Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 6. (péntek) 11:14 - doszerk

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

A gárdonyis táncosok csoportban, szólóban, duóban és trióban indultak, Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert táncpedagógusok vezetésével, tudtuk meg az intézmény beszámolójából. A rendkívül népes kiváló hangulatú versenyen végül több dunaújvárosi siker született. Szólóban Tóth-Varga Bettina produkciója a Kismadár és a rózsafa címmel 3. helyezést érte el, Kun-Gerendás Rebeka Átváltozás című tánca pedig a dobogó 2. fokára állhatott. Kiss Angéla és Theisz Zoé párosa Mikor éjfélt üt az óra című koreográfiája a 4. helyet szerezte meg. Tóth-Varga Bettina és Bornai Andor Márk duója, Kéz a kézben címmel az 5. helyen végzett. Tóth-Varga Bettina, Tóth Lolita és Simon Emília triója, Bűbájos boszorkák címet viselő tánca a dobogó 3. helyére állhatott. Győri Virág, aki iskolánk volt diákja, szintén elindult a versenyen, junior kategóriában, szólóban, Ments ki innen Csernobil című koreográfiája a 2. helyen végzett.

Kép forrása: Gárdonyi iskola

A Megalkuvó macskák című produkció csoport/formáció kategóriában produkció megszerezte az előkelő első helyezést, valamint a szakmai zsűri döntése alapján a mini és gyerek korcsoport összesítésében elnyerte a zsűri egyik különdíját is.

Szerecz Róbert, táncpedagógus elégedetten értékelt a versenyt követően:

- A hangulat nagyon jó volt, a gyerekek izgultak, látván a mezőnyök többi produkcióit. Ismerve a kvalitásukat, mi csak a zsűri döntésén izgultunk. Volt olyan helyezés, amivel nem értettünk egyet, de a legújabb csoportos táncunk, a Megalkuvó macskák eredményének nagyon örültünk. Nem számítottunk arra, hogy különdíjas lesz a koreográfia. Győri Virág, volt diákunk eredménye is fantasztikus, az ő mezőnyében versenyzők igen erősek voltak. Összességében elégedettek vagyunk, mert táncosaink mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Maximális odafigyeléssel és fegyelemmel, szakmai alázattal dolgoznak mindig. Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!

A rovat további hírei: Kultúra

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

A magyar kultúra napja – ünnepi koncerttel, díjátadóval

2020. január 20. (hétfő)

Folytatják a szép hagyományt, ünnepi koncertre várják a vendégeket a magyar kultúra napján az evangélikus templomban – a szerdán 18 órakor kezdődő eseményen a Szent Efrém Férfikarnak tapsolhat a közönség, és persze átadják a "Pro Cultura Intercisae" Díjat is.

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

Versenyfelhívás: mi legyen a Dunaújvárosiak Dala?

2020. január 20. (hétfő)

Közös versenyfelhívással jelentkezett Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, valamint Futó Gábor zenész – a városlakóktól várják a Dunaújvárosiak Dalát! 

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

"Tudod, az élet szép": klip a kliptelen dalhoz – premier itt!

2020. január 15. (szerda)

Dunaújvárosi alkotó, konkrétan Nil készítette el az első klipet az Animal Cannibals első lemezén lévő "kliptelen" dalok egyikéhez. "Tudod, az élet szép" – mutatom máris!

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

Pannon Filharmonikusok: kamarakoncert az altemplomban

2020. január 15. (szerda)

Visszatérő vendégként lépnek közönség elé a Pannon Filharmonikusok muzsikusai szeretett városunkban szombaton: ezúttal egy fagott-zongora duó mutatkozik be a Krisztus király főtemplom új koncerthelyszínként debütáló fűtött altemplomában.

Zeneiskola: Gála 2020  – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

Zeneiskola: Gála 2020 – telt házzal, nagy tapsokkal (webgalériával)

2020. január 14. (kedd)

Jubileumi gálára várta a muzsika szerelmeseit a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola  – a kiállításmegnyitóval kezdett, a növendékek és zenepedagógusok, intézményi formációk bemutatkozásával folytatott, a Hot Jazz Band remek hangversenyével koronázott programnak a Bartók adott otthont múlt szombaton. Meséljenek a képek is!

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

ICA-D: két remek tárlat, két titkos hőssel

2020. január 13. (hétfő)

Izgalmas bemutatókkal folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kiállításainak sorozata: péntek óta Orosz Péter alkotásaiból, valamint - Laszlo Milasovszky festményeiből láthatnak válogatást az érdeklődők – egészen február elejéig.

ProArt: intézményi évértékelők, jeles tervek

ProArt: intézményi évértékelők, jeles tervek

2020. január 10. (péntek)

Intézményi évértékelők mellett az új esztendőre vonatkozó jeles tervek is szerepeltek a DSTV kulturális magazinja, a ProArt kínálatában. A hangkéses összegzés itt látható!