Nem volt esély a pontszerzésre

doszerk - 2019. november 1. 19:42

Felejthető játékkal szenvedett vereséget Gyergyószentmiklóson a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Erdélyben, a Gyergyói HK elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyre annak ellenére is rendkívül nehéz csata várt a remek játékosállománnyal bíró hazaiak ellen, hogy ellenfelük "csak" a hatodik helyen állt a tabellán.
Ahogy várható is volt, be is kezdett mindkét együttes, s az első tíz percben két-két emberelőnyt ítéltek a feleknek a játékvezetők. Ezekből sajnos a gyergyóiak voltak a pontosabbak, mert míg második fórjukból Bobcek révén sikerült megszerezniük a vezetést, addig az Acélbikák nagyon pontatlanul játszották meg a fórokat, így igazán nagy helyzetet sem tudtak kialakítani vetélytársuk kapuja előtt. A harmad derekától valamelyest kiegyenlítődött a játék, s bár továbbra is a hazaiak voltak valamivel aktívabbak, az eredmény már nem változott, így minimális erdélyi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Kép: DO-archív

Nagy kérdés volt, hogy a folytatásra sikerül-e pontosítania játékán az Acélbikáknak, ám erre hamar választ kaptunk, ugyanis bő egy perc elteltével Péter nyúlt bele gólt érően Bobcek lövésébe, megduplázva ezzel a házigazdák előnyét (2-0). Miroslav Ihnacak együttese a folytatásban sem tudott a házigazdák fölé kerekedni, mert a gyergyóiak továbbra is gyorsabbak, pontosabbak voltak, s bár akadt esély a szépítésre is, inkább a harmadik hazai gól volt benne a levegőben. Az Acélbikák emberelőnyből sem tudtak szépíteni, s a remélt pontszerzéshez óriási fordulatnak kellett volna történnie a harmadik felvonásban.

A DAB szakvezetője átrendezte a sorokat a záró etapra, ám ez sem hozta meg a kívánt változást sőt, a 48. percben egy saját harmadban eladott korongból hozta magát újra kétségbeejtő helyzetbe együttesünk, hiszen Valdix köszönte a lehetőséget, s megszerezte a harmadik hazai találatot (3-0). Ezzel el is dőlt a meccs, az egyedüli kérdés már csak a különbség volt, ami az 53. percben egy újabb méretes dunaújvárosi hiba után tovább nőtt (4-0). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem hozott, a gyengén játszó Acélbikáknak még a szépítés sem jött össze, így végül sima vereséget szenvedtek.

Gyergyói HK – DAB 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

GYHK: Cooke – Ferenc, Rasulov, Valdix 1 (1), Vorobjev (2), Zagidullin 1, Góga, Orbán, Antal, Pesztunov (1), Péter 1, Bobcek 1 (2), Kozma, Constantin, Elekes, Sára, Barabás, Benedek, Csergő, Daradics. Vezetőedző: Malcolm Cameron.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Dansereau, Mazurek, Somogyi B., Baker, Lendák, Azari, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby. Németh, Subotic, Tamás, Ráduly, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.