Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 6. (péntek) 11:14 - doszerk

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

A gárdonyis táncosok csoportban, szólóban, duóban és trióban indultak, Tóth-Varga Zsuzsanna és Szerecz Róbert táncpedagógusok vezetésével, tudtuk meg az intézmény beszámolójából. A rendkívül népes kiváló hangulatú versenyen végül több dunaújvárosi siker született. Szólóban Tóth-Varga Bettina produkciója a Kismadár és a rózsafa címmel 3. helyezést érte el, Kun-Gerendás Rebeka Átváltozás című tánca pedig a dobogó 2. fokára állhatott. Kiss Angéla és Theisz Zoé párosa Mikor éjfélt üt az óra című koreográfiája a 4. helyet szerezte meg. Tóth-Varga Bettina és Bornai Andor Márk duója, Kéz a kézben címmel az 5. helyen végzett. Tóth-Varga Bettina, Tóth Lolita és Simon Emília triója, Bűbájos boszorkák címet viselő tánca a dobogó 3. helyére állhatott. Győri Virág, aki iskolánk volt diákja, szintén elindult a versenyen, junior kategóriában, szólóban, Ments ki innen Csernobil című koreográfiája a 2. helyen végzett.

Kép forrása: Gárdonyi iskola

A Megalkuvó macskák című produkció csoport/formáció kategóriában produkció megszerezte az előkelő első helyezést, valamint a szakmai zsűri döntése alapján a mini és gyerek korcsoport összesítésében elnyerte a zsűri egyik különdíját is.

Szerecz Róbert, táncpedagógus elégedetten értékelt a versenyt követően:

- A hangulat nagyon jó volt, a gyerekek izgultak, látván a mezőnyök többi produkcióit. Ismerve a kvalitásukat, mi csak a zsűri döntésén izgultunk. Volt olyan helyezés, amivel nem értettünk egyet, de a legújabb csoportos táncunk, a Megalkuvó macskák eredményének nagyon örültünk. Nem számítottunk arra, hogy különdíjas lesz a koreográfia. Győri Virág, volt diákunk eredménye is fantasztikus, az ő mezőnyében versenyzők igen erősek voltak. Összességében elégedettek vagyunk, mert táncosaink mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Maximális odafigyeléssel és fegyelemmel, szakmai alázattal dolgoznak mindig. Gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!

A rovat további hírei: Kultúra

Arany János iskola: gyűjtemény a népmese napjára

Arany János iskola: gyűjtemény a népmese napjára

2020. szeptember 29. (kedd)

Csokorba szedte a rajz tagozatos diákok által illusztrált magyar népmeséket az Arany János iskola – a válogatást a magyar népmese napjára, azaz szeptember 30-ára időzítve tette közzé az intézmény. Katt a sárkányfejekre!

"A remény óvóhelye" a kortársban

"A remény óvóhelye" a kortársban

2020. szeptember 28. (hétfő)

Szokásos/hagyományos megnyitó nem lesz, a kiállítás tematikája is napjaink jellemző kortünetéről,  az „illúzió-és egyensúlyvesztésről, régi és új traumákról” mesél. Hallatlanul izgalmasnak ígérkezik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új, A remény óvóhelye című bemutatója. És már látható; éppen mától!

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

2020. szeptember 25. (péntek)

Ősbemutatóval kezdődik a Város Évada a Bartók Kamaraszínházban ma este: a közönség először láthatja a Sándor Mátyás című új magyar musicalt.

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

2020. szeptember 23. (szerda)

A magyar népmese napjához kapcsolódva egész hetes programot szervez a Munkásművelődési Központ szeptember 28. és október 2. között. Az intézmény rendezvényei a CsupaCsoda Birodalom népmese ponton zajlanak majd; az eseményeken előzetes regisztráció után vehetnek részt a gyerekek. Hangkép.

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

2020. szeptember 21. (hétfő)

Ezernél is több online rendezvénnyel és csaknem háromezer kiállítóval várják a látogatókat idén a Frankfurti Könyvvásáron, amely a koronavírus-világjárvány miatt átköltözött a digitális térbe.

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

2020. szeptember 21. (hétfő)

Böszörményi Márton első könyve, a Meixner Józsefné apoteózisa című prózakötet bemutatójának ad otthont a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kedden délután. Testhorror a hajtás után.

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.