Hosszabbításban nyert a Fradi!

2019. november 12. (kedd) 20:53 - Szárszó Lajos

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata rendkívül kiélezett mérkőzésen, a ráadásban szenvedett vereséget a Ferencváros elleni Erste Liga mérkőzésen.

A válogatott szünetet követően a Dunaújvárosi Acélbikák hazai jégen fogadták az Erste Liga egyik legerősebb csapatát, a Ferencváros együttesét. Kiélezett, nagy csatára volt kilátás, melyet megelőzően nem lehetett kijelenteni, hogy melyik gárda az esélyesebb a győzelem megszerzésére. Amiből a Bikáknak plusz erőt lehetett meríteniük a kezdő buli előtt az az volt, mai ellenfelüket az idei kiírásban egyszer, hatalmas bravúrt végrehajtva le tudták győzni 3-1 arányban. Azóta azonban sok minden történt, ráadásul a tabellán a zöld fehérek előkelőbb, második helyen állnak, míg a mieink jelenleg az ötödikek. Az első percben megszerezte a vezetést csapatunk. Somogyi fordult vissza a kapu mögül, aki pontosan lőtte ki a rövid alsót (1-0). Az FTC azonnal megkapta az egyenlítési lehetőséget Mazurek kiállítása miatt, azzal azonban nem tudtak élni. A folytatásban lendületes meccset láthattunk, melyben a DAB egy kisebb fölényben játszott. Azari, majd Dansereau löketét fogta Arany, majd Somogyi is megdolgoztatta a Fradi kapusát.

A kilencedik percben Hughson fogta Jászai lapos korongját, majd megint Mazurek ült le a büntető padra, miután már másodszor ütötte ki a palánk fölött a korongot. Hughson fogta Fitzgerald, majd Tóth Adrián korongjait, ezzel ismét megúszta a DAB a hátrányát. A következő percek látványos, élvezetes pillanatokat hoztak, majd Pulli ült ki két percre. Az emberelőnyből Turcotte lapos lövését hatalmas bravúrral, mamuttal védte Arany, mellyel ez a harmad le is zárult. A második húsz perc DAB emberhátránnyal indult, melyet most gyorsan kihasználtak a vendégek. Mindössze 19 másodperc kellett Pullinak ahhoz, hogy egyenlítsen, aki a kapusról kipattant pakkot tette a hálóba (1-1). A középkezdés után a hazaiak kerültek emberelőnybe, azzal azonban semmit nem tudtak kezdeni. Ráadásul Silló a bulinál szabálytalankodott, ami miatt kiszállt a játékból. Ezzel viszont a zöld-fehérek nem tudtak mit kezdeni, sőt, Turcotte szólója még ki is maradt. A túloldalon azonban egy kisebb védelmi hiba elég volt ahhoz, hogy azt Jászai használja ki (1-2).

Sokáig nem örülhettek a vendégek az előnynek, hiszen Somogyi egy perc múlva egyenlített (2-2). A középkezdés után Tamás ült le a büntetőpadra, mely megint kihasználatlan maradt. A következő vendég akció végén Hughson fogott nagyot, amikor Rantanen már azt hitte, hogy a korongot csak üres kapuba kell betennie. Ismét hazai emberelőny következett, miután Tóth Gergő szabálytalankodott Hrubyval, melyből Kovács-Bronsonnak volt lehetősége. Az utolsó lehetőség Somogyi előtt adódott, akinek megemelt korongját ütötte oldalra Arany. A döntés az utolsó húsz percre maradt, melynek eleje a DAB-é volt, a fölény azonban meddőnek bizonyult. Azari lépett ki remekül a védők közül, lövését Arany fogta, majd a túloldalon Nagy Gergő közeli fonákját védte Hughson. A 48. percben Tóth Renátó kapu előtti beleérése volt veszélyes, majd több, mint másfél percig beszorította a Fradi a hazaiakat a kapujuk elé.

Képek forrása: DAB

Azari adott szinte kihagyhatatlan passzt Mazureknek, mégsem ment be, majd Németh Péter gáncsolás miatt kapott két percet. Nagy Gergő felső sarokba tartó lövését fogta Hugshon, aki Switzer emelt korongját nem tudta hatástalanítani, melyet a játékvezetők egy kisebb videózgatás után, magas bot miatt érvénytelenítettek. Ez mintha erőt adott volna a hazaiaknak, hiszen nagy erőkkel indultak harcba. Öt perccel a vége előtt Pavuk közeli lövését fogta Hugshon, majd túloldalon Dansereau veszélyeztetett. Húsz másodperccel a vége előtt Turcotte majdnem eldöntötte a meccset, aki szólója után lőhetett. De mivel az nem ment be, jöhetett a túlóra. Annak legelején Huhgsonnak kellett a háta mögé nyúlnia, hiszen a korong már átcsúszott a lábai között, majd Azari takarásból lőtt, de Arany a helyén volt. Rantanen a kapuvasat lőtte telibe két perccel a hosszabbítás vége előtt. Amikor már a büntetőkre hangolt a közönség egy kisebb hazai figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy eldöntse a Fradi a meccset. Tóth Adriáné lett a győztes gól, így végül a fővárosiak örülhettek.

Dunaújvárosi Acélbikák – FTC-Telekom 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1) - hosszabbítás után

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Vuorijarvi, Azari, Dansereau, Mazurek, Baker, Lendák, Silló, Somogyi B. 2, Turcotte (1), Dósa, Hruby, Németh, Subotic, Tamás, Ráduly, Gebei, Gulácsi, Kovács-Bronson, Pinczés O..Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

FTC-Telekom: Arany – Rantanen, Tóth Gergely., Nagy (1), Pulli 1, Karmeniemi, Fitzgerald, Switzer, Tóth A. 1, Sarcia, Hegyi, Farkas, Tóth Richárd, Tóth Renátó, Jászai 1, Boros, Roczanov, Tóth Gergő (1), Pozsár, Pavuk. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

A rovat további hírei: Sport

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. január 18. (szombat)

Székesfehérváron, a MÁV-Bericap vendégeként folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaferr SE röplabda csapata.

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

Négyből négy – csoportelső a magyar válogatott

2020. január 17. (péntek)

A görögök ellen sem hibázott a magyar női vízilabda válogatott a budapesti Európa-bajnokságon.

Csak támadásban ment a Kohásznak!

Csak támadásban ment a Kohásznak!

2020. január 17. (péntek)

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett 36-35-ös vereséget a Vác elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Folytatódik a hagyomány

Folytatódik a hagyomány

2020. január 17. (péntek)

Kilenc együttes számára rendeznek szombaton női és férfi kézilabda tornát az Arany iskola tornatermében.

A Vác következik!

A Vác következik!

2020. január 16. (csütörtök)

Kőkemény hatvan perc vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára a Vác elleni szekszárdi rangadón.

Előnyben a Haladás

Előnyben a Haladás

2020. január 16. (csütörtök)

Kétgólos hátrányból várhatja a Magyar Kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

Sikerrel zárta az alapszakaszt a DAB

2020. január 15. (szerda)

Gólokban gazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Brassó ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.