Nem volt esély a pontszerzésre

2019. november 1. (péntek) 19:42 - doszerk

Felejthető játékkal szenvedett vereséget Gyergyószentmiklóson a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Erdélyben, a Gyergyói HK elleni mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este fél hattól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyre annak ellenére is rendkívül nehéz csata várt a remek játékosállománnyal bíró hazaiak ellen, hogy ellenfelük "csak" a hatodik helyen állt a tabellán.
Ahogy várható is volt, be is kezdett mindkét együttes, s az első tíz percben két-két emberelőnyt ítéltek a feleknek a játékvezetők. Ezekből sajnos a gyergyóiak voltak a pontosabbak, mert míg második fórjukból Bobcek révén sikerült megszerezniük a vezetést, addig az Acélbikák nagyon pontatlanul játszották meg a fórokat, így igazán nagy helyzetet sem tudtak kialakítani vetélytársuk kapuja előtt. A harmad derekától valamelyest kiegyenlítődött a játék, s bár továbbra is a hazaiak voltak valamivel aktívabbak, az eredmény már nem változott, így minimális erdélyi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

Kép: DO-archív

Nagy kérdés volt, hogy a folytatásra sikerül-e pontosítania játékán az Acélbikáknak, ám erre hamar választ kaptunk, ugyanis bő egy perc elteltével Péter nyúlt bele gólt érően Bobcek lövésébe, megduplázva ezzel a házigazdák előnyét (2-0). Miroslav Ihnacak együttese a folytatásban sem tudott a házigazdák fölé kerekedni, mert a gyergyóiak továbbra is gyorsabbak, pontosabbak voltak, s bár akadt esély a szépítésre is, inkább a harmadik hazai gól volt benne a levegőben. Az Acélbikák emberelőnyből sem tudtak szépíteni, s a remélt pontszerzéshez óriási fordulatnak kellett volna történnie a harmadik felvonásban.

A DAB szakvezetője átrendezte a sorokat a záró etapra, ám ez sem hozta meg a kívánt változást sőt, a 48. percben egy saját harmadban eladott korongból hozta magát újra kétségbeejtő helyzetbe együttesünk, hiszen Valdix köszönte a lehetőséget, s megszerezte a harmadik hazai találatot (3-0). Ezzel el is dőlt a meccs, az egyedüli kérdés már csak a különbség volt, ami az 53. percben egy újabb méretes dunaújvárosi hiba után tovább nőtt (4-0). A hátralévő idő már semmi izgalmat nem hozott, a gyengén játszó Acélbikáknak még a szépítés sem jött össze, így végül sima vereséget szenvedtek.

Gyergyói HK – DAB 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

GYHK: Cooke – Ferenc, Rasulov, Valdix 1 (1), Vorobjev (2), Zagidullin 1, Góga, Orbán, Antal, Pesztunov (1), Péter 1, Bobcek 1 (2), Kozma, Constantin, Elekes, Sára, Barabás, Benedek, Csergő, Daradics. Vezetőedző: Malcolm Cameron.

DAB: Hughson – Kovács, Vuorijärvi, Dansereau, Mazurek, Somogyi B., Baker, Lendák, Azari, Silló, Turcotte, Dósa, Hruby. Németh, Subotic, Tamás, Ráduly, Gebei, Gulácsi, Somogyi N. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a Santa Claus Kupa

Véget ért a Santa Claus Kupa

2019. december 16. (hétfő)

A cseh Olomouc csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Jégcsarnokban megrendezett Santa Claus CUP U9 AAA elnevezésű utánpótlás jégkorong torna.

Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

2019. december 15. (vasárnap)

Túl sokat hibázott a Dunaferr SE röplabda csapata a Debrecen elleni rangadón ahhoz, hogy reális esélye legyen a győzelemre.

Bravúros ezüst Kaposvárról

Bravúros ezüst Kaposvárról

2019. december 15. (vasárnap)

Remek versenyzéssel szerzett ezüstérmet az úszók országos rövidpályás bajnokságán a Dunaferr SE versenyzője, Szöllősi Martin.

Rangadó előtt a röplabdázók

Rangadó előtt a röplabdázók

2019. december 14. (szombat)

Kiemelkedően fontos bajnoki mérkőzés vár a Dunaferr SE röplabda csapatára a Debrecen ellen.

Fontos Dunaferr-siker

Fontos Dunaferr-siker

2019. december 13. (péntek)

Meggyőző játékkal aratott magabiztos, 6-1-es győzelmet Debrecenben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

2019. december 13. (péntek)

A Fejó-Therm kispályás labdarúgó csapata a második, míg a Karmacsi Autó a harmadik helyen fejezte be a székesfehérvári viadalt.

Három pontért utazik a Dunaferr

Három pontért utazik a Dunaferr

2019. december 13. (péntek)

Kőkeménynek ígérkező mérkőzés vár ma este a Dunaferr futsalosaira a DEAC otthonában.