„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

2019. november 19. (kedd) 14:45 - doszerk

Kilencedik alkalommal adott otthont a Dunaújvárosi SZC RUDAS Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a „GPSZ” névre keresztelt informatikai vetélkedőnek, amelyet városi és városkörnyéki általános iskolások csapatai számára szerveztek meg.

A szervezőket is nagy örömmel töltötte el, hogy 13, azaz tizenhárom csapat nevezett a versenyre, hatodik osztálytól nyolcadik osztályig.

A rudasos szervezők elmondták:

- Iskolánk közösségének fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló diákoknak bemutassa az ágazati képzésben rejlő lehetőségeket, ízelítőt adjon az egyes szakmai képzésekből, ugyanakkor lehetőséget arra, hogy ők is bemutassák már meglévő ismereteiket.

A múlt héten – november 12-én – az Informatika munkaközösség kilencedik alkalommal rendezte meg elhunyt informatika szakos kollégánk – Glocz Pál – emlékére a „gpsz” Informatikai Csapatversenyt. 

A versenyzőknek Word, Excel, Scratch programozás, általános informatikai ismereteket igénylő szókeresés, sőt még Kahoot! villámkérdéses teszt is szerepelt a feladataik között.

Nagy érdeklődést és tetszést aratott a szünetben sorra kerülő 3D nyomtatás bemutatása, az ALPHA1 és mBot robotok, valamint a saját építésű LEGO robot ismertetése. A bemutatókat végzős informatika szakos, szakkörben tevékenykedő tanulóink és az őket tanító kollégáink tartották.

A versenyben az alábbi eredmények születtek:

I. hely Kockák (Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata)

II. hely Rémes hármas (Bocskai István Református Oktatási Központ, Szabó Magda Tagintézmény csapata)

III. hely DKD.EXE (Dózsa György Általános Iskola csapata)


 

A gádonyis Kockák csapatát: Réz Véta (8.d) Bornai Márk (6.d) Theisz Zoé (6.d) alkotta.

Éppen csak lemaradt a dobogóról a másik gárdonyis csapat, az Infomesterek: Nagy Patrik (8.d), Hingl Erik (6.d), Vagyóczki Roland (6.d).

A győztes csapatot felkészítő tanárok: Szabó Hella és Fáncsik Péter elmondták:

- Nagyon izgultunk a diákjainkért, mert első közös versenyünk volt. Sajnos, kevés idő állt rendelkezésünkre a felkészülésre, hiszen mi is új tanárként érkeztünk szeptemberben az iskolába.

- Nagyon összetett volt a verseny, mert az elmélet mellett interaktív és gyakorlati feladatsorok (excel, word) is szerepeltek a versenyben. A változatos informatikai feladatok mellett (keresztretjvény, szókereső) ráadásul programozási (schratch) feladatot is meg kellett oldaniuk a gyerekeknek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, azért is, mert most első ízben nyert iskolánk ezen a versenyen.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

Bánki 50: színes nyitány, mozgalmas folytatás

2020. március 04. (szerda)

Amint arról legutóbb is beszámoltunk, több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. Míg múlt héten könyvbemutató és projektnap helyszíne volt az intézmény, ezúttal cirkuszművészek közreműködésével rendhagyó tesiórát szerveznek, valamint a népszerű "Kapcsolda" programját kínálják.

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

Bánki 50: színes és gazdag az ünnepi kínálat

2020. február 25. (kedd)

Több eseménnyel ünnepli alapítása fél évszázados jubileumát a Bánki középiskola. A születésnapi kínálat heti menüje ünnepi bizonyítványátadással kezdődött, csütörtökön könyvbemutató, pénteken projektnap kényezteti a bánkisokat. Boldog születésnapot!

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

Fórum a közoktatásról: válság, helyzet

2020. február 24. (hétfő)

Érzékeny téma, középerősnek is csak masszív túlzással nevezhető érdeklődés, alapszintű gondok, súlyos válság – címszavakban így foglalható össze a nyílt oktatási fórum, amelynek az MMK adott otthont még múlt pénteken.  

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

Diáknapok 2020: már lehet nevezni!

2020. február 19. (szerda)

Dunaújváros ad otthont idén a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje, a Fejér Megyei Diáknapok eseménysorozatának. A háromnapos kavalkádot április 3-5. között rendezik – de már most lehet nevezni a produkciókkal!

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

PSZ: nyílt fórum a közoktatás válságáról

2020. február 18. (kedd)

A közoktatás jelenéről és jövőjéről, égető és életbevágó kérdéseiről szervez nyílt fórumot a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretett városunkban is – az érintetteket és érdeklődőket az MMK-ban várják pénteken délután.

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

Állásbörze-Karriernap: várják a kiállítókat is!

2020. február 11. (kedd)

Idén is megrendezik a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak seregszemléjét, az Állásörze-Karriernap eseményére kiállítók jelentkezését várják a szervezők. A program március végén lesz – de már most csalogatják a bemutatkozó cégeket!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

Előre a múltba helyett – határozott nem a NAT-2020-ra!

2020. február 04. (kedd)

Részletes állásfoglalást, határozott és kemény kritikát tett közzé a NAT-2020 dokumentum kormányrendeletéről a Civil Közoktatási Platform. Minden diákot, tanárt, szülőt érint – szeretett városunkban is. Elemzés.