DLSZ-es együttműködés a Gárdonyival

2019. november 9. (szombat) 12:24 - spigott

A gárdonyi iskola lábtoll-labdásai is bekerülnek a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közeljövőben megalakuló speciális sportok bizottságába.

Együttműködési szerződést írt alá ma délután a Gárdonyi iskola, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A megállapodás értelmében a felek 2019. november 7-étől egészen 2024 augusztusáig segítik és támogatják egymást minden lehetséges (oktatási, képzési, segítségnyújtási, sport, stb.) területen. Ezeken felül kiemelten kezelik az iskolában működő lábtoll-labda sportág fejlődését, ennek lehetőségeit, mind az intézményben, mind városi és országos szinten, valamint a DLSZ Speciális Sportok Bizottságának kéréseit.

A megállapodás aláírása előtt Kohán Árpádné, a gárdonyis lábtoll-labdások felkészítője mutatta be a sportágat, kiemelve, hogy hat éve kezdték meg a munkát az intézményben, jelenleg harmincöt állandó sportolóval rendelkeznek, s bár ez a tavaly elballagott nyolcadikosok miatt kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, az újszásziak mögött így is a második legtöbb gyereket foglalkoztató iskolának számítanak az országban. A sportolói létszám mellett eredményeik is egyre jobbak, rendszeresen járnak országos versenyekre, s bár az aranyérem még hiányzik kollekciójukból, több szép éremnek és eredménynek is örülhettek már a közelmúltban.

Szóládi Zoltán intézményvezető szerint egy nagyon olcsó sportágról van szó, ezért kiváló lehetősége van arra, hogy elterjedjen a fiatalok körében. Emellett lehet egyesben, párosban, csapatban is játszani, s mivel nagyon komoly ügyességfejlesztő hatása is van, ezért labdarúgóknak, futsalosoknak is kiváló alternatív edzéslehetőséget biztosíthatna.
Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hogy elkezdődik ez az együttműködés, melynek következményeként a lábtoll-labda bekerül majd a szövetség közeljövőben megalakuló bizottságába, a speciális sportok bizottságába. A cél egyértelmű, minél több fiatalt bevonni a sportolásba, a lábtoll-labdába, s ehhez minden segítséget meg is fognak adni a gárdonyisok számára.

A rovat további hírei: Sport

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. január 18. (szombat)

Székesfehérváron, a MÁV-Bericap vendégeként folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE röplabda csapata.

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.