Nagy csaták a Gárdonyiban

doszerk - 2019. november 20. 12:29

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Gárdonyi iskolában rendezték meg szombaton a II. Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyt, melyen három gyakorlottsági szinten, három versenyszámban összesen hetvenhárom sportoló mérette meg magát. Mint arról Kohán Árpádné főszervező beszámolt, a verseny előtt megismerkedhettek Herczeg Gáborral, a nyolcvanszoros magyar válogatott játékossal, aki bemutatót tartott dekázásból, csapatunk tagjainak segítségével adogató játékból, majd egy-egy rövidített játszmával pontosítottuk a kezdők számára a csapat és egyéni verseny szabályait. Játéka példa volt arra, hogy milyen szintre lehet eljutnia annak, aki ebben a sportágban szeretne eredményeket elérni. Herczeg Gábor rendkívül barátságos, szerény játékos, aki ezek után szívesen beszélgetett a gyerekekkel, készülhettek közös fotók, adott autogramot és játszott is kicsit a vállalkozó kedvűekkel.

A csapatversenyben a legtöbb induló a kezdő fiúk és a kezdő lányok csoportjában volt, s a diákok között két szülői csapat is versengett. Az anyukák csapatának tagjai között Varga Ildikó, Bartha Gabriella és Szücs Tamásné, míg az apukáknál Kondor András, Rabi István és Zudor Csaba vett részt a viadalon, s utóbbiak dobogó második fokára állhattak fel. Itt játszott Szóládi Zoltán intézményvezető is a családjával, valamint a Kerti család (Ferenc, Zsuzsanna, Benett és Emília) minden tagja pályára lépett. A középhaladó fiúk között játszott Kohán Árpádné, kiegészítve azt a két versenyzőt, akiknek hiányos volt a csapatuk. Mindketten egykori gárdonyisok voltak: Major I. Csongor és Zecher Józsué. A középhaladó lányok és a haladó lányok szintre csak egy-egy nevezés érkezett, ezért összevonták játékukat másik csoporttal, s a versenyszám győzteseit érmekkel jutalmazták.

A lábtoll-labdázás alapja a magabiztos labdakezelés, mert csak azzal lehet megfelelő taktikai játékot játszani. Ezért rendeztek most is dekázó bajnokságot. Ezen a versenyen a legtöbbet dekázó lány Kondor Anett volt, a legtöbbet dekázó fiú pedig – 460 érintéssel – Kattári Dávid. A versengést egyéni versenyszámmal zárták, három csoportban. Az egyik csoport a lányoké volt, ahova tíz lány nevezett. A fiúknál külön játszottak a haladók, lehetőséget adva ezzel az előkelőbb helyezés elérésre azoknak, akiknek még kevesebb a technikai tudásuk. A III. nyílt verseny januárban várható, s a szervezők remélik, hogy az indulók száma még tovább fog nőni.

A verseny dobogósai

Lány csapatverseny (kezdő)
1. Kondor Anett – Csenki Sára – Zecher Zoé (Gárdonyi)
2. Lőrincz Laura – Szabó Patrícia – Jávorszky Petra – Nagy Dorina (Kereskedelmi)
3. Szabó Alexandra – Tóth Katalin – Móré Melinda – Apáti Annamária (Kereskedelmi)

Fiú csapatverseny (kezdő)
1. Sztankó Gaszton – Bartik Dominik – Lőrincz Zoltán (Kereskedelmi)
2. Kondor András – Zudor Csaba – Rabi István (Szülői csapat)
3. Kádár Barna – Budai Tamás – Sebők Martin (gárdonyi)

Fiú csapatverseny (középhaladó)
1. Irowa Noel – Vadas Dominik – Rabi Marcell (Gárdonyi)
2. Major I. Csongor – Zecher Józsué – Kohán Árpádné (Dunaferr – Széchenyi – Gárdonyi)
3. Sziver Patrik – Nagy Dániel – Zudor Milán (Gárdonyi)

Fiú csapatverseny (haladó)
1. Sin Viktória – Pottondi Judit – Ribárik Ármina – Csenki Doroti (Rudas)
1. Tokodi Dániel – Vadas Viktor – Bozár J. Rajmond (Nemes – Rudas)

Fiú egyéni: 1. Irowa Noel (Gárdonyi), 2. Kovács Krisztián (Gárdonyi), 3. Szíver Patrik (Gárdonyi)

Fiú egyéni (haladó): 1. Bozár János Rajmund (Dunaferr), 2. Kattári Dávid (gárdonyi), 3. Lednecki Patrik (Gárdonyi)

Lány egyéni: 1. Pottondi Judit (Rudas), 2. Sin Viktória (Rudas), 3. Lőrincz Laura (Kereskedelmi)

Dekázó bajnokság (lányok): 1. Kondor Anett (Gárdonyi), 2. Jávorszky Petra (Kereskedelmi), 3. Lőrincz Laura (Kereskedelmi)

Dekázó bajnokság (fiúk): 1. Kattári Dávid (Gárdonyi), 2. Kovács Krisztián (Gárdonyi), 3. Rabi Marcell (Gárdonyi)

A rovat további hírei: Sport

Focival ünnepeltek a kispályások

Focival ünnepeltek a kispályások

2024. már. 18.

A Carissa Virág csapatának végső sikerét hozta a Rácalmási Sportcsarnokban rendezett A XIV. Dunabau Deák Senior Foci Kupa március 15-én.

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

A sereghajtóhoz látogatnak a futsalosok

2024. már. 18.

Érden, a WPC Meister-Érd SZISE elleni összecsapással folytatja az NB II-es bajnokság alsóházi rájátszását a Dunaújváros futsal együttese ma este fél kilenctől.

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Kijutott az olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

2024. már. 18.

Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és a tabella második helyén végzett.

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

Nem ment Szekszárdon a DFC-nek

2024. már. 18.

Kétgólos vereséget szenvedett Szekszárdon a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III nyugati Csoportjának újabb fordulójában vasárnap délután.

Hullámzó játék, felemás eredmények

Hullámzó játék, felemás eredmények

2024. már. 17.

A dobogóst legyőzték, az ötödik helyezett Dággal azonban már nem bírtak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a korosztályos bajnokságban.

Szoros vereség a fővárosban

Szoros vereség a fővárosban

2024. már. 17.

Hiába hajrázott nagyot, egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata.

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. már. 16.

A bennmaradás szempontjából nagyon fontos találkozó vár a Dunaújváros FC labdarúgóira a Szekszárd otthonában vasárnap délután kettő órától.