Visszavágott a DEAC

doszerk - 2019. november 27. 20:54

Végig vezetve aratott 6-3-as sikert a Debrecen együttese a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói ellen az Erste Liga ma esti mérkőzésén.

A hétfői 4-1-es dunaújvárosi sikert követően ma már Debrecenben találkozott egymással a Dunaújvárosi Acélbikák és a DEAC jégkorong csapata. Miroslav Ihnacak vezetőedző a mérkőzés előtt fegyelmezett, játékot várt együttesétől, ám arra talán ő sem számított, hogy már az első harmadban igen komoly hátrányba kerülnek tanítványai. Pedig ez történt, mivel a volt dunaújvárosi Novotny a 6., majd a 10. percben is bevette Hughson ketrecét, s hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, arról a dunaújvárosi nevelésű Léránt gondoskodott, aki a 18. perc derekán emberelőnyből növelte tovább a hazaiak előnyét (3-0).
Ugyan mindössze húsz másodperccel később Mazurek révén sikerült szépítenie az Acélbikáknak, a folytatás egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a szünetben megbeszélhették a mieink. Két kihagyott és két kivédekezett emberfór után ugyanis előbb szimpla, majd kettős hátrányba kerültek a dunaújvárosiak, s ebből Essery, majd Kuleshov mattolta a DAB védelmét, így a 34. percben muszáj volt időt kérnie a dunaújvárosi szakvezetésnek (5-1).

Ezzel legalább annyit elért Miroslav Ihnacak, hogy a második felvonásban már nem kapott újabb gólt a csapat, mely az 51. percben Azari találatával még felcsillantotta a reményt a pontszerzésre, ám egy újabb volt dunaújvárosi, Berta emberelőnyös találata végleg eldöntötte a pontok sorsát az 54. percben (6-2). Hiába szerzett így gólt egy perccel később Somogyit, a hátralévő időben már csak egy meg nem adott találatig jutottak az Acélbikák, akik végül 6-3-es vereséggel távoztak Debrecenből.

DEAC – DAB 6-3 (3-1, 2-0, 1-2)

DEAC: Hetényi – Filbrandt (4), Kiss, Izacky (1), Mazzag (2), Novotny 2, Léránt 1, Mestyán, Essery 1 (1), Hári (2), Kuleshov 1, Markov, Sándor, Berta 1, Molnár, Salló, Kozma. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Hughson – Kovács (1), Vuorijärvi, Azari 1, Dansereau, Mazurek 1, Baker, Lendák (1), Silló (1), Somogyi 1, Turcotte, Dósa, Ráduly, Németh, Pinczés, Tamás, Ambrus, Gebei, Gulácsi, Subotic. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.