Szép siker Újpesten

doszerk - 2019. november 29. 20:11

Majdnem leadta háromgólos előnyét, ám végül 5-3-as sikert aratott Újpesten a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A hetedik UTE elleni fővárosi találkozóval folytatta az Erste Liga küzdelmeit ma este hat órától a tabella ötödik helyén álló Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Az összecsapásról több játékos hiányzott mindkét oldalról, így érdekes, izgalmas csatára volt kilátás, melyen egy esetleges győzelemmel a Bikák akár a harmadik helyre is előreléphettek volna.
A kezdés nem is alakulhatott volna jobban a mieink számára, mert Azari remek kiugratásából Dansereau már a 27. másodpercben megszerezte a vezetést az Acélbikáknak (0-1). Mindössze két percig örülhettünk azonban az előnynek, mert Vincze egy pontos lövéssel hamar egalizált, majd nem sokkal később már a vezetés megszerzéséért támadhatta a lilák, ám nem tudtak mit kezdeni emberelőnyükkel (1-1). A folytatásban igyekezett nagy iramot diktálni mindkét csapat, így felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de a 14. percig nem változott az állás. Ekkor Turcotte lőtte rá – számunkra – olyan szerencsésen egy újpesti védő lábára a pakkot, hogy az Duscheket becsapva a hálóban kötött ki, így ismét a liláknak kellett futniuk az eredmény után. Próbálkoztak is a vendéglátók, ám Hughson rendre hárított, s bár a túloldalon is akadtak lehetőségek, már Duscheknek sem kellett maga mögé nyúlnia, így az első szünetre minimális dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek.

A második felvonásban folytatódott a nyílt játék, melyben hol a hazaiak, hol a Bikák kerekedtek a másik fölé. A 25. percben ritkán látható potyával növelte tovább előnyét együttessünk, mert a kapu mögé kikorcsolyázó Duschek szorult helyzetből indítani szeretett volna, de pont mellkason lőtte a kapu elé korcsolyázó Pinczést, akiről az üres kapuba vágódott a korong (1-3). A gól után egy percen belül két ajtó-ablak ziccert hagytak ki az Acélbikák, s bár az újpestiek is veszélyeztettek emberelőnyből, a 31. percben Mazurek már nem hibázott a kapu torkából, s megszerezte a mieink negyedik találatát (1-4). Az újpestiek ennek ellenére sem adták fel, többször is bravúrra késztették Hughson kapust, míg a túloldalon Duschek tett meg mindent azért, hogy javítsa hibáját, így az eredmény már nem változott a második pihenőig.

A háromgólos előny ellenére nagyon oda kellett figyelnie csapatunknak az utolsó felvonásban, mert abban biztosak lehettünk, hogy az UTE nem adja fel, amíg minimális esélye is van a felzárkózásra. A vendéglátók ráadásul igen hamar szépítettek is, mert a 42. percben Godó lövése csapta be Hughsont, s újra nyílt lett a meccs (2-4). Véreszemet is kaptak az újpestiek, s bár nem volt benne a meccsben, a 49. percben Nemes ért bele gólt érően Godó lövésébe, mellyel minimálisra csökkentette hátrányát az UTE (3-4). Jött is azonnal a mieink időkérése, de Pinczés kiállítása alatt újra izgulni kellett az előny megtartásáért. Szerencsére sikerült megúszni a hátrányt, ám támadásra nem nagyon maradt erő, így hiába egészült ki a DAB, továbbra is védekeznie kellett vezetése őrzéséért. Az utolsó percekben kapusát lehozva próbált meg egyenlíteni az Újpest, de Dansereau üres kapus gólja mindent eldöntött, így ha nehezen is, de nyert a DAB, s feljött a tabella negyedik helyére.

UTE – DAB 3-5 (1-2, 0-2, 2-1)

UTE: Duschek – Nagy, Saukko, Pance (1), Reed (1), Vincze 1, Carlson, Varga, Godó 1 (1), Kovács S., Nemes 1, Kovács A., Pokornyi, Henderson, Horváth, Milushkin, Kiss-Rusk, Zsigmond (1). Vezetőedző: Baróti Zsolt.

DAB: Hughson – Kovács B. Z., Vuorijärvi (1), Azari (2), Dansereau 2, Mazurek 1 (1), Baker, Lendák, Németh, Silló (1), Turcotte 1 (1), Dósa, Hüffner Pinczés O. 1, Subotic, Tamás, Ambrus, Ráduly, Gebei, Gulácsi. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.