárosi és nagyvenyimi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett – orgonaművész, orgonahangversenyt ad a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban.

Ma van a magyar nyelv napja

Ma van a magyar nyelv napja

2019. november 13. (szerda)

Ma van a magyar nyelv napja, ebből az alkalomból gálaműsort tart az Anyanyelvápolók Szövetsége, az M5 kulturális csatorna a nap folyamán bejátszásokkal, este pedig stúdióműsorral hívja fel a figyelmet az anyanyelv fontosságára.