Közel volt a bravúrhoz a DAB

Szárszó Lajos - 2019. november 15. 20:43

Magas hőfokú mérkőzésen aratott győzelmet a Csíkszereda a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ellen az Erste liga rangadóján.

Az idei szezonban a mezőnyből kiemelkedő teljesítménnyel a tabella élén álló Csíkszereda csapatát fogadta a Dunaújvárosi Jégcsarnokban az Acélbikák gárdája. A hazaiakra így sokkal nehezebb feladat várt, mint a legutóbbi, Vasas ellenni összecsapáson, melyet Miroslav Ihnacak tanítványai 7-1-re nyertek meg, mivel a Sportklub az idei szezonban mindössze kettő meccsét vesztette el a tizenkilencből. Ráadásul a mieinket az idén két alkalommal győzték le, 5-3, majd 3-1 arányban, így ahhoz, hogy a DAB sikert érhessen el, mindenkinek tudása legjavát kellett hoznia úgy, hogy közben Somogyi Balázsra nem számíthatott a szakvezetés. Ennek oka az, hogy a DAB csatára Inglis Ákosal úgy ütközött a Schiller-Vasas elleni meccsen, hogy a fővárosi játékos agyrázkódást szenvedett. Ezt pedig a Fegyelmi Bizottság 2 Erste Liga mérkőzésről való eltiltással büntette, melyből az elsőt a Szereda ellenin töltötte le. Pluszként a bekkeket is meg kellett bontani, hiszen az FTC elleni meccsen Hruby keze sérült meg, akire kihagyás vár. Azonnal kettős emberelőnybe került a DAB, melyet Dansereau használt ki, aki a jobb felső sarokba bombázott (1-0). A vezető találat után átvette a kezdeményezést a Csíkszereda, mely meghozta számukra az egyenlítést. Becze felső vasról kivágódó korongját Papp tette vissza a vas alá (1-1). Pár másodperccel később Taratukhin már a vezető gólt szerezte meg (1-2), vagyis azonnal fordítottak a székelyek.

Fodor kiállítása jól jött, abból azonban nem sikerült előnyt kovácsolni. Lendák lőtt zúgó kapuvasat a 8. percben, majd a Szereda került kettős emberelőnybe, miután Ráduly után Vuorijarvi is szabálytalankodott. Ekkor Hughson tartotta a lelket csapatunkban, aki sorra nagy védéseket mutatott be, ezzel megúszva a kettős hátrányt. A harmad hajrájában Casaneanu húzta el Silló lábát, így visszajött az emberelőny, az egyenlítés azonban nem sikerült. Az utolsó percben Shalla szólóját hatástalanította hatalmas bravúrral Hughson. Fordulás után Salló került a büntetőpadra, melyből Lendáknak volt hatalmas lövése, azt azonban védte Adorján. Kovács-Bronsonnak is le kellett ülnie, miután Gecsének osztott ki egy pofont, majd négy a négy elleni játék alakult ki, hiszen Becze szabálytalankodott. Kulyash lövését Hughson, a túloldalon Némethét Adorján védte. A meccs fordulatszáma tovább nőtt, ezzel együtt Hughson védéseinek a száma, aki Taratukhin bombáját hatástalanította. McLean is így járt a hazai kapussal, akinek a folytatásban is számos védése volt, míg a túloldalon Adorjánnak nem sok dolga akadt. A 32. percben McLean végül betalált, amikor egy kapu elé betett korongba ért bele (1-3). Egyértelművé vált a Csíkszereda fölénye, amely nem csak a gólok számában, hanem a mutatott játékban is látható volt. A következő percekben azonban feltámadt a DAB, amikor Mazurek, majd Dósa lövése jutott el Adorjánig. A harmad hajrájában Németh ráadásul szépített, aki közelről szerezte második találatunkat (2-3). A vége előtt Németh került a büntetőpadra, azonban ebből Azarinak lett hatalmas helyzete, akinek szólóját hatástalanította Adorján.

Az utolsó húsz perc áthúzódó büntetéssel indult, melyet megoldott a DAB, majd miután Németh visszajött a büntetéséről, azonnal ülhetett vissza. Ezt nehezen lehetett bírni, de Lendák a gólvonalról hárítva a meccs mentését mutatta be. Sajnos Mazurakat is kiültették, melyet már nem bírt ki a hazai csapat. Kulyash kapott remek átadást, aki messziről vette be a DAB kapuját (2-4). A 47. percben Láday szabálytalansága miatt a Bikák kerültek létszámfölénybe, melyből Dansereau veszélyeztetett, majd miután kiegészültek a vendégek, Farkas lövését fejelte ki Hugshon. Ráduly emelte túl magasra a botját, ami két percet ért, amit megint hősiesen védekeztek ki a mieink. Öt perccel a vége előtt kiváló hazai kontra végén mutatott be bravúrt Adorján, aki Azari lövését is hárította. Két perccel a vége előtt Győrfy húzta vissza Dansereaut, vagyis emberelőnybe kerültünk. Ihnacak mester időt kért, és levitte Hughsont. Az izgalmak azzal fokozódtak, hogy kettős előnybe kerültek a Bikák, akik a kapuslevitel miatt 6 a 3 ellen játszhattak. Ebből 59 másodperccel a vége előtt Dansereau talált a vendég kapuba (3-4), majd ismét kettős fórba kerültünk. Ebből azonban nem lehetett megoldani az egyenlítést, így végül a Csíkszereda örülhetett.

Dunaújvárosi Acélbikák – Sport Club Csíkszereda 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)

Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson - Kovács-Bronson, Vuorijarvi (1), Azari, Dansereau 2, Mazurek, Baker, Lendák (1), Silló, Turcotte, Dósa, Ráduly, Németh 1, Subotic, Tamás, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés O.. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

Sport Club Csíkszereda: Adorján – Gecse, Papp 1, Becze (1), Shalla (1), Taratukhin 1, Kulyash 1, Salló, Brophey (2), McLean 1, Pelley, Belov, Láday, Bíró, Rokaly N., Farkas, Györfy, Casaneanu, Fodor, Horváth. Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.