Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 6. (péntek) 11:14 - doszerk

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

A gárdonyis táncosok csoportban, szólóban, duóban és trióban indultak, Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert táncpedagógusok vezetésével, tudtuk meg az intézmény beszámolójából. A rendkívül népes kiváló hangulatú versenyen végül több dunaújvárosi siker született. Szólóban Tóth-Varga Bettina produkciója a Kismadár és a rózsafa címmel 3. helyezést érte el, Kun-Gerendás Rebeka Átváltozás című tánca pedig a dobogó 2. fokára állhatott. Kiss Angéla és Theisz Zoé párosa Mikor éjfélt üt az óra című koreográfiája a 4. helyet szerezte meg. Tóth-Varga Bettina és Bornai Andor Márk duója, Kéz a kézben címmel az 5. helyen végzett. Tóth-Varga Bettina, Tóth Lolita és Simon Emília triója, Bűbájos boszorkák címet viselő tánca a dobogó 3. helyére állhatott. Győri Virág, aki iskolánk volt diákja, szintén elindult a versenyen, junior kategóriában, szólóban, Ments ki innen Csernobil című koreográfiája a 2. helyen végzett.

Kép forrása: Gárdonyi iskola

A Megalkuvó macskák című produkció csoport/formáció kategóriában produkció megszerezte az előkelő első helyezést, valamint a szakmai zsűri döntése alapján a mini és gyerek korcsoport összesítésében elnyerte a zsűri egyik különdíját is.

Szerecz Róbert, táncpedagógus elégedetten értékelt a versenyt követően:

- A hangulat nagyon jó volt, a gyerekek izgultak, látván a mezőnyök többi produkcióit. Ismerve a kvalitásukat, mi csak a zsűri döntésén izgultunk. Volt olyan helyezés, amivel nem értettünk egyet, de a legújabb csoportos táncunk, a Megalkuvó macskák eredményének nagyon örültünk. Nem számítottunk arra, hogy különdíjas lesz a koreográfia. Győri Virág, volt diákunk eredménye is fantasztikus, az ő mezőnyében versenyzők igen erősek voltak. Összességében elégedettek vagyunk, mert táncosaink mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Maximális odafigyeléssel és fegyelemmel, szakmai alázattal dolgoznak mindig. Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.