Nem volt esély a pontszerzésre

2019. november 1. (péntek) 19:42 - doszerk

Felejthető játékkal szenvedett vereséget Gyergyószentmiklóson a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Erdélyben, a Gyergyói HK elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyre annak ellenére is rendkívül nehéz csata várt a remek játékosállománnyal bíró hazaiak ellen, hogy ellenfelük "csak" a hatodik helyen állt a tabellán.
Ahogy várható is volt, be is kezdett mindkét együttes, s az első tíz percben két-két emberelőnyt ítéltek a feleknek a játékvezetők. Ezekből sajnos a gyergyóiak voltak a pontosabbak, mert míg második fórjukból Bobcek révén sikerült megszerezniük a vezetést, addig az Acélbikák nagyon pontatlanul játszották meg a fórokat, így igazán nagy helyzetet sem tudtak kialakítani vetélytársuk kapuja előtt. A harmad derekától valamelyest kiegyenlítődött a játék, s bár továbbra is a hazaiak voltak valamivel aktívabbak, az eredmény már nem változott, így minimális erdélyi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Kép: DO-archív

Nagy kérdés volt, hogy a folytatásra sikerül-e pontosítania játékán az Acélbikáknak, ám erre hamar választ kaptunk, ugyanis bő egy perc elteltével Péter nyúlt bele gólt érően Bobcek lövésébe, megduplázva ezzel a házigazdák előnyét (2-0). Miroslav Ihnacak együttese a folytatásban sem tudott a házigazdák fölé kerekedni, mert a gyergyóiak továbbra is gyorsabbak, pontosabbak voltak, s bár akadt esély a szépítésre is, inkább a harmadik hazai gól volt benne a levegőben. Az Acélbikák emberelőnyből sem tudtak szépíteni, s a remélt pontszerzéshez óriási fordulatnak kellett volna történnie a harmadik felvonásban.

A DAB szakvezetője átrendezte a sorokat a záró etapra, ám ez sem hozta meg a kívánt változást sőt, a 48. percben egy saját harmadban eladott korongból hozta magát újra kétségbeejtő helyzetbe együttesünk, hiszen Valdix köszönte a lehetőséget, s megszerezte a harmadik hazai találatot (3-0). Ezzel el is dőlt a meccs, az egyedüli kérdés már csak a különbség volt, ami az 53. percben egy újabb méretes dunaújvárosi hiba után tovább nőtt (4-0). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem hozott, a gyengén játszó Acélbikáknak még a szépítés sem jött össze, így végül sima vereséget szenvedtek.

Gyergyói HK – DAB 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

GYHK: Cooke – Ferenc, Rasulov, Valdix 1 (1), Vorobjev (2), Zagidullin 1, Góga, Orbán, Antal, Pesztunov (1), Péter 1, Bobcek 1 (2), Kozma, Constantin, Elekes, Sára, Barabás, Benedek, Csergő, Daradics. Vezetőedző: Malcolm Cameron.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Dansereau, Mazurek, Somogyi B., Baker, Lendák, Azari, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby. Németh, Subotic, Tamás, Ráduly, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Már a végső helyezésekért küzdenek

Már a végső helyezésekért küzdenek

2020. július 08. (szerda)

A PW-Shield és az FC Green-Go győzelmét hozta a Dunaújváros Kupa hétfői játéknapja, igaz utóbbi meccs nélkül végzett a sorozat 13. helyén.

Dósa Krisztián is hosszabbított

Dósa Krisztián is hosszabbított

2020. július 08. (szerda)

A 26 éves hátvéd második szezonját kezdheti a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának tagjaként.

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

Marco Rossi: "Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára"

2020. július 08. (szerda)

A férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.

Két újabb tornát szervez a DLSZ

Két újabb tornát szervez a DLSZ

2020. július 07. (kedd)

A játékra és a próbajátékosok tesztelésére is jó alkalmat jelentenek a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nyári kispályás megméretései.

Elkészült a kupa és a bajnokság versenykiírása

Elkészült a kupa és a bajnokság versenykiírása

2020. július 07. (kedd)

A BVSC, a III. ker. TVE, a Szeged és a Honvéd lesz a címvédő DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának ellenfele a Magyar Kupa csoportkörében.

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

Munkaruhát öltöttek a kézilabdázók

2020. július 06. (hétfő)

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Borulni fognak idén az erőviszonyok

Borulni fognak idén az erőviszonyok

2020. július 06. (hétfő)

Ahhoz, hogy kialakítsák az amerikai futballisták idei versenynaptárát, felméréseket is végzett a szövetség a csapatok között.