DLSZ-es együttműködés a Gárdonyival

2019. november 9. (szombat) 12:24 - spigott

A gárdonyi iskola lábtoll-labdásai is bekerülnek a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közeljövőben megalakuló speciális sportok bizottságába.

Együttműködési szerződést írt alá ma délután a Gárdonyi iskola, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség. A megállapodás értelmében a felek 2019. november 7-étől egészen 2024 augusztusáig segítik és támogatják egymást minden lehetséges (oktatási, képzési, segítségnyújtási, sport, stb.) területen. Ezeken felül kiemelten kezelik az iskolában működő lábtoll-labda sportág fejlődését, ennek lehetőségeit, mind az intézményben, mind városi és országos szinten, valamint a DLSZ Speciális Sportok Bizottságának kéréseit.

A megállapodás aláírása előtt Kohán Árpádné, a gárdonyis lábtoll-labdások felkészítője mutatta be a sportágat, kiemelve, hogy hat éve kezdték meg a munkát az intézményben, jelenleg harmincöt állandó sportolóval rendelkeznek, s bár ez a tavaly elballagott nyolcadikosok miatt kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, az újszásziak mögött így is a második legtöbb gyereket foglalkoztató iskolának számítanak az országban. A sportolói létszám mellett eredményeik is egyre jobbak, rendszeresen járnak országos versenyekre, s bár az aranyérem még hiányzik kollekciójukból, több szép éremnek és eredménynek is örülhettek már a közelmúltban.

Szóládi Zoltán intézményvezető szerint egy nagyon olcsó sportágról van szó, ezért kiváló lehetősége van arra, hogy elterjedjen a fiatalok körében. Emellett lehet egyesben, párosban, csapatban is játszani, s mivel nagyon komoly ügyességfejlesztő hatása is van, ezért labdarúgóknak, futsalosoknak is kiváló alternatív edzéslehetőséget biztosíthatna.
Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hogy elkezdődik ez az együttműködés, melynek következményeként a lábtoll-labda bekerül majd a szövetség közeljövőben megalakuló bizottságába, a speciális sportok bizottságába. A cél egyértelmű, minél több fiatalt bevonni a sportolásba, a lábtoll-labdába, s ehhez minden segítséget meg is fognak adni a gárdonyisok számára.

A rovat további hírei: Sport

A Fradi érkezik

A Fradi érkezik

2019. november 11. (hétfő)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára a címvédő Ferencváros elleni hazai találkozón.

Történelmi nap előtt a válogatott

Történelmi nap előtt a válogatott

2019. november 11. (hétfő)

A védelemben rosszul áll, de bizakodva várja a walesi Eb-selejtezőt a magyar labdarúgó válogatott.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. november 11. (hétfő)

A DFVE ifjúsági vízilabdázói kikaptak, a serdülők viszont nyerni tudtak a Győri VSE ellen lejátszott korosztályos bajnoki mérkőzésen.

Dühítő döntetlen

Dühítő döntetlen

2019. november 10. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, nem sikerült nyernie a Dunaharaszti vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatának.

Két bajnoki érem Ceglédről

Két bajnoki érem Ceglédről

2019. november 10. (vasárnap)

Jól szerepeltek a Danubius KSE tollaslabdázói a Cegléden megrendezett Országos Senior Bajnokságon.

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

A sereghajtóhoz látogat a DPASE

2019. november 10. (vasárnap)

A javuló formát mutató Dunaharaszti MTK elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Szoros vereség Debrecenben

Szoros vereség Debrecenben

2019. november 09. (szombat)

Hiába nyerte meg az első játékot, négy szettben kikapott Debrecenben a Dunaferr SE röplabda csapata.