Ma már a Vasas következik

2019. november 13. (szerda) 11:57 - doszerk

A bajnoki címvédő elleni öldöklő küzdelem után a sereghajtó otthonába látogatnak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Óriási csatában szenvedett 3-2-es hosszabbításos vereséget kedden este a Ferencváros elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melynek sok ideje nem volt a pihenésre, ugyanis ma hat óra negyven perctől újabb találkozó vár a gárdára, méghozzá a Vasas ellen. A fővárosi összecsapás előtt a mieink harminckét szerzett ponttal az ötödik helyen állnak a tabellán, míg a piros-kékek a nyolc egységgel a tizedik, utolsó helyen, s ha ezt, valamint a két csapat idei egymás elleni meccseit nézzük, akkor egyértelműen az Acélbikák a mai meccs esélyesei. Miroslav Ihnacak tanítványai az Erste Liga idei kiírásában eddig két alkalommal találkoztak mai vetélytársukkal, s Dunaújvárosban 6-4-re, míg Budapesten 8-1-re győzték le Ladányi Balázs csapatát. Ma azonban valószínűleg sokkal nehezebb csata vár a Bikákra, ugyanis a Vasas még egyszer nem fog olyan rosszul játszani, mint tette azt legutóbb, s biztosak lehetünk abban is, hogy ellenfelünk bizonyítani akarja, hogy a két gárda fővárosi meccse "csak" egy nagyobb kisiklás volt számára.

Kép: DO-archív

Nehezítheti a mieink helyzetét az is, hogy Hruby Gellért a Fradi elleni meccsen súlyosnak tűnő vállsérülést szenvedett, így rá ma biztosan nem számíthat Miroslav Ihnacak vezetőedző, aki ezzel együtt is abban bízik, hogy sikerül elhozni a három pontot a fővárosiaktól. - Kemény lesz a mai meccs is, de ebben nincs semmi meglepő, ebben a ligában minden meccs nehéz. Készen kell állnunk a Vasas ellen is, nem szabad, hogy megtévesszen minket az, hogy legutóbb simán nyertünk, az első perctől az utolsóig koncentrálnunk kell, s meg kell szereznünk a győzelmet.

A rovat további hírei: Sport

Nagy lehetőség előtt!

Nagy lehetőség előtt!

2019. december 11. (szerda)

A holland első osztályban szereplő Twente korosztályos csapatánál szerepel próbajátékon a Dunaújváros PASE labdarúgóinak fiatal tehetsége, Kovács Barnabás.

Birkózással emlékeztek

Birkózással emlékeztek

2019. december 11. (szerda)

A Gurics György BDSE birkózóinak végső sikerét hozta Mezőfalván megrendezett Majosházi István Emlékgála.

Győzelem a fővárosban

Győzelem a fővárosban

2019. december 10. (kedd)

Hullámzó játékkal aratott négygólos sikert a junior válogatott elleni fővárosi mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Szép eredmények Seregélyesen

Szép eredmények Seregélyesen

2019. december 10. (kedd)

Több dobogós helyezésnek is örülhettek a Danubius KSE tollaslabdázói a Seregélyesen megrendezett országos ranglista versenyen.

Négy dunaújvárosi a válogatottban

Négy dunaújvárosi a válogatottban

2019. december 10. (kedd)

Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Vályi Vanda is bekerült a magyar női vízilabda válogatott Európa-bajnokságra készülő bő keretébe.

Nyílt edzéssel segített az RBC

Nyílt edzéssel segített az RBC

2019. december 09. (hétfő)

Nagy sikerrel zárult a Rácalmási Boot Camp közösség november 24-én megrendezett jótékonysági edzése: résztvevőként és nézőként is sokan voltak kíváncsiak a sporteseménye.

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

Foci és jótékonyság a sportcsarnokban

2019. december 09. (hétfő)

A labdarúgás mellett a jótékonyságé volt a főszerep a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hagyományos tornáin, a Mikulás Kupán és az Adventi Foci Kupán.