Keretet hirdetett a kapitány

doszerk - 2019. november 4. 13:20

Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a válogatott bő keretét az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságra.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány tavasszal úgy fogalmazott, hogy csak olyan játékosokat hív meg, akik mentálisan és fizikálisan is százszázalékosan készen állnak a feladatra. A Debrecen jobbátlövője akkor jelezte, hogy ennek az elvárásnak nem tudna megfelelni. Kovács éppen ezért az Ausztria elleni világbajnoki selejtezőkről lemaradt, ősszel viszont már nem kapott meghívót az összetartásokra, pedig a tavaly decemberi, franciaországi Európa-bajnokságon fontos tagja volt a csapatnak.

"A keret tagjai közül Kovács Anna az utóbbi éveket is tekintve talán most van a legjobb formában, fizikailag is jó állapotba került" - idézi a magyar szövetség vasárnapi sajtóközleménye Rasmussent. A november végén kezdődő és december közepéig tartó, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon kizárólag a 28-as névsorban szereplő játékosok léphetnek pályára. A rajtra 16 játékos nevezhető, a torna során három cserére nyílik lehetőség.

"A 28 fős keret legtöbb játékosa folyamatosan velünk dolgozott az utóbbi egy évben. Fontos, hogy stabilak legyünk a világbajnokságon. A tornára 18 játékos utazik majd, a jövő héten már a szűkített keretet is kihirdethetjük" - nyilatkozta a dán szakvezető. Hozzátette, több fiatal kézilabdázó is kopogtat a keret ajtaján, közülük többen szerepelnek a névsorban. Akik ezúttal nincsenek ott, ők is berobbanhatnak, akár már jövőre, de már a mostani keret is az elmúlt időszak fiatalításának jegyében állt össze.

A nemzeti együttes november végén utazik a Koreai Köztársaságba, ahol részt vesz a Szöul Kupán, majd ezt követően a világbajnokság helyszínén, Kumamotóban folytatja közvetlen felkészülését. A november 30. és december 15. közötti vb-n a magyarok Kazahsztán, Szenegál, Spanyolország, Románia és Montenegró csapatával szerepelnek azonos csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak jövő márciusban.

A magyar női válogatott 28 fős világbajnoki kerete:
Kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr), Szikora Melinda (Siófok), Triffa Ágnes (Debrecen)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Kovács Anett (Békéscsaba), Lukács Viktória (Ferencváros)
Jobbátlövők: Hámori Konszuéla (Vác), Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros), Kovács Anna (Debrecen), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
Irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (Debrecen)
Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen), Bordás Réka (Debrecen)
Balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Ferencváros), Kopecz Barbara (Békéscsaba)
Balszélsők: Hársfalvi Júlia (Siófok), Márton Gréta (Ferencváros), Puhalák Szidónia (Győr), Schatzl Nadine (Ferencváros)

A Szöul Kupa programja (magyar idő szerint):
november 23., szombat: Oroszország-Magyarország 10.00
november 24., vasárnap: Koreai Köztársaság-Magyarország 10.00
november 26., kedd: Magyarország-Szerbia 8.10

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.