Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Art Café: "Homecoming" – Zu Baker koncertje a bejglikóma után!

Öcaline - 2019. december 24. 10:01

Már a címválasztásban is a dunaújvárosi eredőkre reflektál Zu Baker, alias Semegi Zoltán, aki szeretett városunkból startolt a zenei pályán: a Kortárs Művészeti Intézet kávézójában karácsony után ad koncertet – nyüzsgést visz az éjszakába, tartsatok, tartsunk vele!

A karácsonyi bejglikóma utánra kínál különleges zenei csemegét az Art Café december 27-én, pénteken este: Homecoming, vagyis Hazatérés címmel – vállaltan a dunaújvárosi eredőkre reflektálva – lép közönség elé Zu Baker (Semegi Zoltán). A még mindig pimaszul fiatal muzsikus – mint sokan mások – szeretett városunkból indult világrendítő útjára:
– Érdekes összefüggés, hogy a címválasztás duplán érvényes, hiszen nemcsak a városhoz, hanem az intézményhez is köthető: első zenei szárnypróbálkozásaim részben a kortárs intézetben voltak. Számomra így különösen izgalmas lesz visszatérni egykori törzshelyünkre, a kávézóba, ahol számos hideg péntek estét sikerült már átvészelni.
A koncert 20 órakor kezdődik, és Zu Baker megfogalmazásában "a karácsonyi elcsendesülés ellenpontjaként remek alkalom lesz arra, hogy vigyünk egy kis nyüzsgést az éjszakába". A koncertről és a műfaji hovatartozásról a fiatal muzsikus elárulta, saját zenei kísérletekkel készül a rendhagyó helyszínen, ahol jobbára eddig kiadatlan szerzemények lesznek hallhatók. Minimál, ambient, elektronikus muzsika, Zu Baker rövid ígérete szerint "alapból táncos témák, de a helyszín miatt próbálom majd eltolni ambient irányba".

A belépés díjtalan – mindenkit szeretettel várnak. Nyüzsögjetek!

(Fotó: Zu Baker)

A rovat további hírei: Kultúra

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

Gazdag kínálat a zene világnapjára időzítve (FRISSÍTVE)

2022. szep. 30.

Több intézmény, szervezet is készül a zene világnapjára: az első programokra már ma várják a muzsika szerelmeseit, de a következő napokban is egymást érik az események! (FRISSÍTVE)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

DSTV: rajzfilmes retró vetélkedő az MMK-ban (galériával)

2022. szep. 30.

Fergeteges hangulatról és vérre menő csatáról tudósít a DSTV összeállítása. Az MMK adott otthon a napokban a rajzfilmes retró vetélkedőnek – 17 csapattal és kirobbanó sikerrel. Hangkép és galéria itt!

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

Petőfi 200 – egyeztető kerekasztalt szerveznek a városban

2022. szep. 28.

Komoly előkészületek az emlékévre, színes programokkal, előadásokkal, több intézmény együttműködése nyomán megvalósuló kínálattal készülnek, derült ki a téma kapcsán szervezett tájékoztatón.

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

Kisplasztikák a szabadban – pazar nyitánnyal (galériával)

2022. szep. 27.

A folyamatos kríziskezeléstől az optimista vagy éppen kevésbé derűlátó olvasatig – remek programmal nyílt meg a Dunaferr Art Alapítvány kisplasztikai gyűjteményéből válogatott kiállítás hétfőn este. A rendhagyó válogatás egy szűk héten át, péntekig látható a felső Duna-parton – csak tessék, tessék!

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

Pásztor Bertalan az Aranybulla-díj birtokosa lett

2022. szep. 27.

A 91 éves Pásztor Bertalan ma is aktív, ír, publikál. Néhány héttel ezelőtt egy pályázaton is győztesnek kiáltották ki, Aranybulla-díjat kapott. Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter kulturális bizottsági elnök a közelmúltban fogadta a Városházán.

DSTV: kötetbemutató a Kortárs Művészeti Intézetben

DSTV: kötetbemutató a Kortárs Művészeti Intézetben

2022. szep. 27.

Irodalmi estről tudósít a DSTV összeállítása. Böszörményi Márton második, Infected Monstrum című kötetét, és magát az írót ismerhették meg a látogatók a Kortárs Művészeti Intézetben rendezett beszélgetés során. Hangkép.
 

DSTV: a kreativitás kibontása

DSTV: a kreativitás kibontása

2022. szep. 26.

Izgalmas és a szó összes értelmében színes foglalkozásról tudósít a DSTV összeállítása. A Wesley-Da Capo iskola művészeti tagozata tartott nyílt órát a Dózsa iskolában – a tét és a cél a résztvevő gyerekek kreatív energiáinak kibontása volt. Hangkép.