Pályaválasztási kiállítás az egyetemen

2019. november 6. (szerda) 7:53 - doszerk

A Fejér Megyei Kormányhivatal idén is megrendezi a Pályaválasztási kiállítás programsorozatát. Dunaújvárosban az előző évekhez hasonlóan pedig idén is az egyetem adott otthont a rendezvénynek.

A tél közeledtével megszaporodnak a nyílt napok, pályaválasztási kiállítások szerte az ország közép- és felsőfokú oktatási intézményeiben. Nincs ez másként idén sem, a Szakmák Napja után itt a következő nagyobb rendezvény, mégpedig a Dunaújvárosi Egyetemen. Az Állj Pályára! elnevezésű programot a Fejér Megyei Kormányhivatal rendezte, célja pedig, hogy megszólítsák a pálya- és szakmaválasztás előtt álló, továbbá a pályát módosító fiatalokat, gyakorlatorientált tanácsokkal lássák el őket, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb döntéséhez, bemutatva a térség munkaerő-piaci igényeit.

Az érdeklődők a kiállításon átfogó ismereteket szerezhetnek az egyes szakmákról, a megyében működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai képzési és általános munkavállalási lehetőségekről. A képző intézmények mellett a gyakorlati képzést biztosító munkáltatók is részt vesznek az eseményen, így a Dunaújvárosi Egyetemmel szoros kapcsolatban álló vállalatok is. Ezzel a látogatók tájékoztatást kaphatnak a hazai és az uniós képzési, általános munkavállalási lehetőségekről. A dunaújvárosi kiállítás kedden reggel kilenc órakor kezdődött. A látogatók több mint 30 pavilonban találkozhattak a képző intézmények és a térség jelentős foglalkoztatóinak képviselőivel. Az egész napos kulturális programokkal színesített rendezvényen megmutatták tehetségüket a Dunaújvárosban és környékén élő középiskolás diákok is.

A rovat további hírei: Oktatás

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

2019. november 14. (csütörtök)

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.          

Eredményes konferencia a Tudományos Héten

Eredményes konferencia a Tudományos Héten

2019. november 14. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen javában zajlik a Tudományos Hét, és mint mindig, ilyenkor tartják a házi Tudományos Diákköri Konferenciát is, ami előválogatónak is számít az országos rendezvényre.

Nem lehet pótolni az atomenergiát

Nem lehet pótolni az atomenergiát

2019. november 14. (csütörtök)

Nem lehet pótolni az atomenergiát, mert alaperőművekre szükség van a hálózati ingadozások kiküszöböléséhez - jelentette ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem tudományos főmunkatársa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

Idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma

2019. november 13. (szerda)

Folyatódik a tendencia, idén is jelentősen bővül a diákhitelt felvevők száma - közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A karbonmentes energiáé a jövő

A karbonmentes energiáé a jövő

2019. november 12. (kedd)

Szakmai nappal, plenáris és szekcióülésekkel kezdődött a Tudomány Hete programsorozat a Dunaújvárosi Egyetemen. A IV. East-West Cohesion konferencia fókuszában idén a karbonmentes energia állt, amelynek fontosságáról hétfőn délelőtt tartottak sajtótájékoztatót a felsőoktatási intézmény könyvtárában.

Jelentős változások várhatók a szakképzésben

Jelentős változások várhatók a szakképzésben

2019. november 12. (kedd)

Tartalmában és módszertanában is átalakul a szakképzés, juttatásai az ösztöndíjak és a munkaszerződések rendszerén alapulnak majd, és módosul a szakképzésben oktatók jogállása – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Februártól lehet jelentkezni a külföldi nyelvi kurzusokra

Februártól lehet jelentkezni a külföldi nyelvi kurzusokra

2019. november 12. (kedd)

Februártól jelentkezhetnek a 9. és 11. osztályos diákok a külföldi nyári nyelvi kurzusra - közölte Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos.