Pályaválasztási kiállítás az egyetemen

2019. november 6. (szerda) 7:53 - doszerk

A Fejér Megyei Kormányhivatal idén is megrendezi a Pályaválasztási kiállítás programsorozatát. Dunaújvárosban az előző évekhez hasonlóan pedig idén is az egyetem adott otthont a rendezvénynek.

A tél közeledtével megszaporodnak a nyílt napok, pályaválasztási kiállítások szerte az ország közép- és felsőfokú oktatási intézményeiben. Nincs ez másként idén sem, a Szakmák Napja után itt a következő nagyobb rendezvény, mégpedig a Dunaújvárosi Egyetemen. Az Állj Pályára! elnevezésű programot a Fejér Megyei Kormányhivatal rendezte, célja pedig, hogy megszólítsák a pálya- és szakmaválasztás előtt álló, továbbá a pályát módosító fiatalokat, gyakorlatorientált tanácsokkal lássák el őket, és irányt mutassanak életük egyik legfontosabb döntéséhez, bemutatva a térség munkaerő-piaci igényeit.

Az érdeklődők a kiállításon átfogó ismereteket szerezhetnek az egyes szakmákról, a megyében működő szakközép- és szakiskolákról, a felsőfokú oktatási intézményekről, az iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli továbbtanulási lehetőségekről, valamint a hazai képzési és általános munkavállalási lehetőségekről. A képző intézmények mellett a gyakorlati képzést biztosító munkáltatók is részt vesznek az eseményen, így a Dunaújvárosi Egyetemmel szoros kapcsolatban álló vállalatok is. Ezzel a látogatók tájékoztatást kaphatnak a hazai és az uniós képzési, általános munkavállalási lehetőségekről. A dunaújvárosi kiállítás kedden reggel kilenc órakor kezdődött. A látogatók több mint 30 pavilonban találkozhattak a képző intézmények és a térség jelentős foglalkoztatóinak képviselőivel. Az egész napos kulturális programokkal színesített rendezvényen megmutatták tehetségüket a Dunaújvárosban és környékén élő középiskolás diákok is.

A rovat további hírei: Oktatás

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

Hat egyetem vált működési modellt augusztustól

2020. augusztus 01. (szombat)

Hat egyetem augusztus elsejével, míg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptember elsejével vált működési modellt.

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

Pedagóguskar: hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől

2020. július 31. (péntek)

A hagyományos és a távoktatást ötvöző hibrid tanításra kell felkészülni szeptembertől - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

DSTV: Erzsébet-táborok, színes kínálattal

2020. július 31. (péntek)

Aerobik órával színesítette az Erzsébet-tábor eseménysorozatát a Petőfi Sándor Általános Iskola. Az intézményben több turnusban táboroznak a gyerekek, heti váltásban egészen augusztus végéig. A programok között kulturális elfoglaltságok is szerepelnek a gyermekek számára. DSTV, hangkép a hajtás után.

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

Öregdiák? Ugyan már! Örök diák!

2020. július 23. (csütörtök)

A Tanár Úr. Így szólítják az egyetemen, a kamarában, de még a piaci pecsenyésnél is. Okkal: évtizedeken át tanított abban az intézményben, ahol nemrégiben sikerrel diplomázott – és lett a Dunaújvárosi Egyetem történetének legidősebb végzett hallgatója dr. Kovács Miklós Gábor. Interjú és pályakép-vázlat a hajtás után!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

Útkeresés: gyűjtést kezdtek – mindenki tanszerekkel segíthet!

2020. július 08. (szerda)

Idén is meghirdették az Útkeresés Segítő Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központ tanszergyűjtő akcióját – egészen szeptemberig várják az adományokat. A gyűjtés eredményét a tanévkezdésre időzítve osztják szét a hátrányos helyzetű családok között.

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

Dunaújvárosi Egyetem: elmaradt a diplomaátadó

2020. július 05. (vasárnap)

Az idei évben elmaradt a hagyományos diplomaátadó ünnepség a Dunaújvárosi Egyetemen. Az okleveleket postán kapják meg a végzett hallgatók.

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

Iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat

2020. június 28. (vasárnap)

Az önkormányzat a 2020-as évben is iskolakezdési támogatást nyújt azon dunaújvárosiaknak, akiknek gyermeke az induló tanévben először kezdi meg az általános vagy a középiskolát.